На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 28 387
  • 644
  •   1
Отговори
# 75
Момичета с удоволствие бих излезнала с вас, ама сега нали съм като бабка с кръвното и ще стоя вкъщи. Излизам на разходки с кучето си само. Joy Иначе аз съм на 27 г. и ще ми е първо дете, като правихме опити/ имам неуспешни бременности от 25 годишна.

# 76
Да, естествено. Бях с дата за секцио, тъй като имаше съвкупност от няколко фактора- на 40г., бебето вървеше едро (на термин се очакваше да е 3500-3600 гр.), инвитро заченато и наличие на тромбофилия. Най-вече заради едрото бебе -аз съм висока 150 и тежа 48кг., а качих с бременността 6кг. Но тъй като явно търпя на болка, в случая контракции, се оказах с много голямо разкритие,когато ме приеха и родих бебе 3кг.без проблем. Имах само външни шевове. Всички лекари казваха, че възрастта не е определящ критерий. Бяхме на преглед при трима преди да изберем кой да е.
Bubata, първото естествено ли го роди? Питам, защото се колебая за себе си как да действам? А сме на близка възраст.

Инак и аз съм за среща Simple Smile

Момичета, аз съм нещо много зле емоционално тези дни, някаква тревога ме е обхванала, не знам какво ми става:(

И аз съм в клуба на 40+. Първото ни дете го родих на навършени 40г., а сега второто предстои при навършени 41г. Simple Smile Не се притеснявам изобщо, тъй като първото е инвитро след 4 г.опити, а второто естествено забременяване. Важното е как се чувстваме и изглеждаме Blush
Аз засега също ще раждам естествено, освен ако бебето не стане много голямо.
La Roche-posay Cicaplast е топ, аз го ползвам ежедневно и кожата ми не е била по-хубава 🥰 Момичета, да ви питам има ли сред нас бъдещи мами 40+ или около тази възраст. Други освен мен 😁

# 77
При вас на тоновете отчитат ли се контракции? Какво ви каза лекаря?Аз пия магнерот и каза да го продължа ,а дори не усетих контракциите.На мен ми стана мн тъпо вчера, защото моя лекар ме прехвърля на друг лекар за секциото поради отпуск.На последния преглед каза,че ще видим как върви бебето и ще до обсъдим ,а ми го съобщи това онзи ден на тоновете… Ревах даже😅(не пред него😀😀)Но нз мн тъпо доверяваш се на някой лекар и накрая  за най-важното пак на нов лекар…Иначе и на мен ми е мн трудно вечер завъртането е ужас,като се завъртам нещо  доста силно изпуква .За кафе съм за,обаче никакви сили нямам буквално вече не излизам сама😔

# 78
Много хубаво срещичка 🧚‍♂️ Аз ще се радвам да ви джойна след раждането ❤️ Ако се видите да ни разкажете всичко и да се снимате

# 79
La Roche-posay Cicaplast е топ, аз го ползвам ежедневно и кожата ми не е била по-хубава 🥰 Момичета, да ви питам има ли сред нас бъдещи мами 40+ или около тази възраст. Други освен мен 😁
Има 😄 почти на 39 съм и очаквам първо дете 🍀💙

# 80
При вас на тоновете отчитат ли се контракции? Какво ви каза лекаря?Аз пия магнерот и каза да го продължа ,а дори не усетих контракциите.На мен ми стана мн тъпо вчера, защото моя лекар ме прехвърля на друг лекар за секциото поради отпуск.На последния преглед каза,че ще видим как върви бебето и ще до обсъдим ,а ми го съобщи това онзи ден на тоновете… Ревах даже😅(не пред него😀😀)Но нз мн тъпо доверяваш се на някой лекар и накрая  за най-важното пак на нов лекар…Иначе и на мен ми е мн трудно вечер завъртането е ужас,като се завъртам нещо  доста силно изпуква .За кафе съм за,обаче никакви сили нямам буквално вече не излизам сама😔

И моят излиза в отпуск в края на месец май, разбирам те прекрасно! Много ми стана тъпо, че няма да мога да разчитам на на него, ако тръгне бебето, докато е в отпуск.
При мен се отчетоха регулярни контракции, да, между 40-50 изтензитет, прегледа ми шийката - не е скъсана. Магнерот каза 3х2 и повече почивка.

