Десетокласници 2025/2026

• 21 127
  • 513
  •   1
Отговори
# 510
  • Някъде там...
Аз просто споделих какво ни казаха на родителската тъй като се коментираше в темата. За първа година ще го предлагат. Едната ми щерка няма да го избере със сигурност, засега се насочва към физика като профилиращ.
В класа ни групите по втори чужд език АЕ са ниво В1 и В2, може би това има значение.

# 511
  • ВАРНА
прасунчо вие къде се ориентирахте да карате този стаж, който се изисква за ТУМ?
Засега никъде. Ако остане като желание, планирам следващата учебна година да отидем на дните на отворените врати в университета + да влезем в кореспонденция с тях с молба за повече информация за този стаж.
Аз правя опити да насоча към малко по-широкоспектърен бакалавър, след който може да се направи магистратура aeronautical, но удрям на камък.
При вас как е положението, Дамасцена?

# 512
прасунчо вие къде се ориентирахте да карате този стаж, който се изисква за ТУМ?
Засега никъде. Ако остане като желание, планирам следващата учебна година да отидем на дните на отворените врати в университета + да влезем в кореспонденция с тях с молба за повече информация за този стаж.
Аз правя опити да насоча към малко по-широкоспектърен бакалавър, след който може да се направи магистратура aeronautical, но удрям на камък.
При вас как е положението, Дамасцена?
Честно казано съм много далече от инженерните специалности по образование и не съм наясно към какво бих могла да я ориентирам, тъй като нямам никакъв опит, нито пък имам близки инженери…
Ти към конкретни специалности ли искаш да я насочиш и каква?
Опитах вчера да й говоря и за други специалности, но хич не ме чу какво казвам. Лошото е, че тя няма никаква идея какво точно представлява специалността, нито пък към момента има някакви специални технически познания, та не знам дали реално ще й хареса да учи и да работи точно това.
Затова ми мислех да търся някакъв стаж, за да види поне малко за какво става въпрос и да си прецени дали ще хвърля усилия там….
Кога са тези отворени врати, ще бъде полезно и за нас да отидем на място…

# 513
Летните стажове са нещо безценно за професионалната ориентация. След няколко месеца, прекарани в реална работна среда, девойката до такава степен смени плановете, че ще записва съвсем друг профил. Мен това ме хвърля в лек ужас, но си давам сметка, че е неизбежен етап от съзряването.
Иначе, не мога да се сдържа да не се похваля. Детето отиде да се записва на курс по английски . Реши, че ще запише В2. Обаче нямаха места за това ниво и ѝ предложиха, ако изкара приличен резултат на входното, да запише С1.1 и ако види зор, да го повтори следващата година. Изкара теста с 96% и я записаха направо в С 1.2. Не е зле, защото последно е ходила на курс по английски преди ковид( 4-ти клас).

Общи условия

Активация на акаунт