На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 28 371
  • 644
  •   1
Отговори
# 60
Лилейна, къде си го слагаш крема?
Аз съм в клуба на 40-2 Smile
Докато се намотам и наканя и то минаха неусетно толкова години... Но никога не е късно да станем за резил. Мъжът ми се шегува, че ще ни мислят за дядо и баба в детската градина на детето след време... Аз пък съм на мнение, че това ще ни държи във форма и активни по-дълго време Simple Smile

La Roche-posay Cicaplast е топ, аз го ползвам ежедневно и кожата ми не е била по-хубава 🥰 Момичета, да ви питам има ли сред нас бъдещи мами 40+ или около тази възраст. Други освен мен 😁

# 61
Ами, не остана, след 2седмици по това време все ще е минало и ще са родени. Аз по-скоро от цялата умора с обикаляния по кабинети вече нямам търпение да минава. Утре отново съм на тонове, преглед и вливка Confounded
Моят бременен мозък все си мисли, че тук всички сме наборки. Не съществуват години в главата ми Joy
Благодаря ти за подробната информация. И мен другата седмица ме карат да пусна кръвните. Останалите изследвания важат до началото на Юни и казаха да не пускам нови. Издадоха ми и направление за хоспитализация. Все повече започва да ме обхваща страх, не знам защо така.

# 62
Момичета повечето секцио ли сте, аз вчера бях на преглед и АГ каза че ще раждам нормално тъй като нямам предпоставки за секцио, като лично аз нямам предпочитания как искам да родя просто накрая да сме здрави.

Да ви разкажа днес колко гадно ми стана от отношението на хората - чакайки днес пред асансьора в болницата, асансьора пристига, но пълен и някой споменава да направим място на бременната, след което се чува мъжки глас, който казва ,, а няма да ражда така че ще изчака” стана ми много кофти. Отделно не знам вас дали ви пускат някъде по опашки, но вчера пък отново в болницата в кафето, чакам си на опашка и идват двама лекари, като човека преди мен им прави отстъпка те да минат пред него, а въпросните лекари ме виждат, че съм бременна, но се направиха, че все едно ме няма. Вас пускат ли ви по опашки?

# 63
  • Варна
Откакто корема много започна да ми личи ме пускат,но не навсякъде. Онзи ден дори една възрастна жена ми отстъпи място в автобуса. Аз по принцип не държа да ме пускат... Чинно си чакам и хората ме гледат все едно съм полезно изкопаемо понякога. Въпрос на възпитание.

# 64
Аз съм със секцио. За отношението - честно казано се чувствам привилегирована. Почти винаги ми отстъпват място на опашки без да съм питала, дори ми е неудобно, докато чакам някъде и все някой става да ми направи място, съседите от входа оправят градинката отпред и единият ме видя преди няколко дни и каза "даваме си зор сега, че да го посрещнем бебето с оправена градинка". Не бяха изкоментирали или питали досега, че съм бременна, но сега казаха, че много се радват, че ще има бебе във входа, защото от доста време е нямало. Сигурна съм, че няма да са толкова щастливи като вечер плаче и не оставя половината да спят, но засега са мили Grinning Имах си и неприятна случка и аз де - излизайки от клиниката, където ходя за фетални - та за да влезеш (те са на единия етаж от нова кооперация, имат различни офиси и кабинети) трябва да звъннеш на звънеца на кооперацията и да ти отворят, а входът е в един тесен коридор. Излизам аз след прегледа, отварям вратата и още не съм минала през нея, с видимо голям корем, а на външната страна на вратата една жена с дъщеря си "а, чакай докато е отворено да влезем, че ако чакаме да ни отворят" и задърпа дъщеря си (пълнолетно изглеждащо момиче) да влязат през мен, а аз още не съм минала през вратата, а мен ме бутнаха и двете, ударих си корема в дръжката на вратата и при забележка от моя страна ми отговориха "айде стига рева, нищо ти няма". И това дошло от жена, която също влиза като пациентка в гинекологичен кабинет, когато блъсне бременна в 9 месец жена в бравата на вратата. Реших да не се нервирам допълнително и нищо повече не им казах, но беше много грозно.

# 65
Здравейте момичета, исках да ви питам купили ли сте аспиратор за нослето на бебето и какъв. Аз не мисля да стерилизирам предварително шишетата, а като се приберем евентуално, като има нужда. Ще взема с мен 1 помпа за кърма,която ще стерилизирам, но не съм измислила още в какво да е прибера. Стискам палци на всички момичета с проблеми да ги преодолеят бързичко и бебочетата да поизчакат още малко.

