На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 29 322
  • 644
  •   1
Отговори
# 330
Честита да е Леда, името е прелестно❤

Оо момичета, споделете после за momcozy, аз също ѝ бях хвърлила око, но и аз в амазон, та сега спешно като го реших, взех меделата с чашки, вече е в офис на куриер даже.
Аз имам супер много енергия! Единствено сутрин ми пада кръвното и съм зомби, но след кафе/кола се освествам. Сега обаче реших да не шавам много 2 дни, че съм много активна, а пазим бебчо до понеделник😀 едва се въздържам!

# 331
Добрана, честита да е Леда (наистина страхотно име 🥰)! Нека расте здрава и много щастлива!

И на мен вече ми е много нервно и нищо не ми се прави, не ми се задържа интереса. Нощем е ужас, при нас е доста топло, потя се от възглавницата за бременни, едвам се въртя, нямам търпение да родя и пак да си спя по гръб. Grinning
Рарина, аз съм обратното. Днес ходих на разходка и качвах стълби, за да се задвижи девойката надолу. Уикенда също планирам ударно разходки, да видим дали ще има ефект. Grinning Стискайте палци да не преносвам! Но пък много ми тежи коремът и бързо се изморявам, та честичко се налага да почивам.

# 332
  • Пловдив
Добрана, честита да е Леда! Много късмет да има, а на теб бързо възстановяване!

И аз съм така, от хапчета за задържане минах на как ще го изкарваме това бебе. Grinning В Пловдив е ужасно топло, на мен май ми е два пъти по-топло от на другите. Будя се на всеки два часа, гледам да вървя, но сутрин и вечер. През деня в тия жеги само вкъщи на климатик и вече много взе да ми тежи и си полежавам през деня та добре, че почистих и оправих всичко по-ранко.
Добрана, честита да е Леда (наистина страхотно име 🥰)! Нека расте здрава и много щастлива!

И на мен вече ми е много нервно и нищо не ми се прави, не ми се задържа интереса. Нощем е ужас, при нас е доста топло, потя се от възглавницата за бременни, едвам се въртя, нямам търпение да родя и пак да си спя по гръб. Grinning
Рарина, аз съм обратното. Днес ходих на разходка и качвах стълби, за да се задвижи девойката надолу. Уикенда също планирам ударно разходки, да видим дали ще има ефект. Grinning Стискайте палци да не преносвам! Но пък много ми тежи коремът и бързо се изморявам, та честичко се налага да почивам.

# 333
Ще споделя впечатление от помпата, надявам се да се справя с нея.
MonicaGeller, мерси за напомнянето, ще я заредя да е готова. 😊
Аз за щастие бая си поспивам последните седмици, но въпреки това от жегата и аз чуствам страшна умора. Вечер като си пуснем някой филм и до 30 мин съм отплавала 😆 Отделно и започнах да си мисля, малчо как ще спи на тази жега. Чувала съм, че за бебетата оптималната температура на стаята е 18-21 грасуса, в нашата спалня в момента е 24, а дори все още не е август месец 😵‍💫

# 334
Честита Леда! Да расте щастлива и здрава, и бързо възстановяване!
Аз също умирам от жега тези дни и всеки следобед си дремвам за 1-2 часа, иначе не издържам направо. В общи линии мога да свърша нещо полезно до към 12-13, после съм дроб. Чудя се и аз как ще спинка бебчо... още повече, че ми казват разни хора - щом по принцип си зиморничава а сега ти е топло, бебето ще е топлокръвно. Много се притеснявам да не прегрее, милия...

# 335
Честити бебчета! Аз също до последно се натискам, за да не излезе няколко дена преди плановото секцио, но определено не ме свърта на едно място и искам да чистя и да се разхождам и т.н. Коремът ми тежи и вече нямам търпение да сме си в две отделни тела Grinning мразя да спя на климатик, а и нашият е доста мощен, та нощно време и от мен се лее пот, всеки път като стана до тоалетна, обръщам възглавницата на другата страна, но няма оправия.

На нас от болницата ни искат три комплекта дрешки, докато сме там, та се чудя само бодита ли да взема, бодита и ританки ли, гащеризончета ли... Със сигурност по стаите климатици няма, та само си представям каква адска жега ще бъде и за мен, и за него...

