Лятото пристъпва вече, а в коремчето ни рита мъничко човече! ❤👼 Септември, 2025

• 20 922
  • 450
  •   1
Отговори
# 135
Догодина ще има да гоним тичащи хлапета по пясъка 🥹

Сега моя АГ ми е казал, че проблеми няма и да си пътувам, но пак си имам едно наум. Не знам за вас, но аз вече почнах да броя колко седмици ми остават 🤣 С този корем се чувствам, като тюлен.

# 136
В някаква група намерих тези тампони https://novushealth.bg/product/ellen-sporten-tamponakvablok-tamp … -ili-se-kapete-x8 но не знам дали вършат работа в действителност

# 137
Аз вчера изпаднах в нервна криза колко бързо напредва времето и как ние тепърва почваме ремонт вкъщи, и още почти нищо не сме купили за бебето и с нищо не сме готови …. Голям рев му дръпнах, но сигурно е заради хормоните 🙂
Иначе, и аз вече се чувствам ужасно тежка и тромава, като походя малко и почва да ме боли таза и кръста… от време на време усещам и болка в интимната област от притискането, все едно ластикът на бельото ми се врязва и в кожата и ме боли, но реално са си някакви притиснати нерви от тежестта. Хем искам вече по-скоро да дойде момента да ми олекне, хем пък се ужасявам да не родя преждевременно и бебчето да е недоносено.
Днес бях на трета фетална и отговарям на 29та г.с. (със седмица напред спрямо термина по ПРМ), та лекарката каза от средата на август нататък да сме в готовност. Лошото е, че бебето беше застанало напречно и ако остане така, ще се наложи да раждам секцио, което хич не ми се иска. Много се надявам до края да успее да се обърне както трябва.

# 138
Ние сме си на морето вече от две седмици с каката. Честно казано като бях бременна с нея си влизах спокойно във водата и нямах никакви проблеми , но този път някак си знам ,че ако вляза ще си мисля само дали не е станало нещо, та само до коленете 😂 Може би ако бяхме в Гърция щях да вляза цялата ,но тук не смея. Относно седмиците , вече съм 29+ и също усещам тежест , но покрай малката на ден правя по 12000 крачки + плажа преди това и не ми остава много време да го мисля… 😅

# 139
Здравейте, мами! Как сте? Почивате ли, работите ли още? 😄
Понеже бебока въври 10 дни напред /с всеки преглед все по-напред, 28+4 съм, а той отговаря на 30+0/ искам да купя най-важното до края на месеца, за да мога юли и август да се отдам само на почивка, пране и подреждане 😅

Почти приключихме с важните неща, но се чудя каква възглавница да купя, знам че това е малко излишна покупка, но все пак ми се иска да имаме една. Колебая се и какви одяла да купувам и колко пелени, хем си казвам “айде да има повече”, хем “защо да се презапасявам с разни излишни неща” 🤯

Честно да си призная хормоните си ме удрят, а бабите съвсем са изперкали покрай първия внук и мислят вече как ще го захранват, а не се е родил още 😂 Само при нас ли е така или има и други? 😅

# 140
Привет, аз още работя имам още месец...ама хич не ми се занимава вече. Петък ще правя натоварване с глюкоза, че последните изследвания хич не са добре, та го карам на вода с краставици и гледам как да не припадна някъде от жегата.

Иначе за покупки, моя списък е една поръчка от емаг, Гален, озон, един бухал Оли и да се разходя със свекървата да харесаме нещо за изписването и да хвана да си избера от милион дрехите кои ще носи бебка и кои ще предавам за някое друго бебе. Всичко друго си го имаме вкъщи. Моя съвет е ако имаш сушилня взимаш по две завивки, 4-5 долни чаршафи и два протектора. Те са малки като направи годинка после само куклите може да се завиват с тях.

За възглавница не бързай, спрямо детето ще избереш и ортопеда ще препоръча аз слагах само пеленка под главата,  която сменях ежедневно.

При нас за едните баба и дядо ще е 4-то внуче, за другите 2-ро няма голям ентусиазъм. Но за захранването аз със сина ми почнах на 6-ти месец без няколко дни, това си е тегава работа ако детето не е готово, то не може да седи, няма зъби, а ти му буташ пюрета и парчета. А и има всякакви практики от даване на сокове на 4-ти месец до кисело мляко, до кога ще му дадем да "ръфа" луканка то милото до сега само мляко и кърма опитвали 🤣 Но ако имате домашни плодове/зеленчуци може да сложат някое бурканче (нашите нямат), а и са се нагледали на как отглеждаме баткото и че ще се водим от детето, не кой как ни е гледаш преди 30 години.

# 141
Много благодаря за споделения опит Desi 742794!
Аз правих две обременявания в 20 г.с. и в 27 г.с., понеже само резулатата след 1 час е висок, но казаха, че го считат за гестационен диабет и сега режими, хапчета, неприятна работа.
Това, което изчетох за изследването е, че е хубаво да си ядеш нормално въглехидрати 72 ч. преди пробите, иначе рискуваш от фалшиво висок резултат.
Стискам палци всичко да е наред 🤞

# 142
Здравейте и от мен Blush
Ние сме готови с големите покупки, остават вече дребните неща.
В нас тече усилен ремонт, та почнах да се притеснявам дали ще свършим навреме, че ми се иска това да стане макс до началото август. Днес бях на преглед, смениха ми термина 29.08 , девойката е 1580гр вече.
Вече 1 седмица не съм на работа и съм много доволна от тоя факт Joy

# 143
Привет, аз се включвам да кажа по повод възглавничката, че на лекцията за бъдещи родители в Токуда сестрата каза до първата годинка да не се ползва възглавница, а само една пеленка отдолу под главичката. За антирефлуксна възглавница каза, че може, ако лекарят е преценил, че е нужна такава.

