Десетокласници 2025/2026

• 29 957
  • 674
  •   5
Отговори
# 600
И аз това се зачудих - как в заведение ще им сервират алкохол, пък било то бира.

# 601
Законите по нашите земи се отнасят за някой друг, а не за алиберците от племето ден година храни.
Съвсем сериозно, кога на дете е искан документ за установяване на самоличност /освен в банка, за презареждане на карта за градски транспорт, преминаване през ГКПП и може би на някое състезание/? По едно време в квартала и доста близо до училището, една блага баба продаваше на хлатета 5-6 клас цигари и алкохол на вересия /за който е раждан през 70-те години, знае какво е това/. Дръпките и смучките в магазините се продаваха свободно като чист планински въздух.

# 602
Живеем в България, на тяхната възраст съм употребявал алкохол. Не смятам да растат в аквариум.

Това да кажем на сервитьора да не им позволява твърд алкохол, е добра идея. Благодаря прасунчо.

# 603
  • София
Какви подаръци измислихте за наборите?
Аз помолих големия ми син да изшпионира Spotify-я на брат си и днес набързо отметнах Никулден и Коледа - обзаведох го с билети за някои си Мас DеМаrco и Tame Impala.
Установих, че никога не е късно човек да научи нещо ново за децата си - знаех, че харесва неконвенционален рап, но днес разбрах, че харесва и psycadelic rock. Едната група, за която взех билети свирят точно това и сега като ги преслушах доста ми харесаха.

# 604
  • Някъде там...
Едната си пожела УВ лампа за лак, покрай спорта много й страдат ноктите и са се зарибили с нейна съотборничка и творят сами.
Другата ще се сдобие с пособия за рисуване, няколко книжки и помагала по темата. И едно мини принтерче поръчах от Тему.
Купила съм и коледен календар от Дъглас, както и по едно парфюмче. А, и нови слушалки за двете, то това си е консуматив последните години. Laughing

# 605
Доскоро искаше аналогов часовник, сега твърди, че няма идея. При нея е един, по-скъп, защото е родена седмица преди Коледа.

# 606
  • София
Моята девойка си е направила списък с идеи за коледни подаръци. Легото с цветя фигурира, годишен абонамент за спотифай и разни козметики. Напоследък много се радваме и двете на един магазин l’elbolario - има много хубави серии и може да се сглоби чуден подарък - мини парфюм, лосион за тяло, душ гел и тн от една серия (примерно миризма шамфъстък). Опаковат страхотно.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 12:58 от no4ko25

# 607
Дъщеря ми - студентка втори курс - поиска годишен абонамент за ChatGPT 😂.
Десетокласникът е по-материален - едни маратонки за баскетбол му решавали проблема 😂.

# 608
  • Сливен
Потвърждавам за Легото, харесват го девойките, и големи, и малки. Ива време да се огледа за хобито на момичето, ако иска да се потруди.
Нямам идея за подаръка й, скоро й мина рождения ден и направо нямам идея. Иначе от миналата година реши, че иска да свири и ходи на уроци.

# 609
От години иска неща, които правят бум и тряс. Ще взема да й взема и да се приключва с тази маниащина. Току виж и бавачките под прозореца й се разкарат.

# 610
  • София
Законите по нашите земи се отнасят за някой друг, а не за алиберците от племето ден година храни.
Съвсем сериозно, кога на дете е искан документ за установяване на самоличност
В интерес на истината на Николета на два пъти и искат дори и тук документ за самоличност, ако си поръча коктейл в заведение. В Германия също и искаха и то за бира, което беше забавно, тъй като тя имаше дори 18 тогава. Та не е съвсем никъде да не искат документ дори и тук.
Засега на Елена навън алкохол не и позволявам, то и няма право, поне когато е с мен, а вкъщи е опитвала само. И с големите процедирахме така.
За Коледа нямам никакви подаръци купени, но и без това напоследък имам доста разходи покрай тях и големите си знаят, че новите им лаптопи са за Коледа, а Ели новият телефон, че предният претърпя инцидент. На Коледа ще получат нещо символично и трите.

# 611
  • София
И у нас Лего е на особена почит, не мисля, че ще се сгреши с такъв подарък, има подходящи и за момичета и за момчета.
Моята щерка днес ме пита дали съм готова с Коледния календар, пък аз мислех тази година да пропуснем. Утре ще го правя, добре че пазя идеите от предишни години.
Покрай черния петък поръчах подаръците за Коледа. За наборната съм взела грамофон (от месеци ме врънка да и купя, има и няколко плочи) и нов състезателен бански на Арена (струва колкото една кола на старо, добре че в Щатите правят сериозни намаления и има кой да ми го донесе).

# 612
  • Някъде там...
rosi_ta, сподели на лс откъде го взе тоя бански. Joy Че и аз търся, а хубаво намалени не намирам.
Миналата година подарих два такива за Коледа, тогава ми излезе късметът.

# 613
Айла, дай ги тези места, на които спазват правила. Да заръчаме едно приложение с добри примери. /преди 3 години оставих моята девойка да плати бутилка лек концентрат. Питах продавача защо извърши продажбата. Защото с нея имало възрастен. И тези нарушения си ги мятат с "това не е нашия ресор", а възрастните иззад перденцата са "възпитавайте си децата!"./

Снощи два часа си игра да си направи кутийките за нейния си календар. Мащабна история се получи. Взела съм пълнежи. Тя ще си напише няколко късметчета. Миналата година аз се бях пораздала. Ще видя къде ще се побере това чудо. Радвам се, че поне се появи настроение.

# 614
  • ВАРНА
Аз вчера на бърза ръка напазарувах един адвент каледар на лего. Добре, че отвориха хиполенд на 200м от вкъщи.
В момента, в който се съобщи, че 31/12 е неработен, купих билети за кратко бягство до Милано за нова година. В обкръжението ни само аз и дъщеря ми не сме тествали полетите Варна-Бергамо Simple Smile Декември, наред с всички празници, имам имен и рд. Това пътуване ще ни е коледният подарък. Е, и някакво лего ще добавя, за да има нещо под елхата.

Общи условия

Активация на акаунт