На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 28 708
  • 644
  •   1
Отговори
# 495
И ние капем физиологичен разтвор в нослето. А след хранене с пипетка капвам няколко капки преварена вода (на стайна температура), но тя май не се кефи особено. 😅
А как заспиват вашите бебоци? Нашата се унася само след кърмене, но след това при оригване се разсънва и се започва мрънкане и така до безкрай. Другото е, че не успяваме да я оригнем... Не знам дали е нормално, уж следваме съветите на професионалисти и пак не става. Чудим се и вкъщи как да я обличаме. Предвид идващите горещини и че сме на последен етаж, където много напича, ще трябва на климатик и вероятно късо боди с муселинова пелена.

# 496
Моето бебче доста будува. Някой път като я нахраня не заспива по час и повече. Мъчат я колики и газове и ако е по-остро състоянието не заспива дори до следващото хранене Sad Давам Биоамика и Инфакол, но не забелязвам някакъв ефект. Ще се радвам да чуя идеи какво мога да направя, за да е по-спокойна.

# 497
Бебелан му даваме ние от шишенце с биба (взех му пластмасово нс Нук от серията на тези, с които си пие млякото). Много се мръщи, но си я дърпа Grinning .
С Ergobaby Embrace сме ние, още не сме го пробвали да го слагаме, снощи го теглихме 4100гр и мисля да видим как ще е тези дни. Иначе за 3седмици е качил 1кг точно.
За коликите всички ми казват, че просто трябва да си минат и капките имат само лек ефект. Нашето се успокоява, ако го нося изправен или на гърдите ми, с допряно в мен коремче. Както и бях споменала - затопляме торбичка с гроздови семки (от dm) и на коремчето му.

# 498
Това за обличането и на мен ми е много трудно.Вкъщи през ноща е 26 градуса ,климатик нямаме в стаята ,не смея да отворя вратата защото захладнява вечер.През деня пак е 26/27 градуса.Вечер му обличам тънко рромпърче с ръкавички и крачетата са покрити и муселинова пелена или чувалче.Мисля,че може би е прекалено но само по боди къс ръкав ми се струва ,че ще му е хладно нз…
преваряваме му водичка всеки ден и като изстине я сипваме в шише на авент ,пие си без проблем.Давам след кърмене ако не е заспал или ако ми се струва ,че ми е супичка устата а не е време за ядене

# 499
Днес се роди и нашата Вяра! Цели 3.760 кг.,53 см., планово секцио, заради седалищно предлежание. Слава Богу за всичко, чувствам се прекрасно 6-7 часа след раждането.

# 500
Честита Вяра!Нека да е здрава,щастлива и много да ви радва🍀Раздвижиха ли те вече или още си в реанимация?

# 501
Честита да е Вяра! ❤

Аз да попитам вече опитните по темата с коликите - как разбрахте първите пъти, че са колики.. обичайно спи по 2-3 часа с кратка пауза за храна или дори да не е кратка, е спокоен. Днес след дълга дрямка 3.5ч го накърмих и излязохме и се почна едно неспокойствие.. искаше гърда няколкократно, въпреки че бе як, също не сучеше изцяло. И не може да заспи, плач. И това часове, не помагаха никакви обичайни пози и прегръдки. Чак сега започна да се унася, не смея да го преместя в леглото, дори да го облека.

Мисля преди следващото хранене да дам Камелия колик, че имам. Иначе следвам инструкциите от болницата и давам Биогая всеки ден.

Алтернатива на проблема може да се окаже второто ми кафе за деня - на гладно час преди кърмене. С едно сутрин след храна нямам проблем, дано е това!

# 502
Това, което знам е, че при колики свиват крачета, извиват се, почервеняват, и да, безутешен плач.

# 503
Честита да е Вяра! 🫶
При нас коликите са по същия начин-свива крачета към корема, извива се назад, опъва се като струна и плаче неутешимо. В момента, в който се изпръцка или изака и се успокоява. Помага гушкане и разхождане с него, както и затоплена възглавничка с черешови костилки на коремчето.
За обличането, при нас температурата също е 26-27 градуса целодневно, обличам го с боди с къс ръкав и чувалче за сън 0,5 tog. Не дава признаци да му е топло или студено, така че май е ок.

# 504
И при нас коликите са с неутешим плач, зачервяване, нагъване, коремчето къркори, повръща понякога и така няколко часа. Само на ръце, разходки, затопляне на коремчето помага до някъде......

# 505
Ох така като ви чета- нашата не реве много,  но всичко друго съвпада...Явно са си колики Sad
Иначе нощем си спи що годе добре, докъм 6, 7 е спокойна. Но доста повръща напоследък
Ето нещо интересно по темата https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/5stepsforcolic/

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 13:37 от AirplaneMode

# 506
Към горната статия. Ето я и книжката. Бях я взела преди да родя и от няколко вечери все се пробвам да стигна до нея да почета, но докарах до около 50страница.
https://www.ozone.bg/product/naj-schastlivoto-bebe/
И нашето се превива, после се опъва като струна, почервенява, коремчето му къркори доста, плаче, че чак пищи, сълзи пуска. От снощи забелязах, че помага да приклякам ритмично леко докато ми е легнал в ръцете и движението нагоре-надолу го кара да спре да плаче. Днес правих клекове с него и отново се успокои.

# 507
Потвърждавам, че това с клековете помага Simple Smile Аз го бях видяла в едно клипче във ФБ Simple Smile

# 508
Здравейте, записвам се и аз- на 23.06 се роди с планирано секцио Матей. Терминът беше 30.06. Второ секцио ми е.
Пожелавам на всички здраве и бързо възстановяване.

# 509
Блазв ви,на тези които бебетата спят през ноща😀Моето се бъди на 1:30/2 даже и на 30 Мин .На вас дойде ли ви менструацията?Днес ми е 14 ден от секциото и имах в началото по обилно кръвотечение ,после слабо,после почти никакво,жълтеникаво за 2 дни и днес обилно кръвотечение.При вас как е положението?

Общи условия

Активация на акаунт