# 66
Влизам за отчет.Днес звъннах на доктора относно това опъване,като се изправям и вървя,все едно имам операция със шевове.Каза ,че е почти сигурен,че матката расте и става преразпъване на връзките,нищо опасно.Увеличи ми но шпа и магнерот на 3 по 2.Аз съм 32+3 седмица.Искам да попитам вас,какво да очаквам,ще премине ли този проблем или да очаквам дори влошаване?Буквално от 4 дни не живея нормално,всяко изправяне и движение е мъка,само,като лежа е добре.Имам още 5 седмици до секцио,хич не е малко.Благодаря!
Аз също имам напълно същите усещания и вечер, когато ставам до тоалетна са най-силни и почти не мога да се изправя. Относно отношението на хората, освен непрофесионално държание от страна на една акушерка, не съм се сблъсквала, за сега, с грубо държание. Хората ми отстъпват ред на каса или ме изчакват търпеливо да мина, в градски транспорт също се е случвало да ми отстъпят място. Настроила съм се за естествено раждане аз и се надявам всичко да е наред и да си протече по този начин раждането. Аз ще раждам в Пълмед-Пловдив.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 18:49 от Sal.fet.ka

# 67
Най- неприятно ми стана вчера отидох на  преглед и пред кабинетите има много придружители и мъже, и жени, никой не става, седят и се правят, че не ме виждат. А аз едвам седя права. Много беше неприятно, по принцип не искам да ми отстъпват, но вчера ми беше много тежко.
Не разбирам хората тръгнали с по няколко човека придружаващи ги.

# 68
За отстъпването - много повече мъже ми отстъпват отколкото жени. В чакалнята на Майчин дом винаги е лудница и когато има татковци забелязвам как почти винаги стават да направят място на някоя бременна. Имам чувството, че доста жени са с мисленето "айде, и аз съм била бременна, не е такава драма".
Имаме 2 аспиратора за нос - и двата са на Носко - единият е за прахосмукачка, уж повечето са много доволни от него, но ние вече сме с робот и стик вкъщи, та няма как да го ползваме с такава и затова взех такъв на Носко с издърпване
с уста. Не съм гнуслива, пъхнах го в несесера с бебешките.

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010008226
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010016976

Имаме и инхалатор. Към момента сме с този, има и маска за деца, но планувам да събера мнения и да взема някакъв с по-подходяща маска за дете и като цяло, ако има варианти и за по-безшумен, но за начало нашият ще му върши работа.
https://www.megahome.bg/kompresoren-inhalator-za-deca-i-vyzrastni-medisana-in-510

За болницата ще стерилизирам само помпата за кърма, силиконовите зърна и 2 залъгалки. Ако нямам кърма там ти носят шишета с мляко, които се стерилизират и оправят от акушерките. Нашите шишета ще ги стерилизирам, ако ми затрябват, а ако нямам кърма, то бащата вкъщи ще ги подготви за деня на изписването да са готови.

# 69
Мен точно вчера за първи път ме пуснаха на една опашка и много готино ми стана, даже се похвалих на мъжа ми. 😆 Ама досега не ми се беше случвало...някакси на хората май не им прави впечатление. В болницата, в която се следя редовно жените правят забележка на мъжете си да станат и да отстъпят място на някоя бременна.
Иначе и аз ще съм секцио.
А за аспиратор зс нос, аз взех несесерчето на Филипс Авент, в което си има ножичка, гребенче и тн и включва и аспиратор за носле.

# 70
Аз също съм от "застаряващите", 39 навърших Simple Smile
В тоя ред на мисли, искате ли някой ден да си направим срещичка, ако сте в София.  Като гледам,  може и след раждането да е, въпреки че аз преди да стане юни се съмнявам да родя (терминът ми е 25 май принципно)

# 71
И аз съм в клуба на 40+. Първото ни дете го родих на навършени 40г., а сега второто предстои при навършени 41г. Simple Smile Не се притеснявам изобщо, тъй като първото е инвитро след 4 г.опити, а второто естествено забременяване. Важното е как се чувстваме и изглеждаме Blush
Аз засега също ще раждам естествено, освен ако бебето не стане много голямо.
La Roche-posay Cicaplast е топ, аз го ползвам ежедневно и кожата ми не е била по-хубава 🥰 Момичета, да ви питам има ли сред нас бъдещи мами 40+ или около тази възраст. Други освен мен 😁

# 72
И аз си мислех за среща Simple Smile Съгласна съм за кафе следващите дни.

# 73
Bubata, първото естествено ли го роди? Питам, защото се колебая за себе си как да действам? А сме на близка възраст.

Инак и аз съм за среща Simple Smile

Момичета, аз съм нещо много зле емоционално тези дни, някаква тревога ме е обхванала, не знам какво ми става:(

И аз съм в клуба на 40+. Първото ни дете го родих на навършени 40г., а сега второто предстои при навършени 41г. Simple Smile Не се притеснявам изобщо, тъй като първото е инвитро след 4 г.опити, а второто естествено забременяване. Важното е как се чувстваме и изглеждаме Blush
Аз засега също ще раждам естествено, освен ако бебето не стане много голямо.

# 74
Ее супер момичета, айде който е за среща близките дни, да ми драсне на лични, да не спамя тук. Аз тези дни гледам да обиколя приятелки и колежки докато още може, отделно че се разсейвам и гледам повече да вървя.

Общи условия

Активация на акаунт