Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 47

• 40 286
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • София
The Pitt (2025)
https://www.imdb.com/title/tt31938062/

Драма ; САЩ ; 15 епизода ; подновен за сезон 2 ; продукция на Warner Bros. Television ; Мрежа: HBO MAX
Шоурънър: Р. Скот Джемил

Изключително шоу!
15 епизода, които изгледах буквално за няма 3 дена. То просто не можех да спра... И исках още! Ама чак догодина.
Сериалът е някакъв микс между 24 и Блекхоук. 24 е ясно защо, но защо Блекхоук? Ами който е гледал този филм ще разбере.
Най-накрая медицински сериал, който да заложи основно на драмата в спешното отделение с пациентите и медицинските казуси, а не върху някакви нереални лични драми и сложни конспирации. Тук също имаше лични драми и то сериозни, но те не изпъкваха над случаите.
Хареса ми и това, че всички лекари и стажанти не бяха някакви супергерои или пък кретени. Бяха обикновени хора, които допускаха грешки, но се раздаваха и даваха всичко за пациентите. Имаше и някои хрумки, които бяха извън матрицата с клишетата и ме изненадаха приятно.
Изключителен каст и операторска работа!

Заради съвсем дребни и незначителни камъчета, които ме подразниха не давам кръгла деветка, но и по принцип аз деветки давам изключително рядко. Така че...
Един от най-добрите сериали за последните години.
Горещо препоръчвам.
-
8.5 / 9.0

# 661
Навремето много харесвах Ноа Уайли, но не съм сигурна че ми се гледа медицински. Но се радвам за него, че е в толкова успешен сериал.

Аз започнах един китайски A dream within a dream, чиито финал е бил излъчен наскоро (т.е. завършен е) и има много положителни ревюта. Малко фентъзи, но без фентъзи елементи - млада актриса попада в света на героинята си (романтичен исторически сериал). Героинята е нещо като идиотка, маниакално влюбена в мъж (принц), който я измъчва и обижда по всякакви начини. Става дума за сериозни мъчения, не за игрички. Актрисата (също като мен) мисли героинята за идиотка, затова се опитва да промени сюжета и да прави каквото тя счита за редно, но изглежда сюжетът се съпротивлява и тя непрекъснато умира. След това се събужда в началото на същия ден, избягва смъртта, за която знае как ще се случи и малко по-късно я постига различна смърт...
Четох, че до финала е умирала общо 108 пъти.

# 662
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Meн пък не ме грабна,аз лично предпочитам повече фокус над личния живот на лекарите,отколкото да ни занимава  т с диагнози и болести.
Не знам точно как са се развили тези 15 епизода,защото гледах само първите 3 и ми се стори прекалено медицински ориентирано и някак си забързано е всичко.
Иначе Ноа Уайли е добър избор като човек вече на медицинските сериали.

Искам също така да кажа,че като пациент на американските болници,зъболекари и всякакви такива медицински бизнеси,някои ситуации са силно захаросани за екран. Мнооого малко са докторите и мед сестрите,които реално гледат на теб като на човек.За тях си бизнес,задача или нещо си,което трябва да му се направи това,онова и после си чао.

# 663
"Червени избори"

Реалистично направен.

# 664
Благодаря за препоръката на the Pitt. Започнах го два, три епизода, ама като пак почнаха някакви лесбо вълнения, се отказах. Натам как продължава?

# 665
  • SA
И аз изгледах един - два епизода от Pitt и се отказах, но изглежда е било прибързано. Ще му дам втори шанс, щом повече се набляга на медицинските случаи и работата в отделението, а не на някакви междуличностни драми.
Благодаря за препоръката, Дяволо!

# 666
  • София
Благодаря за препоръката на the Pitt. Започнах го два, три епизода, ама като пак почнаха някакви лесбо вълнения, се отказах. Натам как продължава?

Има съвсем малко лгбт+ пропаганда. Силно периферна е. Спокс.
Продължава си все така. Някакъв ад без прекъсване. Егати и смяната...
А какво се случва последните 3, 4 епизода е пълна лудница.
Поне показват нагледно без излишни политически послания как не достига персонал и операционни и буквално можеш да си умреш докато чакаш. Колкото и да проверяват хората периодично.

# 667
И на мен много ми хареса, с нетърпение чаках да излезе всеки епизод. А сега с нетърпение чакам следващ сезон Simple Smile

The Pitt (2025)
https://www.imdb.com/title/tt31938062/

Драма ; САЩ ; 15 епизода ; подновен за сезон 2 ; продукция на Warner Bros. Television ; Мрежа: HBO MAX
Шоурънър: Р. Скот Джемил

Изключително шоу!
15 епизода, които изгледах буквално за няма 3 дена. То просто не можех да спра... И исках още! Ама чак догодина.
Сериалът е някакъв микс между 24 и Блекхоук. 24 е ясно защо, но защо Блекхоук? Ами който е гледал този филм ще разбере.
Най-накрая медицински сериал, който да заложи основно на драмата в спешното отделение с пациентите и медицинските казуси, а не върху някакви нереални лични драми и сложни конспирации. Тук също имаше лични драми и то сериозни, но те не изпъкваха над случаите.
Хареса ми и това, че всички лекари и стажанти не бяха някакви супергерои или пък кретени. Бяха обикновени хора, които допускаха грешки, но се раздаваха и даваха всичко за пациентите. Имаше и някои хрумки, които бяха извън матрицата с клишетата и ме изненадаха приятно.
Изключителен каст и операторска работа!

Заради съвсем дребни и незначителни камъчета, които ме подразниха не давам кръгла деветка, но и по принцип аз деветки давам изключително рядко. Така че...
Един от най-добрите сериали за последните години.
Горещо препоръчвам.
-
8.5 / 9.0

# 668
В същата тематика е и Doc. Там се набляга на личната история на лекарката, но и случаите са доста интересни.
Надявам се и той да има 2-ри сезон. Че свърши така сякаш трябва да има 😁

# 669
  • Разпиляна във въображението
Реших да догледам Костюмари /skyshowtime/, но греда - няма бг субтитри.

Иначе продължаваме с "Бандите на Лондон" /skyshowtime/ - пореден британски сериал за престъпници. Пореден сериал, в който искам почти всички да ги убият Simple Smile Имам напредък, защото в "Земя на мафията" /skyshowtime/ искам всички.

# 670
О,"Костюмари" е свежарка! Гледа се без никакво усилие. Обичам такива филми. Yum

# 671
  • Разпиляна във въображението
Мен ме притеснява, ако започнат с някакви юридически термини.

# 672
Аз пък си доглеждам The resident, на 5 сезон съм от 6. За съжаление, прекратен.

# 673
Почнах да гледам Smoke с големи очаквания и надежди за нещо добро, а реално е към средната класа. Това е мнение базирано на 3 епизода.
Ще продължа да го гледам, защото няма какво толкова друга да се гледа сега лятото.

# 674
Аз даже и не разбрах, че свърши. Чаках нова серия и бая време ми отне, докато се усетя, че няма да има Grinning Grinning
Дървено ми играят, честно казано. Особено младока - любовник е екстремно слаб актьор. В някакъв момент даже ми доскуча. Но все пак става.

В същата тематика е и Doc. Там се набляга на личната история на лекарката, но и случаите са доста интересни.
Надявам се и той да има 2-ри сезон. Че свърши така сякаш трябва да има 😁

Общи условия

Активация на акаунт