# 336
При нас в болницата беше много горещо и акушерките казаха да го обличам с тънко боди с къс ръкав и гащеризон с дълъг отгоре + като спи да го завивам с дебела завивка. Държеше 36.6⁰, ръчичките и крачетата му казаха, че е нормално да са хладни, а да го пипам зад ушето и носленцето. Мен също ме беше страх да не го прегрея. Вкъщи в спалнята ни е 26⁰, педиатърката идва вкъщи и каза, че за новородено е добре облечен + завит е с одеалцето от комплекта на Jukki, което аз отхвърлях, защото мислех, че ще е много горещо, но каза че е добре + че кошарката му е към прозореца.
За болницата ползвах около 7-8 бодита (може и повече да са били) с къс ръкав + още толкова гащеризончета. Я върне малко мляко и се намокри, я памперс пропусне, колкото и добре да е сложен. Гащеризончетата с цип са по-удобни за по-бързо пребличане при нас, защото нашият много плаче като е гол докато го преобличаме, та гледам да са дрешки, с които мога бързо да проверя памперса и да става бързо преобличането. Малки муселинови кърпички/лигавничета също доста ползваме, че връща малко мляко и са ни удобни да го забършем.

# 337
Здравейте момичета, днес в 14.10 провлака нашата трета принцеса Марта! Проточи се около 7 часа и половина раждането, не беше най лекото предвид че имам 2 предишни, но всичко се забравя и отминава! Честито на новите бебенца!

# 338
Момичета, нямам време да ви изчета и да се разпиша, още влизаме в ритъм с бебчо, мъчат го и колики вече от два дни...
Честити да са всички нови бебчета! Много здрави да са, а мамите бързо да се възстановят!
Много е топло и при нас, 26-27° става в стаята... Държим го по боди с къс ръкав, така казаха докторите в Токуда. Притеснявам се да не му е студено, но изглежда, че му е добре. Като го облека повече, става неспокоен.
Онзи ден бяхме на контролен преглед и двамата, наддал е 310гр, аз се притеснявах дали яде достатъчно, че не съм сигурна колко успява да суче. Като се събуди, е много гладен и едва издържа да го преобуем и да започне да яде и като го сложа на гърдата, заспива много бързо и няма събуждане... Бях взела един кантар, но не винаги показва вярно и му нямам доверие... И при мен всичко е наред, възстановявам се добре. След две седмици сме пак на втори контролен.
Пъпчето падна на десетия ден и ми олекна, че много ме беше страх, таткото го обработваше.
Rarina, добре си направила като си поръчала хендсфри помпа. Аз много съжалявам, че не взех такава. Първите няколко дни ми се наложи да се цедя на всяко хранене и направо ме побъркваше това... Сега се цедя веднъж-два пъти дневно и пак е досадно, много време губя. Даже обмислям да си взема нова помпа...
За приема в Токуда - мен ме приеха в понеделник, но моето АГ ми беше казала, че ако се наложи да е в събота или неделя, трябва да мина през спешното. Достатъчно обезболяващи дават, свещички Волтарен вършеха чудеса при мен, дадоха ми няколко и за вкъщи и ми беше много добре с тях. Най-гадното и болезнено и при мен беше натискането на матката в реанимация. Оказа се, че не ми изтичат добре лохиите и се наложи да ме натиснат едновременно и отвън и отвътре, беше просто ужасяващо...
При нас раздвижването беше на следващата сутрин. Иначе още същия ден като ме пусна упойката, започнах да си движа краката в леглото и да повдигам от време навреме таза.
Малко хаотично разписване, но.... По още теми мислех да се включа, но забравих какво беше... Като успея да се върна пак назад и си припомня, ще се включа отново. Успех на всички мами, на които им предстои раждане, всичко да мине много леко! Аз имам чувството, че много отдавна беше всичко, а са минали едва 18 дни. Все едно супер отдавна съм била бременна..

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 23:17 от EL*

# 339
Ние вече сме вкъщи и първият ни ден извън болницата беше меко казано потресаващ. Емоциите при всички са много - бебе, куче, ние с таткото. През нощта почти не сме спали.
Шишетата са ни Авент 0+ с 2 потока и почти нищо не хапна вчера следобед понеже много бавно му капе млякото и той се измаряше доста бързо. По спешност таткото ходи по нощите да купува следващия размер биберон и е една идея по-добре. Днес ще го пратя да вземе на Nuk, да видим с него как ще бъде.
Притеснявам се, че от АМ на Хип НА не е ходил по голяма нужда от вчера....
На мен ми тръгна кърмата, но с ръчната помпа на Медела е голяма мъка изцеждането, но продължавам понеже вече гърдите са ми много болезнени.

Голямо приключение ни чака, но ще се справим.

