На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 28 442
  • 644
  •   1
Отговори
# 570
При нас за коликите най-много помага носенето в раница. Явно от това, че му се затопля много коремчето и веднага се унася. Иначе помага и возенето в количката, биберон, топла възглавничка с костилки и мноого гушкане. 😊
Аз давам засега само Биогая и Биоамика по препоръка на педиатъра и от Токуда. Давах и Еспумизан или Лефакс, ама ефект според мен нямаше-когато си има пристъп, просто си има пристъп, каквото и да съм му дала. 😆 От Токуда и педиатърката казаха също, че всички продукти със Семетикон като Еспумизан, Лефакс, Инфакол, Саб Симплекс и тн. запичат и това води до обратния ефект, така че не трябвало да се прекалява с тях. Та аз малко се обърках след тези изказвания и реших да ги спра. 😆 Иначе при нас част от проблема с коремчето май идва и от АМ, малкият май прави алергия към белтъка на кравето мляко. По препоръка на лекарката вчера го сменихме и сега чакаме да видим дали ще има ефект. 😊

# 571
Момичета, изкарвате ли бебоците навън вече? И как организирате храненията, ако сте навън? Имате ли дрехи за кърмачки и ако да, от къде са и доволни ли сте? Grinning
Ние вече сме на 2 седмици и мисля да започна сутрин да я извеждам до близката площадка на първо време.

# 572
  • Пловдив
Аз изкарвам нашия (на 17 дни) само вечер и през деня по необходимост да се свърши нещо, но е в колата на климатик. Изкарвам го след като го накърмя и се прибираме преди следващото хранене. Тук е ужасна жега, а сутрените ги проспивам все още та сме нощни птици двамата. За сега не съм се готвела да го храня навън. Все още обмислям ще го правя ли.
Иначе дрехи за кърмачки съм си взела от лидъл няколко потника, удобни са ми и са по бюджетни като опция. Иначе някой рокли по еластични без презрамки си ги пригаждам за кърмене.

# 573
А как давате еспумизан и другите подобни, които не са в еднократни дозички? като доста капки е дозата, не успявам в устата директно, та се чудя как, пробвах с нормална лъжица, ама ако има нещо по-удобно Grinning

аз кърмя и излизаме редовно от ден 2. Аз си нося нормални дрехи, просто гледам да мога да повдигна блузата отдолу или да сваля презрамка и се покривам с пелена. Специални дрехи не виждам смисъл да взимам, че съм виждала само грознички, а и с нормални широки тениски или каквито и да е потничета е доста лесно. Единствено ще взема още сутиени за кърмачки, че бях с нормален веднъж и то в ресторант, хич не беше удобно, едва открих гърда. Ама беше с подплънка и банели.

Иначе не си съобразявам излизането с храненето, което така или иначе е на поискване. Просто сядам някъде и кърмя Grinning Вече в два ресторанта, в кафе и в болница съм кърмила, сравнително комфортно ми е.

# 574
Ние излизаме на разходки от както стана на две седмици. Преди това няколко дни го изкарвах на терасата. Той вече е на повече от месец. Иначе кърмя вкъщи и после навън ако се наложи. Не винаги успявам да се приберем за следващото хранене, защото с другото ни дете сме на площадката, а после и за кухня. Дрехи за кърмене нямам, освен сутиен. Използвам дрехи с копчета или лесно вдигащи се нагоре.
Еспумизан давам с капкомер. Махнахме накрайника и купихме капкомери. На нас гастрото ни го изписа 3 пъти по 5 капки дневно.

# 575
Еспумизан за колики ли  давате или за газове?

# 576
Нашата дъщеря е на 14 дни,от 2 дни я вадя на терасата за малко,тези дни смятам да я извадя на първа разходка.Живеем в Лозенец на морето,тук вечер е по-прохладно,паркът е на 2 минути,така че можем да направим хубава разходка.Храним се с Ам на 3 часа,така че,не смятам да вземам храна с нас.

