Лятото пристъпва вече, а в коремчето ни рита мъничко човече! ❤👼 Септември, 2025

• 19 282
  • 446
  •   1
Отговори
# 330
Моя е от 22 юли, но се заплеснах и го изпратих до работодателя на 5 август и ми го изплатиха днес за дните през юли 😅

Иначе за смяна на термина, според мен си говори с АГ, защото ако го смени официално трябва да ти преиздаде болничния. Не знам, какво има общо три дни напред, моя АГ ми е казвал, термина е по ПМЦ от там насетне как върви е отделен въпрос. А и то от болницата ти е следващия болничен и после от педиатъра последния.

# 331
Аз знам от АГ, че термин, определен на първата ФМ, не се сменя. Аз съм с късна овулация и имам разлика от повече от 10 дни в датите на термин по ПРМ и реално по развитие на бебето спрямо УЗИ. Изкоментирахме го и с докторката, при която ще раждам, защото ако се водя преносила с 11 дни/а то на практика не е така/, ще трябва и на тонове да ходя всеки ден. Защо ти смени термина, каза ли? Иначе и аз мисля, че при сменен термин трябва да се преиздаде болничният, тъй като най-отдолу пише докога си в болнични и кога е терминът.

# 332
Каза, че през цялото време бебо вървял 3 дни напред и затова. Отделно ще го вадим в 37 г.с. заради риск от прееклампсия и имам съмнение, че по-скоро е заради това, т.е. за да намали дните по-рано, през които сме то извадили, не знам.

Аз знам от АГ, че термин, определен на първата ФМ, не се сменя. Аз съм с късна овулация и имам разлика от повече от 10 дни в датите на термин по ПРМ и реално по развитие на бебето спрямо УЗИ. Изкоментирахме го и с докторката, при която ще раждам, защото ако се водя преносила с 11 дни/а то на практика не е така/, ще трябва и на тонове да ходя всеки ден. Защо ти смени термина, каза ли? Иначе и аз мисля, че при сменен термин трябва да се преиздаде болничният, тъй като най-отдолу пише докога си в болнични и кога е терминът.

# 333
И моето върви няколко дни напред, но не е ставало дума за сменяне на термин. Може да се чуеш с аг за болничния. Стискам палци всичко да е наред!

# 334
И моето върви почти 10 дни напред от самото начало, и на трите фетални морфологии лекарят ми казва, че си върви по-едър, но не ми е сменял термина.

Аз искам да попитам, имате ли “Бракстън-хикс” контракциите, защото вече съм в 37 г.с. и нищо не усещам и започвам леко да се притеснявям ..

# 335
Не съм сигурна какво е това Бракстън хикс като усещане,но от миналата седмица ми се стяга все едно стомахът отгоре. АГ ми обясни,че това е матката,която се подготвя, така тръгвала да се усеща тази подготовка - отгоре на корема/аз го усещам под диафрагмата някак/.

# 336
И аз вече в 37ма седмица досега нито веднъж не съм имала тези прословути Бракстън-Хикс контракции….

# 337
Възможно е да имате, но да не ги усещате. Ходих на тоновете през ден и контракции се виждаха, но аз не усещах нищо.

И моето върви почти 10 дни напред от самото начало, и на трите фетални морфологии лекарят ми казва, че си върви по-едър, но не ми е сменял термина.

Аз искам да попитам, имате ли “Бракстън-хикс” контракциите, защото вече съм в 37 г.с. и нищо не усещам и започвам леко да се притеснявям ..

# 338
Възможно е да имате, но да не ги усещате. Ходих на тоновете през ден и контракции се виждаха, но аз не усещах нищо.

При мен на тоновете не се виждат контракции, но от време на време усещам, че корема ми е по-твърд и го усещам като опънат, но не знаю далине бебето или са тези фалшиви контракции 😁

# 339
И аз бих се радвала някой да обясни подробно какво е точно усещането за Бракстън Хикс контракциите. Досега и аз нищо не съм усетила. АГ-то вчера се опита да ми обясни. Като първо бях легнала на кушетката, показа ми че ми е по-мек корема. А после ме накара да стана и пак да го пипна- по-твърд. Но по тази логика, аз днес ще стана 5 пъти от леглото и корема ми ще се усеща твърд. А тя ми каза да си ги следя тези контрации, до 5 на ден било нормално уж...