Аз съм вече в нервна криза заради малкото време, а един куп неща, които имам да свърша. От това да си оправя административно нещата с работа и болнични (понеже съм самоосигуряващо се лице, е малко по-сложно), през това да се договоря кой лекар ще ме изражда (понеже реших че не искам да раждам при докторката, която ме следи), да намеря читав педиатър за бебето, да си сменя личния лекар, да купя всичко необходимо от бебешкия списък,  до това да организирам ремонта вкъщи, който едва сега започва. Направо имам чувството, че ще полудея. 🤪

# 144
Здравейте и от мен! Ние имаме купени малко дрешки, 2 бибки,1 линимент,1 душ гел и май това е. Нищо от по-големите неща не сме взели все още. Бебенцето върви нормално, на жк всичко беше наред, отговаря си на седмиците и срока на бременността. Мина ми часа при ендокринолог и двамата със следящия АГ потвърдиха,че нямам ГД. АГ каза и че водите ми са добре,което в равносилно на добър контрол на кръвната захар. Ендо ми каза да спра да следя по 3 пъти всеки ден КЗ,но аз реших, че ще си продължа до края. Така и така ми е навик. Относно храненето в дните преди изследването - и аз знам,че не трябва да се различава драстично ит стандартното хранене,защото идеята не е да се "мине" тестът,а до покаже възможно най-обективно състоянието. Стискам палци на всички, при които предстои огтт,или които са с потвърден ГД - момичета,още малко и ще гушкаме бебенца, мислете за това и дано по-бързо минава времето!
Аз съм си избрала къде ще раждам, записах си час за 34 седмица по искане на лекарката, от тогава ще започна да ходя на тонове. Тепърва ни предстои големият бебешки шопинг иначе и много се вълнувам,но и аз като вас се чудя - това ще ми трябва ли,онова ще ми трябва ли...за възглавница и аз четох,че не трябва да се слага, по-добре тънка пелена. Една приятелка обаче има антирефлуксна,щото бебето й повръща. Май ще направя списък с тези второстепенни вещи и ще видя къде около нас се продават, та ако се наложи,мъжът ми само да прескочи да ги вземе. По същия начин ще процедирам с помпата за кърма,примерно.

# 145
Аз утре ще съм на преглед да видим бебка колко е сигурно ще ми изпишат и разни витамини.
Натоварването ми е за 30 ГС, не знам какво ще излезе но все пак остана малко два месеца. На мен така или иначе почти нищо не ми се яде, поне сега има не лоши зеленчуци

Иначе в началото първите месеци с куриера си бяхме станали първи приятели, то в 3 нощес като имаш бебе 30 минути да се храни, трябва да позапълваш времето с нещо.

# 146
На мен също утре ми предстои изследване за ГД (28+1), няма нещо притеснително, което го налага, просто АГ се презастрахова.
Нашата госпожица последно в 25 г.с беше 840 грама, сега сме на 02.07 и ще видим как се движи, нямам търпение вече. Heart

Иначе за общото ми състояние - появяват се вече киселини, предимно вечер. Каквото и да хапна усещам как ми се “събира” - явно бебето избутва стомаха нагоре, нямам идея, но определено усещам една тежест от най-малкото, което преглътна. Confused
Качила съм около 10-11 кг и честно казано, мислейки за това малко сдухвам, но да сме живи и здрави ще ги свалим.

Относно покупките - взели сме шишенца на Нук, биберони на Бибс и другото вече от мерак - дрешки, лигавници. Нищо от големите покупки все още не сме отметнали и това вече леко започва да ме изнервя и мен, но пък няма къде да ги сложим и трябва да ги заобикаляме само…
Предстои ни и на нас тепърва лек ремонт, по-скоро освежаващ, но пак свързан с майстори, мръсотия и разхвърляност, та събирам сили.

Паралелно се готвя и за държавен изпит. Sweat

# 147
Привет и от мен. Днес бях на преглед 28+5 г.с. Бебето е 1130 гр, седалищно разположено. Аз вървях що-годе добре с килограмите, но миналата седмица бяхме на море в Турция и там нещата излезнаха от контрол. За сега съм качила 10 кг, надявам се поне да задържа сега известно време така, а ако може и да сваля 1-2 ще е добре.
Никаква подготовка не съм правила още за бебето. От скоро малкото ми дете е на ясла и се опитвам да направя някакво основно почистване и подреждане в къщи, но малко бавно ми вървят нещата. Ядосвам се, че не съм си измила прозорците, но майка ми има робот и мисля да го взема назаем ( обичам всичко аз да си изчистя ама нямам сили за това в тая жега). Като знам и колко време ще ми отнеме да сортирам бебешките дрехи и да преценя кое може да се ползва и направо изпадам в паника, че нямам време.

# 148
Здравейте момичета Simple Smile За тези, които сте в София - насочили ли сте се вече към личен лекар и ако да, давайте съвети и мнения Simple Smile))

# 149
Аз да, д-р Емилова в 29 ДКЦ, тя е млад лекар и сме доволни от нея. Препоръчана ни е от приятели с деца и записва нови пациенти. Ако няма часове се покрива от МЦ Гален, където имат педиатър през останалото време. Все пак не е от лекарите, на които да пишеш и звъниш за всяко нещо, но поне не предписва антибиотици и разни тежки лекарства без нужда.

Не знам за кой квартал търсиш Simple Smile

Здравейте момичета Simple Smile За тези, които сте в София - насочили ли сте се вече към личен лекар и ако да, давайте съвети и мнения Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт