Организация на градините през летните месеци

• 449
  • 3
  •   1
Отговори
Във връзка с организацията на посещенията в неучебно време (от 01.06 до 12.09), беше прието, че от тази година няма вече да има "дежурни" градини и децата няма да се местят в друга сграда.

Детето ми посещава филиал - сграда 3 на ДГ104. Днес ми дадоха бланка за попълване кога ще посещава детето и уточниха, че е възможно юли и/или август да са в сграда 1 на същата градина. Когато преместването на децата е в рамките на същата градина, важат ли същите правила, т.е. имат ли право да ни поставят пред свършен факт, че децата ще посещават в друга сграда въпреки решението на СО?

Благодаря.

# 1
Не знам точно как е организацията в София, но по принцип общината е наредила да не се местят децата в друга ГРАДИНА, а не в друга сграда. Доколкото разбирам, във вашия случай се касае за същата градина.

# 2
Именно, ще са на практика в същата градина, но в друга сграда. Реално нашият филиал е напълно функционираща сграда с двор, собствена кухня, басейн и на практика за децата ще е като местене в съвсем друга градина.

Въпросът ми беше дали някой знае дали наредбата обхваща и тези случаи, или когато е "вътрешно" за градината не мога да имам претенции.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 19:19 от Faerlina

# 3
  • София
Във връзка с организацията на посещенията в неучебно време (от 01.06 до 12.09), беше прието, че от тази година няма вече да има "дежурни" градини и децата няма да се местят в друга сграда.

Детето ми посещава филиал - сграда 3 на ДГ104. Днес ми дадоха бланка за попълване кога ще посещава детето и уточниха, че е възможно юли и/или август да са в сграда 1 на същата градина. Когато преместването на децата е в рамките на същата градина, важат ли същите правила, т.е. имат ли право да ни поставят пред свършен факт, че децата ще посещават в друга сграда въпреки решението на СО?

Благодаря.

Щом сте в една и съща градина не е точно местене. Въпросът беше да не се местят в други квартали децата и в съвсем различна от тях градина.

Общи условия

Активация на акаунт