Пожелавам на всички мами леко раждане и нямам търпение да започнем да споделяме заедно ценни съвети за бебоците. Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 10:09 от Victoria Ivanova 767771

# 340
Честито бебе Марта! И тя да расте жива и здрава и щастлива!
Много полезна информация за дрешките, благодаря, genome и EL*! Аз съм купила много малко, тъй като се чувствам супер несигурна колко голям ще се роди, първо казаха че върви голям, последния път - че е малък, а и нямаме много място, където да прибираме излишните. За щастие болницата предоставя всичко необходимо за него, докато е там. Предполагам, че ще пратя баща му на спешен пазар ако се наложи, или ще поръчам онлайн преди да ни изпишат и той ще пере. Като цяло подхода ми е - имаме най-важните неща, ако нещо друго потрябва, ще тичаме да купуваме или ще пращаме бабите и дядовците. Не знам дали съм прекален оптимист и ще се окаже трудно с новородено, но пък се наслушах за бебета, които не им понасяли конкретни памперси или изобщо не искали да седят в определена люлка.

# 341
Честити бебенца Леда и Марта! Прекрасни имена! Да растат здрави и безкрайно щастливи!

# 342
Честити бебенца, момичета!🫶
А на вече родилите, голяма благодарност от мен, че споделяте опита си дотук. На мен ще ми е първо детенце и наистина нямам идея какво да правя за някои неща. Съветите ви са ми много поелзни. 😊🫶

# 343
Забравих и аз да споделя нещо, на мен много ми помогнаха и бахови капки рескю в болницата, ако се чувствате много изнервени или притеснени. Аз ги ползвах първия ден преди операцията.
И с днес направих разкрасителни процедури вкъщи обаче, че не излизам вече никъде почти, няма значение, че съм като кит в тялото, даже не съм се мерила колко кг съм качила, но съм толкова надута в краката, че няма и смисъл да се меря, със сигурност са поне едни 12 кг. отгоре.

# 344
Ние вече сме вкъщи и първият ни ден извън болницата беше меко казано потресаващ. Емоциите при всички са много - бебе, куче, ние с таткото. През нощта почти не сме спали.
Шишетата са ни Авент 0+ с 2 потока и почти нищо не хапна вчера следобед понеже много бавно му капе млякото и той се измаряше доста бързо. По спешност таткото ходи по нощите да купува следващия размер биберон и е една идея по-добре. Днес ще го пратя да вземе на Nuk, да видим с него как ще бъде.
Притеснявам се, че от АМ на Хип НА не е ходил по голяма нужда от вчера....
На мен ми тръгна кърмата, но с ръчната помпа на Медела е голяма мъка изцеждането, но продължавам понеже вече гърдите са ми много болезнени.

Голямо приключение ни чака, но ще се справим.

Пожелавам на всички мами леко раждане и нямам търпение да започнем да споделяме заедно ценни съвети за бебоците. Simple Smile

И ние имаме същия проблем със шишетата... Същите на Филипс са и нашите и не иска да яде от тях. Имахме едно на Нук подарък беше като подписахме договора за стволовите клетки и се оказа същото като в болницата, с което си беше свикнал да му е по-лесно... Пробвахме го и със следващия поток на Филипс и него отказва и се принудихме да вземем още едно същото на Нук. Ама то си тече направо само с минимални усилия и затова го предпочита... Та, момичета, да го имате предвид това за шишетата, че в болницата свикват с по-лесното.
И за нас също бяха доста стресиращи първите два дни вкъщи, в болницата беше добре, гушкаш си го, носят ти го сменен, храниш го, къпят го, през нощта го оставяш да можеш да презаредиш малко батериите и изведнъж вкъщи идва голям стрес като родители за първи път. Ама се претръпва бързо, нямаме избор😃

sonnenschein1, на мен също ми е много непознато всичко и в движение се уча, та ще ми е много полезно да си споделяме полезни съвети за бебоците, особено от майките, на които не им е за първи път.

За дрехите, добре че ми бяха дали близки няколко по-малък размер, че всичко друго му е голямо. Аз мислех, че тези дрешки няма как да ги ползваме, защото ми изглеждаха прекалено малки, а се оказа, че тях ще си въртим и перем ежедневно. Най-удобни са ни тези с копчета, такива мисля и занапред да купуваме. Другите, които трябва да минат през главата, са ни доста неудобни за обличане, защото той много мрънка и се движи много като се преоблича и е доста сложна процедура.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 15:20 от EL*

Общи условия

Активация на акаунт