“Като две капки вода“ - сезон 13, тема №6 - финал на сезона, и след финала

• 35 606
  • 792
  •   1
Отговори
# 30
  • Буркина Фасо
Аз съм за Михаела да победи.
тя ще е. и аз съм за нея. Smiley

# 31
  • Другата България
Няма база за сравнение между Вениамин и Зомбори.
Според мен.
Владо е друга вселена.

Но понеже е шоу за имитации, от всички за мен най-добрите имитации този сезон бяха на Вениамин.

# 32
На мен Зомбори така и не ми стана симпатичен. Харесвам Владо Михайлов, там вече наистина е харизма.
За Вениамин, според мен той е понесъл до сега не малко фънки, някак си едно презрително-пренебрежително " кой си ти бе? къФ е тоя, кой е?". И в такива случаи човек слага броня, скрива се и показва само образът, който също понякога се пропуква. Не били чули там не знам кого, нямало я енергията на....Ами я ела ти, да те смачкат пред огромна аудитория, да ти кажат с най-обидни думи и тон, че видиш ли, не ставаш.  Пък тогава пръскай харизма.
Тая Лашкова няма грам музикалност, не я видях ни артистизъм, ни харизма да показва. Ноооо, спукаха се да й правят метани.
Гледам подобен тип шоу програми на няколко държави, но такова "жури " не видях никъде. Има си начин да похвалиш  има начин да критикуваш.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 03:36 от cardhu

# 33
Михаела ще победи, но аз съм за другите трима, като начела са ми Иван и Цитиридис заради старанието, което положиха, все пак те не са певци

# 34
При Иван в много редки случаи имаше истинска имитация, което не означава, че не прави шоу и не се старае. Ако трябва да бъдат сравнявани, Цитиридис е бил по-близо до оригиналните образи. Максимално обективно погледнато Вениамин е най-добър имитатор този сезон, но и на мен ми липсва нещо у него, харизма може би.

# 35
  • София
Твърдо ЗА Вениамин, втора Михаела, трети Иван, четвърти Нико..това е моята класация.

# 36
  • София
Гласувах за Вениамин, за мен той най-добре се справяше със задачите, които му се падаха, изпипваше си ги в детайли. Естествено, не всяка имитация му се получаваше, но се виждаше, че влага много труд, за да си изгради всеки един образ.
Иначе като цяло не са ми интересни участниците в този сезон, даже се чудя един от тях какво въобще прави в предаването.

# 37
Изгледах
Роксана беше потресаващо зле, но забавна.
Жената я докара в някаква степен.

Вениамин много ми хареса. Както винаги. Това момче е невероятен талант.
Фънки е идиот. Какви ги плещи тоя човек. Трябва да го махнат вече.

Михаела също много добре беше. Въпреки, че не съм запозната много с творчеството на Джеси Джей.

Звезди този път не беше зле. Много си го харесвам, но някак не може да имитира.
Но този път що годе бива. Що годе.

Дивна не ми хареса.

Лашкова беше пълна трагедия. В поведение биваше, но гласа – ужас.
Това докара да пародия за мен.
И това да не могат да докарват цвета и да и бяха докарали, нямаше да се справи.

Иван, учудващо много добре, браво.

Цикатридината – страхотен. Тази песен си беше баш за него избрана.

Димитър и Христо много  ми харесаха. Много емоционално и въздействащо.
Оф, звуча като Хилда

# 38
Накрая само едно гласуване решава всичко, така че теоретично всички имат шанс. Ванката беше душата на сезона, така че аз ще гласувам за него и ще е много готин момент ако той спечели накрая.

# 39
Никакъв шанс.

# 40
Лашкова беше пълна трагедия. В поведение биваше, но гласа – ужас.
Това докара да пародия за мен.
И това да не могат да докарват цвета и да и бяха докарали, нямаше да се справи.
На Лашкова нарочно не бяха докарали цвета. Имаше скандал за това преди време и се оказа, че било обидно да се потъмняват участниците, които имитират тъмнокожи певци Satisfied Това наистина не влияе никак добре на целия образ, но какво да се прави...

