На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 28 330
  • 644
  •   1
Отговори
# 600
Аз да попитам как се справяте нощно време? Малкият, който стана на три седмици, прави пауза от 1 сутринта до 5 сутринта за ядене /на АМ е/, но напишка ли се, се събужда, не търпи чакане, а при смяна на памперса обикновено будува после поне половин час, защото смяната преминава с як рев. Поне два пъти в този часови отрязък се събужда от мокър памперс. Според ChatGPT /не се смейте/ уж било нормално и нямал проблеми с бъбреците. По-нататък с времето ще разреди ли пишкането?

# 601
При мен също е така.Каквото и да свърши в памперса не търпи отлагане.На моето бебе сънят му е мн неспокоен ,накъсан нз дали при всички е така.Много ми е гузно защото иска да го разкарвам на ръце ,а мен така ме боли гърбът и понякога много му се ядосвам.Кърмя го и понякога яденето е ад,боли ,мрънка ,омазваме се и двамата в кърма ,продължава 40/50 Мин и с нетърпение очаквам времето за спане,защото той през ноща пак не спи мн има 1 сън от 3 часа(защото през ноща запичнах да му давам АМ ) и през останалото време подтоянно се буди .После  ми става много ви виновно🥹Вие имате ли такива моменти?

# 602
Здравейте отново, бих искала да попитам мамите с повече от едно дете как се чувстват? Ние имаме кака вкъщи на 3 и половина и съм много емоционална- вниманието ми сякаш е насочено към нея, колко е пораснала, че вече не е бебе, виждам я в ролята на кака и ми става много мило, даже се срамувам от себе си, че се чудя дали ще мога да обичам и бебчето колкото нея. Знам, че връзка с детето може да не се създаде веднага, но ми е любопитно дали се е случвало и на други.

# 603
При мен май е обратно- баткото на 9г винаги е бил много трудно дете, и се плаша, че към нея ще съм по-добра, особено ако се окаже кротка...Ама засега не виждам опасност просто си мисля, че ще ги обичам по различен начин, а не повече или по-малко.
По-скоро за него се тревожа-защото той имаше доста травмиращо начало...И се страхувам един ден да не ме обвини за обстоятелствата и че съм била твърде строга. Но при нас е по-сложно, те са от различни бащи.
Здравейте отново, бих искала да попитам мамите с повече от едно дете как се чувстват? Ние имаме кака вкъщи на 3 и половина и съм много емоционална- вниманието ми сякаш е насочено към нея, колко е пораснала, че вече не е бебе, виждам я в ролята на кака и ми става много мило, даже се срамувам от себе си, че се чудя дали ще мога да обичам и бебчето колкото нея. Знам, че връзка с детето може да не се създаде веднага, но ми е любопитно дали се е случвало и на други.

# 604
На мен още в болницата, когато бях за задържане преди раждането, ми направи впечатление колко е пораснал другият ми син. Той е на 1 година и почти 8 месеца. Сега вкъщи се притеснявам, че не му обръщам достатъчно внимание и се старая да отделям време и само за него. Не успявам всеки ден и ми е малко гузно. Но пък бебето се кърми, има колики, не винаги успява да спи в кошарата и се носим на ръце. Сега вече съм с раница и поне успявам да се заиграя с батко му. В болницата ми казаха, че е добре да го включваме в помощта за бебенцето. Да подаде памперс, да подаде дрешка или нещо друго, което е за бебето. По този начин няма да има ревност към него. Опитвам се да му възлагам задачи и така все пак имаме някакви споделено време заедно.

# 605
Тези, които давате Омнибиотик панда- в Озон е намален на 61лв(от 77), а в Sopharmacy на 67(от 89).
За спането и пишкането сме по същия начин. Паузата ни е по 4-5часа, но пък свърши ли си работата в памперса (голямата) и плаче докато не го измия, а понякога ужасно ми се спи и едвам го вдигам, но не мога да го залъжа да го избърша с мокри кърпи. Ако пишка няма реакция, но пък често се случва да пишка толкова много в паузата, че памперсът да пропусне и започва да плаче много силно. Единият път беше толкова напишкан, че не можеше да се сгъне.
Понякога спи много дълбоко, че няма събуждане, ставало е течение и вратата се е тряскала, но той не мърда. В последните обаче спи и мънка, смее се с глас, понякога изплаква направо с писък и забелязох, че се успокоява, ако го обърна на другата страна. Имам чувството, че му се схваща вратлето и не може да си завърти главата сам.
Ние имаме проблем с дрехите, не знам колко не отговарят размерите, но вече почти всички са му 68, а някои модели едвам му ги закопчавам отдолу. За първия месец е +5.5см.

