Отчаяна съм… детето ми на 2г5м тотално отказва да сяда на гърне/седалка. Може да седи с напикан или наакан памперс с часове и не му пречи (нарочно сме го оставяли да изпита все пак някакъв дискомфорт, не сме мърляви родители). Това лято реших, че ще махаме памперса и му сложих памучни гащи , обясних, че вече ще ходи на тоалетна и това е. Резултатът беше плачевен - напикаване в гащите, един път не каза, че му се ходи, акане по земята. Пробвах да го оставя и гол и директно се изака на земята като някое животно (добре, че бяхме в двора).
Откакто беше на 10 м го слагам на гърне и първите месеци имахме голям успех, но след един момент тотално отказа да сяда. Аз насила не мога да го накарам, защото той сам става, ако изобщо реши да седне, а и не мисля, че е окей да слагам на гърне пищящо и дърпащо се дете, което очевидно НЕ иска.
В пълна безизходица съм, всички около нас обясняват как вече трябва да е без памперс, но просто не става.
Дори да купя тренировъчни гащи например, той пак няма да сяда на гърне или тоалетна, просто няма този навик. А всеки ден по няколко пъти е с мен в тоалетната, там сама не мога да отида така че е напълно наясно къде се вършат тези дейности.
Купихме му седалка със стълбичка, която беше голям хит и сега не я поглежда.
Единствено писоар не съм пробвала, но това не решава проблема с акането.
Страх ме е, че нито в градина ще може да ходи от догодина, нито после на училище, защото кой ще го вземе с памперс… и ще сменяме памперси до абитуриентския бал.
Чувствам се като провален родител…