# 577
Аз взех една супер удобна гумена лъжичка от Зара Хоум, идеална е за такива неща.

Еспумизан на нас ни казаха за колики. То коликите до колкото схванах са причинени от газове, поне според повечето лекари. Според други, просто е незряла храносмилателна система и просто трябва да се израсте. Според трети е незряла нервна система, затова гушкане, повиване и бял шум помагат. Знам ли и аз вече къде е истината 😆

# 578
И ние даваме Еспумизан Комфорт за колики. Освен Био амиката. Докторът ни каза, че ако няма промяна е добре вместо еспумизан да даваме газ капки.

# 579
Нашата дъщеря е на 14 дни,от 2 дни я вадя на терасата за малко,тези дни смятам да я извадя на първа разходка.Живеем в Лозенец на морето,тук вечер е по-прохладно,паркът е на 2 минути,така че можем да направим хубава разходка.Храним се с Ам на 3 часа,така че,не смятам да вземам храна с нас.

Лелее, обичам Лозенец!🌞🌞🌞Браво на вас.

# 580
Относно коликите и гнездото- аз проучих нещата и реших да пробвам Cocoona baby, по препоръки на много хора, (включително Олга Дукат) че помага именно при колики. В капките хич не вярвам. Та, намерих го втора ръка, че много скъпо като за 2-3 месеца работа. Но то не е като стандартните гнезда. Вчера беба като почна да нервничи, което става всяка вечер около 21 ч., я оставих по едно време в гнездото, ами ако щете вярвайте, спря да плаче, млъкна, и стоя там тихо и почти неподвижно 1 час. Съответно през нощта спа в него и вместо 2 часови паузи, имаше само една. Да не спекулирам, но наистина го отдавам на това. Тя трудно спи в леглото си иначе, защото се стряска непрестанно, върти се и пъшка. Самото гнездо е направено като форма да имитира майчината утроба. Не казвам, че е панацея, но явно наистина помага на много бебета.
През деня спи само в люлка, в движение.
За кърменето- кърмя и навън, обаче най-удобните рокли(с прехвърляне) ги намирам във вторите употреби, иначе трудно. Имам някои с копчета иначе от Wikiki. Ние си излизаме от ден първи.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 18:01 от AirplaneMode

# 581
Малкият го вадим от 10я ден. Първия ден за май беше около 20мин, а след това час, следващите дни е все за по 2часа. Храни се на около 3 и все още не съм го хранила навън, но ако е на АМ - продават контейнерчета/дозатори за мляко, може да се носи вода в термос и шишенцето за млякото му и просто да се приготви. Тук по-скоро трябва добър термос. А иначе съм виждала и термоси, които показват температурата и нагряват - май пак са вариант, но идея нямам колко вършат работа. А иначе ако се кърми - то май просто една тънка пеленка отгоре и удобни дрехи вършат работа. В парка до нас, където ходим, има много кърмещи майки - коя под тениска, коя с пелена.
За капки ползвам лъжичката от онзи подаръчен комплект на Хипп.

# 582
Ние излизаме от 10-ти ден. Не кърмя навън, защото се кърмим по 1 час, тя заспива докато яде постоянно, освен това ползвам и силиконови зърна.Излизаме като е нахраня и се прибираме за следващото хранене, но тук е и голяма жега не може да се седи по много навън. Гледах гнездата на cocona, доста са скъпички, ще видя втора употреба

# 583
Момичета,  които кърмите- имате ли вече менструация??
Тамън почти ми изчезнаха лохиите и се появи друго кървене, то няма какво друго да е явно, но съм леко в потрес, защото предния път около година по-късно ми дойде...

# 584
Аз още нямам. Изцяло на кърма е. С другото ни дете се появи цикъл при навършени осем месеца. Но с него два поредни месеца (детето беше на два месеца тогава) имах леко червено зацапване все около една и съща дата. После приключи.

Общи условия

Активация на акаунт