# 81
Здравейте момичета, днес отидох да пусна кръвни и за моя изненада съм хемоглобин, еритроцити и хематокрит под долната граница, също така общия ми белтък е нисък и се притесних. Отделно СУЕ е завишено. Очаквам да излезе и урината. Другия четвъртък съм при АГ, ако някоя от вас е имала подобни резултати ще се радвам да сподели, тъй като се попритесних особено от този нисък белтък.

# 82
Здравейте момичета, днес отидох да пусна кръвни и за моя изненада съм хемоглобин, еритроцити и хематокрит под долната граница, също така общия ми белтък е нисък и се притесних. Отделно СУЕ е завишено. Очаквам да излезе и урината. Другия четвъртък съм при АГ, ако някоя от вас е имала подобни резултати ще се радвам да сподели, тъй като се попритесних особено от този нисък белтък.
При мен вчера хемоглобин, хематокрит, общ белтък и урея излязоха под долна граница. Чак в на 22ри ще се видя с АГ и ще коментитам, но ChatGPT ми обясни, че референтните стойности в лабораториите са общи т.е. за небременни, а при бременните заради увеличаване в плазмата през 3тия триместър се получава така, че тези вещества се разреждат в по-голямото количество плазма. Всичко зависи вече колко под долната граница са. Моите са с по 5 до 10 единици всяко. Все пак ще коментирам с АГ. Защо не и оставиш съобщение по-рано, ако се притесняваш, или няма такава опция?

# 83
Ще изчакам да излезат резултатите и от урината и може да ги изпратя по вайбър, иначе и аз имам час за преглед за 22. Благодаря ти за отговора.

При мен вчера хемоглобин, хематокрит, общ белтък и урея излязоха под долна граница. Чак в на 22ри ще се видя с АГ и ще коментитам, но ChatGPT ми обясни, че референтните стойности в лабораториите са общи т.е. за небременни, а при бременните заради увеличаване в плазмата през 3тия триместър се получава така, че тези вещества се разреждат в по-голямото количество плазма. Всичко зависи вече колко под долната граница са. Моите са с по 5 до 10 единици всяко. Все пак ще коментирам с АГ. Защо не и оставиш съобщение по-рано, ако се притесняваш, или няма такава опция?

# 84

Аз имах сходни резултати при направени изследвания март месец. Тогава АГ ми изписа тотема ( за хемоглобина) и В12. Като цяло каза, че било нормално хемоглобина да спадне. След месец и половина прием, сега ми е почти в норма.
Белтъкът го “боря” с протеин (нормален) и повече месо, има резултат.
При нормалната урина я притеснява увеличените левкоцити, та ме накара да пусна и стерилна. В понеделник ще коментираме резултатите.

# 85
С подобни резултати бях и аз - Б12, фолиева, желязо приемам. За белтъка пия протеин - някакъв резултат. Но пък не се подувам засега.
Аз съм с брутален обрив освем по корема и по краката и отивам на дерматолог следобяда. Явно не е само от крема Мустела. Освен това ме хвана и вирус от детето - гърлобол и сополи, та не спах цяла нощ от сърбеж по корема и болки в гърлото. Много са ми тегави тея нощи, място не мога да си намеря. Не ми се чете, не ми се гледа телефон, искам да заспя, не мога, топло ми е, студено ми е, едва се въртя!

Момичета, каква козметика ползвате за лице? Аз съм със суха кожа и вечено не мога да намеря моя крем, откривам нещо, с което лицето свиква и трябва да сменя след 2-3 седмици с друго...