# 340
И аз бих се радвала някой да обясни подробно какво е точно усещането за Бракстън Хикс контракциите. Досега и аз нищо не съм усетила. АГ-то вчера се опита да ми обясни. Като първо бях легнала на кушетката, показа ми че ми е по-мек корема. А после ме накара да стана и пак да го пипна- по-твърд. Но по тази логика, аз днес ще стана 5 пъти от леглото и корема ми ще се усеща твърд. А тя ми каза да си ги следя тези контрации, до 5 на ден било нормално уж...

Аз не знам дали моите са Бракстън Хикс, но по това, което чета - да. Ако ползвате Тикток, има доста видеа нагледно как изглеждат - корема наистина става “на камък”, пръста не “потъва”. На мен ми се случва предимно вечер, но го отдавам на това, че вече седмица не пия магнезий. В 36+3 съм. Също така като си опипам корема с две ръце се усеща, че е доста твърд и някак по-голям. Поглеждайки се в огледалото го оприличавам на огромна твърда издутина. Като е мек, не е чак така - даже бих казала, че съвсем спокойно ми се случва като лежа да си сгъвам единия крак към корема и все едно няма бебе вътре. Много е странно Joy, та мисълта ми е, ако коремът ви се втвърдява, то много вероятно да са БХ. Не са болезнени, по-скоро са дискомфортни.

# 341
Аз усещам Бракстън Хикс контракции от седмия месец насам, но не всеки ден. Някои дни нямам изобщо контракции, други дни ги усещам много често, особено следобед и вечер. Контракциите не са силни и в никакъв случай не са болезнени. Не пречат на ежедневието ми - когато ги усетя не изпитвам нужда да поседна/полегна и да си почивам. Не зависят от позицията на тялото ми, тоест, може да се появят докато вървя, докато седя или докато върша къщна работа. Също така, при мен не са обвързани с приема на магнезий, защото го пия от 20тина дни и не виждам никаква разлика при контракциите преди и след магнезия.

Когато започнат, контракциите се появяват на няколко минути, но продължителността им е кратка, усещането е все едно коремът ти се стяга  и става ужасно твърд, наистина като камък (мускулите на матката ти буквално се стягат, точно както когато изолирано тренираш даден мускул с тежести).

Доколкото разбирам, някои жени не ги усещат изобщо, а други просто не ги получават. Моя приятелка твърди, че никога не е получавала Бракстън Хикс контракция, нито са се показвали на тонове. И тя и бебето са в топ форма след раждането (секцио).

# 342
И аз имам в момента две бременни приятелки, с които буквално вървим през седмица като термин, и те ми обяснявят, че по цял ден ги усещат точно като неболезнено втвърдяване на корема и промяна на формата му. Аз такова нещо досега не съм усетила, на моменти усещам движенията на бебето доста по-груби, но като цяло коремът ми все си стои твърд ..

# 343
С първата бременност не съм усещала и тогава се чудих така. Буквално имах 5 см разкритие без да усетя нито една контракция😂 Сега е различно , корема ми се втърдява за минута и след това се отпуска и все едно не е било. Не са болезнени ,но са некомфортни и не можеш да мръднеш много докато не те отпусне.

# 344
Аз съм с Бракстън Хикс от 5ти месец. Не са болезнени, но са дискомфортни. Общо взето ти се стяга корема на камък за няколко секунди и после се отпуска. Сега към края моите са по цял ден  Grinning вече им свикнах. С първата ми бременност също ги имах постоянно и от рано и пак си избутах с тях до 36та седмица, но се различават мнооооого с истинските контракции.

Аз имам друго притеснение сега. От две седмици ми се върна гаденето, което е целодневно а от 2 дни съм и с разтроен стомах. Не е от нещо което съм яла защото много внимавам какво ям  Sad Някоя дама да е в същото положение?

Общи условия

Активация на акаунт