Десетокласници 2025/2026

• 32 034
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Какво като се радват на високи оценки, щом с тях не могат да влязат където искат.Прилича ми на инфлацията това

Важното е да кажат на роднините и приятелите, че детето е изкарало Х точки.

# 166
Щом майката се успокоява Simple Smile с напомпаните оценки
По въпроса с интегрираната матура го виждам, че са измислили да заработват частни уроци и по другите предмети. Вълчев каквото иска да си говори. Дано, обаче да са толкова слаби резултатите, че да ги премахнат докато дойде време за малкия.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 08:24 от malinkap

# 167
  • София
На мен ми прави впечатление напоследък, че статистиката много изкривява реалната картина на знанията на децата. Това 226 пълни 100т по МАТ в София тази година ми е най-показателно. Бившето ни пък училище до 7 клас се хвали с две паралелки с постигнат резултат над 90т по МАТ, но ако махнеш тези паралеки от общият им среден резултат от 74т, то това дава резултат от 64т на останалите 5-6 класа, което си е доста ниско, но никой не го представя така Wink
И аз се надявам да не сложат допълнителни предмети към това НВО...то и без това сега резултатите от него са плод на школи и частни учители в повечето случай.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 09:41 от Kylie

# 168
Щом майката се успокоява Simple Smile с напомпаните оценки
По въпроса с интегрираната матура го виждам, че са измислили да заработват частни уроци и по другите предмети. Вълчев каквото иска да си говори. Дано, обаче да са толкова слаби резултатите, че да ги премахнат докато дойде време за малкия.

Единственото успокояващо е, че имаме още 6 години.

# 169
Аз след 2 пак съм на линия, ама този път със много умно, ама много своенравно дете, та от сега ми настръхва косата като си помисля и за интегриран изпит.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 10:39 от AsitaNew

# 170
Как пък на родител не му хрумна да запише детето на спорт или танци, а на още 5 школи веднага е готов?

# 171
  • ВАРНА
С племенница в седми клас есента, чакам със свит стомах мон да измисли и публикува моделите и програмата на нво-тата. Детето е лимка, умно и се старае да не ни е скучно на цялото семейство Simple Smile

При нас се оказва, че целият випуск няма все още оценки по физика Smile Бийт дат!
Вчера вечерта бяхме на вечеря навън, за да отбележим символично края на девети клас. Детето си направи равносметка за уч.година - един-два момента на срив, преодоляно и зад гърба ѝ, нови запознанства и най-вече приятели.

# 172
Записан е и на двете неща - математика (за да не цикли на неща, които знае от петгодишен) и на музикална школа. Simple Smile

AsitaNew, нашият е същият типаж, но засега ни успокоява това, че е много фокусиран върху нещата, с които се захване.

# 173
Моите си ходят и на спорт, и на актьорско майсторство, и на танци. С първото се разминах с школи и уроци, с второто ще го мисля в движение, въпреки че и тя има късмет с учителите на този етап.

# 174
Дъщеря ни имаше чудесни учители по математика и БЕЛ, но часовете в прогимназията не бяха достатъчно.

# 175
  • София
Безумие е тази интегрирана матура, дето я мислят. Дано се озаптят и не я приемат, че отсега ме втриса как ще е след 3 години с малкото дете.
Същата простотия и с предложението за автоматично преминаване в 8-ми клас за МГ. Не знам откъде ги измислят тези "решения".

За протокола - деветокласникът завърши доволно годината. Традиционно пропусна последната седмица заради участие в спортно състезание. Във вторник като се приберем ще трябва да си върне учебниците.

# 176
  • ВАРНА
Моята племенница тренира плуване от шест годишна. В момента е на републиканско в София. Няма да спира тренировките догодина. На бел и мат ходи от пети клас, защото в училище учителите ѝ са тотал щета. Програмата ѝ засега остава същата. В зависимост от измишльотините на мон, евентуално една от тренировките по плуване може да отпадне.

# 177
Безумие е тази интегрирана матура, дето я мислят. Дано се озаптят и не я приемат, че отсега ме втриса как ще е след 3 години с малкото дете.
Същата простотия и с предложението за автоматично преминаване в 8-ми клас за МГ. Не знам откъде ги измислят тези "решения".

За протокола - деветокласникът завърши доволно годината. Традиционно пропусна последната седмица заради участие в спортно състезание. Във вторник като се приберем ще трябва да си върне учебниците.
Това за автоматичното преминаване е още по-голяма глупост. То и в специализираните училища си държат изпити по специалните предмети, за да си продължат след 4. и 7. клас там и е факт, че изпитите са на такова ниво, че малко външни деца ги издържат, но има и такива деца, които са били в тях до 7. клас, но не успяват да продължат след 7. Един нормален изпит по математика ще реши всички проблеми, може би първи модул да им мери за статистиката колко сме велики и всяка година вдигаме резултатите с 226 пълни стотици, и втори модул, който да се ползва за кандидатстване, както имаше такъв период, като не искат да направят изпит за СМГ, НПМГ и малкото МГ, които се нуждаят от по-сериозно разслояване. Автоматичното преминаване ще доведе до още по-голяма истерия и подготовка от преди да заплануваш бременност.
От МОН нищо читаво не очаквам да измислят, те това упражнение не го умеят. Преписват от тук от там някакви неща, които нямат връзка с нашата реалност, ама за момента ще се съобразяваме с тях.

# 178
МОН имат връзка с тяхната си реалност. Тези предложения за автоматично продължаване на МГ , интегрирана матура не са случайни генерирани. Просто ние ще страдаме от тях,нищо ново под слънцето

# 179
  • София
Да, явно е, че искат да си решат проблема с децата, които отпадат от МГ заради нисък резултат по бел. А че това "решение" ще доведе до пет нови проблема, не са в състояние да осмислят.

Общи условия

Активация на акаунт