https://www.imdb.com/title/tt31938062/
Драма ; САЩ ; 15 епизода ; подновен за сезон 2 ; продукция на Warner Bros. Television ; Мрежа: HBO MAX
Шоурънър: Р. Скот Джемил
Изключително шоу!
15 епизода, които изгледах буквално за няма 3 дена. То просто не можех да спра... И исках още! Ама чак догодина.
Сериалът е някакъв микс между 24 и Блекхоук. 24 е ясно защо, но защо Блекхоук? Ами който е гледал този филм ще разбере.
Най-накрая медицински сериал, който да заложи основно на драмата в спешното отделение с пациентите и медицинските казуси, а не върху някакви нереални лични драми и сложни конспирации. Тук също имаше лични драми и то сериозни, но те не изпъкваха над случаите.
Хареса ми и това, че всички лекари и стажанти не бяха някакви супергерои или пък кретени. Бяха обикновени хора, които допускаха грешки, но се раздаваха и даваха всичко за пациентите. Имаше и някои хрумки, които бяха извън матрицата с клишетата и ме изненадаха приятно.
Изключителен каст и операторска работа!
Заради съвсем дребни и незначителни камъчета, които ме подразниха не давам кръгла деветка, но и по принцип аз деветки давам изключително рядко. Така че...
Един от най-добрите сериали за последните години.
Горещо препоръчвам.
-
8.5 / 9.0