Десетокласници 2025/2026

• 32 036
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Очакването ми е от МОН да измислят най-бутафорната ни представа за интегрален тест, в което допълнителните включвания да са за ниво оценка 3 в училище. Досега не съм видяла коментар, че се иска качествено преподаване на добре систематизиран материал в училище. Ако може, там да не ги занимават с нещо различно от мат и бел, но и с тях да не ги занимават, че мама и тате плащат на учител. Извън тукашната компания на високобаловите деца, но и заради нея, че който не си е прегрял детето с кандидатстването след четвърти клас, за да пусне котва  в МГ според предложенията на МОН, ще го направи при кандидатстването след 7 клас, където момичетата ги удря секирата на квотите в езиковите гимназии. В момента това нещо, наречено НВО е балон пред спукване. Статистиките на София не знам дали ги събраха и дано да не съм права, но очаквам леден душ при много високите резултати.

# 181
  • Някъде там...
Моята племенница тренира плуване от шест годишна. В момента е на републиканско в София. Няма да спира тренировките догодина. На бел и мат ходи от пети клас, защото в училище учителите ѝ са тотал щета. Програмата ѝ засега остава същата. В зависимост от измишльотините на мон, евентуално една от тренировките по плуване може да отпадне.

Успех!
Моята щерка успя в 7 клас без да отпада нито една тренировка, състезание или лагер. Справи се и на двата фронта. Не е невъзможно, но организацията трябва да е желязна.

Автоматичното продължаване в МГ след 7 клас е велика глупост. Не знам чии интереси обслужва това решение, но е в генерален ущърб на децата! Ако толкова не искат да им падат великите резултати на НВО, да сложат там един трети модул с 2-3 задачи, времето за решаване на които да е включено в това за втори модул. Да не влизат в общия резултат и статистика за НВО, а да са отделно, както са резултатите от олимпиади и състезания в НПМГ. Или да включат резултата от областния кръг олимпиада например. Макар че и тук ще са ощетени основно деца от МГ и математически паралелки ако общинският им кръг се подготвя от училището.

# 182
  • София
Ще има отделен изпит за МГ/ПМГ. И това е предвидено в измененията на закона. Но приетите след 4-ти клас ще придължават автоматично.

# 183
Това с автоматичното преминаване го имаше през 90-те, но тези паралелки бяха отделни от другите с прием след седми клас.

# 184
  • Някъде там...
Ще има отделен изпит за МГ/ПМГ. И това е предвидено в измененията на закона. Но приетите след 4-ти клас ще придължават автоматично.
Това е приложимо извън големите градове. В София не виждам за какви места ще кандидатстват децата в 7 клас, като броят на паралелките в СМГ например е еднакъв в прогимназия и гимназия. Освен ако не намалят приема си в 4 клас. В НПМГ са 2 паралелки с математика в прогимназия, толкова са и в гимназиален етап, но пък там се разпределят децата и в тези с природни науки. Значи да се очаква уроците по мат да започват още от 1 клас, а защо не и от ПГ, мернах вече такива обяви за догодина...

# 185
  • София
Ако не ограничат приема в 5-ти клас и аз не виждам откъде ще дойдат местата за 8-ми клас в СМГ/НПМГ. Освен единични от деца, които не желаят да продължат, но кога ще се осъществява приемът за тях, също не е ясно.

# 186
Без ограничаване е безумна идеята. Не може да се разчита на отделни бройки деца, решили да не продължат в СМГ/НПМГ.

# 187
Едно време паралелките след 4 клас бяха наполовина на тези след 7 клас. Да намалят сега приема след 4 клас и да видим как ще гракнат пак майчиците на горките СМГ-ейци, които не успяват да се класират заради БЕЛ.
Абсурдно е това. Както и всичко, което излиза от този министър. Все си мислех, че Денков е дъното на дъната, но този го надминава в много степени.

# 188
  • София
Остава да го направят и да се "унаследява" мястото в МГ  Laughing

# 189
  • ВАРНА
Остава да го направят и да се "унаследява" мястото в МГ  Laughing
Как не са се сетили 😆 Както преди в Камарата на лордовете в UK 😆

# 190
Много хора от вида родители така си живеят. Машинист е моя татко, машинист ще съм и аз. Горките деца.
Изпитвам огромно уважение към хората, които приемат, че децата им имат индивидуалност и свои интереси. 

# 191
На много места по света няма социална мобилност,съответно изборът в живота е никакъв

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 15:27 от malinkap

# 192
Едно време паралелките след 4 клас бяха наполовина на тези след 7 клас. Да намалят сега приема след 4 клас и да видим как ще гракнат пак майчиците на горките СМГ-ейци, които не успяват да се класират заради БЕЛ.
Абсурдно е това. Както и всичко, което излиза от този министър. Все си мислех, че Денков е дъното на дъната, но този го надминава в много степени.

Ще гракнат, че са ощетени за нещо друго, но след 4 клас.

# 193
  • Б
А какво ще правят децата през лятото? Моя ще поработи малко за 4 часа на ден. Имаме кафе е ще се редуват с братовчедка си. 

# 194
  • София
Заминава на лагер на море с друго училище уикенда Елена, има и лагер от нейното училище.
След това имаме семейно планирана екскурзия. Обещала е да навакса малко и по немски, след като заряза френският и отново се насочи към немски език.
През останалото време ще си почива и ще се вижда с приятелки, ако дойде и на село малко да помогне ще съм много доволна, но ме съмнява Simple Smile
Иска да работи някъде, но се притеснява да пита, а аз не мисля да го свърша вместо нея.

Общи условия

Активация на акаунт