Десетокласници 2025/2026

• 29 681
  • 652
  •   2
Отговори
# 615
  • София
И у нас Лего е на особена почит, не мисля, че ще се сгреши с такъв подарък, има подходящи и за момичета и за момчета.
Моята щерка днес ме пита дали съм готова с Коледния календар, пък аз мислех тази година да пропуснем. Утре ще го правя, добре че пазя идеите от предишни години.

rosi_ta ще споделиш ли повече за този Коледен календар, може и на лични. Отдавна ми е мерак да подготвя, а нещо не се сещам с какво да го “напълня”. Може и на л.с. Благодаря предварително!

# 616
  • Някъде там...
Пълниш с каквото ти хрумне и би се оценило - лакомства, дребни подаръчета, занимания - ще идем на кънки, ще си направим излет, ще си направим палачинки и т.н.
Моята девойка си пожела козметичен готов тази година и ме улесни. Simple Smile Като бяха малки правех и аз домашен.

# 617
  • София
И аз тази година за сефте реших да поръчам готов козметичен, но през немски сайт и не съм видяла кога ще го доставят, и още го няма, ще го отваря накуп. Малко ми липсва това, че години наред измислях и купувах разни нещица, които знам че ще я зарадват.
Иначе Лего не харесва, нито пъзели, няма идея за подарък, ще й дадем пари, а под елхата винаги слагам книга.
Като си разменят винаги пита някой от приятелския кръг на детето. Май от седми клас насам не съм купувала аз подаръците, само давам пари.
Школото се е нашарило добре този срок. Нанагорно и идват всички извънкласни, но не ще да зареже или намали нищо.

# 618
  • София
rosi_ta, сподели на лс откъде го взе тоя бански. Joy Че и аз търся, а хубаво намалени не намирам.
Миналата година подарих два такива за Коледа, тогава ми излезе късметът.

Нека е в темата, моля, че явно сме много търсещите.

# 619
Доскоро искаше аналогов часовник, сега твърди, че няма идея. При нея е един, по-скъп, защото е родена седмица преди Коледа.
Моята девойка е ден преди Коледа, но си иска и винаги си е имала два подаръка Simple Smile
На 24ти за РД, на 25ти за Коледа...
И тя искаше подновяване на аналоговия часовник (наложително е и според мен вече), ще го получи от леля си за РД, не помня за Коледа какво ѝ поръча... От баба и дядо - слушалки за РД, за Коледа също не съм проследила организацията... Тази година е по-практична в исканията, взехме нова раничка за танци, че текущата е от плуването в детската градина... здрава яка светлосиня раничка на кексчета (мъфинчета, декорирани с розовко и беличко) Smiling Imp Ползва се два-три пъти седмично 13 години вече, крайно време ѝ е да замине далеч... ама пусто е здрава, даже и вид има, та затова не се разделя с нея. Едни акрилни фулмастри си поиска (май да рисува на дрехи, папки, кутии)... За РД иска събиране с приятели в творческа работилница. Направиха ни резервация, въпреки специфичния ден, с уговорката в 14ч си тръгваме (Както винаги, от 15 години насам. А резервация на мястото се прави 2-3м по-рано. Много откази сме получили, включително за тортата, тренирани сме вече.)
Големия батко ѝ е приготвил Лего, малко и кокетно, просто защото "Как може да не сте ѝ предвидили поне едно!?!"

# 620
  • София
rosi_ta, сподели на лс откъде го взе тоя бански. Joy Че и аз търся, а хубаво намалени не намирам.
Миналата година подарих два такива за Коледа, тогава ми излезе късметът.

Нека е в темата, моля, че явно сме много търсещите.

Извинявай, дано не е късно. Слагам в скрит текст, за да не е спам.

Скрит текст:
Банския взех от https://www.swimoutlet.com/collections/womens-tech-suits-20981.
Нейният е с отворен гръб, висока компресия.
От същия сайт съм взимала и бански за тренировки, очила, шапки. Основно на TYR, детето много ги харесва.

# 621
  • ВАРНА
Банда, как сте преди ваканция и празници? Напазарувахте ли подаръците?
На училищния хоризонт при нас е тихо и спокойно. 3-4 предмета на фокус и останалото е "да сме живи и здрави". Някак няма нужда да се знаят наизуст всички гранично-пропусквателни пунктове по границите ни, примерно Satisfied Супер къса клечка по английски. Непрекъснати провокации към младежите със сертификат за високо ниво на владеене на езика. Енергията не се насочва да понаучи на нещо останалите, евентуално.
Няколко дни след като гледа "Един грам живот", дъщеря ми става пряк свидетел на резултата от пушене на вейп + глад, като гледката е била доста плашеща.

# 622
Както каза щерката, не може по всичко да имам шестици, което вече се отрази на успеха по физика и биологоия.

Рожденият й ден беше в четвъртък и днес е партито.

# 623
  • София
И нашият младеж физиката и биологията му се опънаха, не бях виждала топлата гама в школо Satisfied
Явно класните ще са след празниците и вече са го запразнили. Той не го взима навътре защото разбрах, че догодина нямало да имат повече физика и биология, освен ако не го избере като профил.
Светли празници Ви пожелавам Christmas Tree

# 624
Действително приключват почти с всичко, което не е в профила, но трябва да се има предвид, че тези оценки се вземат предвид при кандидатстването в много ВУЗ-ове. В 12 клас има много неприятно изненадани ученици, които установяват, че в бала им ще влязат оценки от първи гимназиален етап.

# 625
  • ВАРНА
Действително приключват почти с всичко, което не е в профила, но трябва да се има предвид, че тези оценки се вземат предвид при кандидатстването в много ВУЗ-ове. В 12 клас има много неприятно изненадани ученици, които установяват, че в бала им ще влязат оценки от първи гимназиален етап.
Може ли да дадеш пример?
До тук само за Бокони срещнах, че при балообразуването се търсят оценки и от първи гимназиален етап, в частност тези от десети клас  (ако не греша).

# 626
Имам предвид българските университети, за чуждестранните не съм се интересувала.
От българските например за Техническите университети, за ВВМУ и други с аналогични специалности в бала се включва оценка от дипломата по конкретни предмети (физика, информатика), които ако не са изучавани като профил във втори гимназиален етап, се взема оценката от първи гимназиален етап.
И в други университети е така, не са само в тези. Но в много от университетите балообраззуването е различно за различните специалности, така че не могат да се обобщават нещата.

# 627
Подкрепям, дъщеря ми кандидатства на ранен прием и резонно търсеха оценки 9-11 клас, после искаха успешно взети матури и диплома.

# 628
BoeL, за ранния прием имат ли определена бройка? В смисъл ако има много желаещи за ранен прием, могат ли да не останат места за редовния? Защото те на практика приемат преди да е излязла държавната поръчка. И оценките от матурите по никакъв начин ли не се отразяват на приетите на ранен прием?

# 629
В университета на дъщеря ми приемаха около 30% от бройките на ранен прием с право да кандидатстваш за пълна стипендия, после вече налято всички останали и само с право за намаляване на таксата, без стипендия. Но тя учи дизайн и се кандидатстваше с портфолио плюс оценки 9-11 клас до февруари, после през юни-юли искаха дипломата.

Общи условия

Активация на акаунт