# 41
  • SF
Кое му е обидното, ако ги потъмняват? А да им сменят пола, да им слагат руси перуки и на жените да лепят мустаци, не е ли обидно?
Изпълнителите, които се имитират имат цвят и дължина на косите, на миглите, цвят на очите, криви, дълги, чипи носове, някои са плешиви, други са прекалено рунтави, дълги нокти, обици по носовете и т.н. Външността им трябва да се наподоби максимално. Цветът на кожата не е ли един от външните белези?

Иначе съм супер фен на Вениамин, Иван и Цитиридис. Димитър и Христо също ме спечелиха. Харесах всяко тяхно изпълнение.

# 42
И аз мисля, че проблемът е преекспониран, но тогава скандалът имаше международен отзвук и вероятно Халваджиян не иска да рискува отново да го захапят. Ето статия от 2021 година:

Михаела Маринова получава смъртни заплахи заради расистки скандал

Михаела Маринова отнесе обиди и заплахи след последния си образ в шоуто „Като две капки вода“. Миналия понеделник тя трябваше да влезе в кожата на африканската изпълнителка Номсебо Зикоде. За да прилича на оригинала, гримьорите бяха изработили маска с лицето на Номсебо, естествено в черен цвят, защото Зикоде е афроамериканка.

Видео заснето след шоуто възмути хора с тъмен цвят на кожата от целия свят. На него Маринова сваля маската от лицето си. Клипът е заснет с цел да промотира уменията на гримьорите в шоуто и колко време отнема да се изгради образ в най-гледания български формат.

Не така видя нещата Порша Уилямс - американска актриса с хиляди последователи в мрежата, която изрази погнусата си от факта, че Маринова сваля лицето си. Последваха безброй коментари, в които Михаела е обвинена в расизъм. Намериха се и българи в Туитър, които скочиха на певицата и заради думите, че не иска отново да е „черен образ“, въпреки че Михаела още тогава уточни, че не е расист. Измежду всичките обвинения към българката никъде така и не бе споменато, че гримът на певицата е заради предаване с имитации. Никой не е имал намерение да се подиграва със Зикоде или с когото да е било с тъмен цвят на кожата и в български ефир нещо такова не би било позволено.

Нещата около скандала излязоха извън контрол още в началото и Михаела Маринова започва да получава смъртни заплахи в интернет под формата на картинки с ножове, черепи и ковчези, писа novini.bg.

# 43
  • SF
Не бях чула за този скандал, но той е доста нелогичен.
А какво да кажат свръхпълните изпълнители? Как Лашкова да влезе в кожата на Павароти???? Да ми пее ария на Павароти? - Ами няма нужда.
Възглавници са нужни, за да се наподоби физиката им. И тогава някой пълничък може да възбуди Тутър, Ех или с каквото приложение разполага.
На Стиви Уондър много ли му е приятно да бъде имитиран?

# 44
Не се позволява използването на черен грим (т.нар. blackface) за изобразяване на чернокожи персонажи, защото това има дълбоко расистко и унизително историческо значение. В миналото, особено през XIX и началото на XX век в САЩ и други страни, бели актьори са използвали черен грим, за да имитират и осмиват чернокожите хора, често представяйки ги в унизителни, глупави и стереотипни роли.
Този тип представяне е допринесъл за поддържането на расови предразсъдъци и дискриминация. Днес blackface се възприема като обиден и неуважителен акт, защото не само пренебрегва реалността на расизма, но и отнема възможности за работа на чернокожи актьори.
Съвременното кино и театър се стремят към автентичност, уважение и включване, затова вместо да се използва грим за имитация на расова принадлежност, се предпочита кастинг на актьори, които наистина принадлежат към съответната етническа група.
Гримирането на актьори, за да изглеждат като представители на друга раса или етническа група – включително азиатци – също е силно проблематично и обикновено се избягва по същите причини, както и blackface. Това включва така нареченото yellowface, когато неазиатски актьори използват грим, за да изглеждат "азиатски".
Исторически yellowface е използван в западното кино и театър, особено през XX век, и често е съпровождан от карикатурни акценти, обиди и стереотипни представяния. Такива практики се смятат за расистки, защото подменят реалното представителство и затвърждават предразсъдъци.
Днес подобни практики се избягват и се счита за правилно и етично да се избират актьори от съответния етнически произход, когато ролята го изисква. Това не само показва уважение, но и дава глас и пространство на често подценявани и недооценявани групи.

Общи условия

Активация на акаунт