# 606
  • Пловдив
Да ви попитам будите ли бебчетата при по-дълго спане за хапване? Нашият (вече на три седмици) може да не яде по 5-6 часа ако не го събудя и хем не искам да го будя, хем се притеснявам да не се обезводни. Понякога си се храни на 2-3 часа, но понякога прави повече от 4-5 часа от хранене и не знам дали е редно да го оставям да си поспива и да има дълги паузи? До онзи ден го будех на 3часа, заради жълтеницата, но вече е осезаемо по-добре и реших да го оставям вече на поискване, но с тия дълги паузи знам ли. Вие по колко храненията правите на денонощие и как процедирате?   

Аз също се консултирам за някой неща с chatGPT, но разбира се предпазливо. Относно смяната на памперса с рев, пробвали ли сте със закъгалката, за да е спокоен и да не се разсънва, докато сменяте памперса и после пак по леглата.
Нашия няма драма с памперсите като се резне, спи си, но големите паузи ги прави през деня, а вечер като по часовник на 3 часа и по 30-40 минути ядене отново(преди ядеше по 20), явно заради коликите се успокоява на гърда, голямо виснене е и мен ме натоварва това. До скоро не можех и легнала да кърмя, защото все заспиваше, но започнах отново в легнало положение та поне кръста да не ме боли и омазвацията да е по малка.
Относно каката, нашата е на 6 години и тъкмо си помисля, че любовта към единия надделява и ми става гузно и се усещам в следващия момент как се размеквам и как не мога да дишам без другия. По скоро с каката като беше бебе ми беше малко по-трудно да свикна, че я има, отколкото сега с малкия, явно съм по осъзната. Не мога да кажа, че единия или другия надделява по любов, по-скоро като са на различни възрасти е различно, потребностите им, необходимостта от мен е различна. И на мен ми е гузно, че като че ли на каката сега не можем толкова внимание да обърнем, а се стараем. Онзи ден не можех да повярвам колко е пораснала, все едно за нощ се издължи това дете, и ми стана тъжно колко бързо расте и как до онзи ден си беше бебенце като малкия, но вярвам че с времето ще влязат в релси нещата и ще се получи рутината с две деца.

# 607
Нашият е повече на АМ и по-малко на кърма, но също прави по-големи паузи от храненето. Но аз правя обратното-през деня го будя на 3 часа, а през нощта го оставям да си спи. Забелязах, че ако яде по-малко през деня, през нощта си наваксва и се буди по-често, та затова реших да го будя през деня. Не мисля, че от паузите се обезводнява-има си мокър памперс на всяко хранене, аз по това следя.
Той преди също спеше доста неспокойно, но започнах да го повивам с чувалче за повиване и оттогава се успокои и спи по-добре.

# 608
Да ви попитам будите ли бебчетата при по-дълго спане за хапване? Нашият (вече на три седмици) може да не яде по 5-6 часа ако не го събудя и хем не искам да го будя, хем се притеснявам да не се обезводни. Понякога си се храни на 2-3 часа, но понякога прави повече от 4-5 часа от хранене и не знам дали е редно да го оставям да си поспива и да има дълги паузи? До онзи ден го будех на 3часа, заради жълтеницата, но вече е осезаемо по-добре и реших да го оставям вече на поискване, но с тия дълги паузи знам ли. Вие по колко храненията правите на денонощие и как процедирате?   