# 86
И аз пия Протеин от месец насам.

Аз имах сходни резултати при направени изследвания март месец. Тогава АГ ми изписа тотема ( за хемоглобина) и В12. Като цяло каза, че било нормално хемоглобина да спадне. След месец и половина прием, сега ми е почти в норма.
Белтъкът го “боря” с протеин (нормален) и повече месо, има резултат.
При нормалната урина я притеснява увеличените левкоцити, та ме накара да пусна и стерилна. В понеделник ще коментираме резултатите.

# 87
Чак ви завиждам, че можете да си направите среща като сте повечето на едно място.
За годините - аз навърших 28, когато бях в 4ти месец и тъкмо ми намаляше гаденето нея седмица и бях почнала да се пораздвижвам, та успях да си ги отбележа. Първа бременност, планувана, 5години все говорихме как не е сега момента, как ще имаме проблеми заради моите придружаващи, то ми откриха и това със сърцето, кардиоложката ми каза, че ако искаме деца трябва да ги плануваме близките 2г., защото после може да имам усложнения. Решихме, че няма защо да отлагаме, имаме собствено жилище, че даже две, със стабилни работи и решихме да започнем опити, защото и не знаехме колко ще ни отнеме. За наша изненада стана от първия опит, но после почнаха проблемите с бременността, две седмици след положителния тест ме приеха по спешност с думите "с това темпо на кървене очакваме аборт и трябва да те приемем", та радостта ни поприключи там и после все си бяхме с тревоги, защото все нещо излизаше.
Моите резултати при излизането в 45-дневния бяха:
Кръвни:
завишени левкоцити
занижени ертитроцити
занижен хемоглобин
занижен хематокрит
занижен среден еритроцитен хемоглобин
занижена средна концентрация на хемоглобин/еритр
СУЕ беше горната граница

Урина:
завишени левкоцити

По принцип ми каза, че си е нормално да са извън норма, защото така или иначе бременността дава отражение и стойностите се качват и спадат на отделните и референтните за бременност са различни. Просто при мен хемоглобинът беше доста доста под норма - 86. Пробвахме с таблетки, спадна на 82 и затова започнахме вливки и на последното ПКК преди няколко дни вече започват да се доближават до референтните стойности другите показатели. В случая нямахме време да реагираме за по-бавно лечение, защото след 10тина съм на операция и трябваше рязко да качим хемоглобина.
Отчет от днес - качил е 200грама за 6дни, 3200 +-250 си ги е минал, тоновете са добре, водите са намалели, но достатъчно, а плацентата явно си го захранва добре и вероятно ще издържи до датата. Засега отговаря на датата на термина. Поуспокоих се малко.

# 88
Момичета, тези от Jukki май са м ого бавни. Бях поръчала преди десетина дни едни пеленки, ни вест ни кост от тях. При вас пак ли така се бавят?

# 89
И двата пъти, в които поръчвах от тях, ми се стори бавно
Първата поръчка ми беше на 11.04 - доставката на 18.04.
Втората поръчка на 18.04 - доставката на 26.04.
Имахме объркан (от наша страна) продукт и го върнахме още в деня на доставката - 18.04, но не при получаване, пуснахме го отделно и отделно си поръчахме правилния - оказа се, че ги връщали директно до Полша и когато пристигне там, то тогава възстановяват сумата. В случая на 05.05 ни изтеглиха пари от сметката още веднъж за продукта, което така и не беше обяснено от тяхна страна защо се е наложило. Продуктът вече беше в Полша, а ние сме платили веднъж поръчката, веднъж сумата по връщането и още веднъж отделно изтеглена сума за гнездото само. На 09.05 ни върнаха сумата, та въобще не разбрахме какво точно стана. Иначе бяха доста отзивчиви, обясняваха подробно.
Освен ако ги нямат налични в склада си в Пловдив и ги чакат от Полша също. (Между 17-20дни им отне връщането при нас, та не знам ако доставят насам колко ще е)

Общи условия

Активация на акаунт