Аз също се консултирам за някой неща с chatGPT, но разбира се предпазливо. Относно смяната на памперса с рев, пробвали ли сте със закъгалката, за да е спокоен и да не се разсънва, докато сменяте памперса и после пак по леглата.
Нашия няма драма с памперсите като се резне, спи си, но големите паузи ги прави през деня, а вечер като по часовник на 3 часа и по 30-40 минути ядене отново(преди ядеше по 20), явно заради коликите се успокоява на гърда, голямо виснене е и мен ме натоварва това. До скоро не можех и легнала да кърмя, защото все заспиваше, но започнах отново в легнало положение та поне кръста да не ме боли и омазвацията да е по малка.
Относно каката, нашата е на 6 години и тъкмо си помисля, че любовта към единия надделява и ми става гузно и се усещам в следващия момент как се размеквам и как не мога да дишам без другия. По скоро с каката като беше бебе ми беше малко по-трудно да свикна, че я има, отколкото сега с малкия, явно съм по осъзната. Не мога да кажа, че единия или другия надделява по любов, по-скоро като са на различни възрасти е различно, потребностите им, необходимостта от мен е различна. И на мен ми е гузно, че като че ли на каката сега не можем толкова внимание да обърнем, а се стараем. Онзи ден не можех да повярвам колко е пораснала, все едно за нощ се издължи това дете, и ми стана тъжно колко бързо расте и как до онзи ден си беше бебенце като малкия, но вярвам че с времето ще влязат в релси нещата и ще се получи рутината с две деца.
И аз се интересувам.Малката е на 16 дни,от болницата ми казаха,тъй като е родена в 37ма седмица..2900кг,първия месец да не пропуска хранене и вечер да я будя на 3 часа,на Ам сме.Направо сме скапани...през два часа ставай,сменяй памперс,1 Чад хранене,оригване със зор и докато пак  я приспа,идва време за ново хранене.

# 609
Педиатърът в Токуда ни каза да не го будим вече за никое хранене, даже да увеличим интервалите за хранене. Разбира се, той продължава на 3 часа да иска да яде, но поне нощно време успяваме да удължим с 1-2 часа. Също ни каза последното хранене преди лягане да е 140 мл (иначе яде по 120 мл АМ), за да го държи сит по-дълго и да отбием едното нощно хранене.
Лакомчо е, за един месец е наддал 1 кг.

# 610
Педиатърът в Токуда ни каза да не го будим вече за никое хранене, даже да увеличим интервалите за хранене. Разбира се, той продължава на 3 часа да иска да яде, но поне нощно време успяваме да удължим с 1-2 часа. Също ни каза последното хранене преди лягане да е 140 мл (иначе яде по 120 мл АМ), за да го държи сит по-дълго и да отбием едното нощно хранене.

Вашият мъник, на колко дни е?

# 611
Ние сме на педиатър идният вторник. Обаче ме потресе грамажа на АМ преди лягане. Днес нашата госпожица стана на 1 месец. Яде през три часа пред деня между 70 и 90мл. И няма шанс да я накарам да изяде повече от това, което тя иска. Вечер прави една по-дълга пауза.
Може би се очаква да минат на 4-ри часови паузи през деня. При нас започна будуването, особено сутрин между двете хранения заспива много трудно, не иска да я гушкам, не иска биберон, не иска в шезлонга да спи, не реве, но мята ръцете и краката, примрънква.
Как са нещата през деня при вас? Какъв е режимът на будуване?

# 612

Вашият мъник, на колко дни е?

На 1 месец и 3 дни

При нас също има будуване сутрин между храненията, но в този диапазон си играем - на активната гимнадтика, с контрастни карти. Гледам будуванията да са около 90 мин ( вкл. Смяна на памперс, смяна на дрехи, тоалет, хранене) иначе се изнервя много и започва да реве. След това го приспивам на ръце за около 15-20 мин и си спи до следващото хранене.

# 613
Минавам да се разпиша, че и нашия момък Михаил се класира към юнските бебета и се появи със спешно секцио на 27ми. Два дена беше в кувьоз и на кислород, но бързо се възстанови и от три дена (май, нямам идея днес кой ден е днес Grinning) сме си вкъщи и се опознаваме. Ето вече научих че не търпи и за минутка да е напишкан и че обича да бодърства между 1 и 3...

# 614
Честит да е Михаил❤
Момичета, аз минавам да се похваля с нещо 😀 днес чаках важна пратка, която дойде точно докато кърмех. Не ни работи домофонът и трябваше да сляза. Не посмях да оставя бебето само, нито да го махна от гърда и просто слязох кърмейки. Прикрих се с коса и изглеждаше сякаш само го нося. Той нищо не разбра, яде си през цялото време😀

Иначе кърмещите съобразявате ли си храната и кафето? Аз не, само гледам по 1 кафе на ден, макс 2, ако мнооого изнемощея. Обаче на бебчо избиха доста пъпчици, дерматолог ни видя, каза типично бебешко акне, нищо да не правя/мажа, но да си следя диетата. Ям бая млечни и то доста кисело мляко, сирена и протеин, който понякога разбивам с мляко.. прекалявам и ще намаля, но да проверя вие дали съблюдавате нвщо по-специално?

Общи условия

Активация на акаунт