Лятото пристъпва вече, а в коремчето ни рита мъничко човече! ❤👼 Септември, 2025

• 18 861
  • 445
  •   1
Отговори
# 75
Ех дано да е 30 процента, защото реално пише ДО 30, да видим 😁

# 76
Аз също не можех предния път да се движа, чак в 8-мия месец вече правих разходки като люлеещ се пингвин февруари. Сега също не ни дават, но и не се напрягам излишно.

Да сме спокойни е най-важно, ще сваляме после като проходят. Някои лекари прекаляват понякога.

Аз за шишета ще видя на chicco, имат с по една дупка за първите дни и се надявам да и допаднат иначе имам и Avent шише и ще тестваме. Реално, ако успеем с кърменето може и да не трябват особено бутилки.

Съгласна съм с вас, че движението е важно. На ден правя между 5 и 8 км, тези дни времето е кофти и нямам възможност да излизам за дълго. Честно да ви кажа тези кг ме стресират повече от всичко друго….
В Плевен се следя, не съм в София или Пловдив

# 77

Дм-ските са ок, но за новородени пускат много силна струя. Моя приятелка заложи на тях и в първия ден у дома бебето не спираше да връща млякото, оказа се прекалено силна капката.
Нямам опит за новородено, както казах кърмих 10м. След това си ползвах всичко на марката и не сме умали проблеми с нищо тяхно.

# 78
Здравейте момичета! Обмисляли ли сте да правите baby shower парти?

# 79
Аз не, всички знаят какво и кога чакаме. 😅 Мисля да направя погачата, като живот и здраве се роди бебка и обмислям да е някъде извън вкъщи, но това ще зависи и как е режима на бебето по това време. Защото не си представям 20 човека в нас октомври.

Здравейте момичета! Обмисляли ли сте да правите baby shower парти?

# 80
Ще може ли да споделите колко мг желязо приемате на ден като профилактична доза, без да е на лице анемия?

В комбинираните ми витамини има 15 mg на ден и допълнително си самоизписах Билкова кръв по още 15 mg през ден. Лекарите искаха да падне и тогава да го мислим, но при мен е падало под нормите и без да съм бременна, затова предпочетох да не чакам. Моята доза може и да е висока за някого. С нея желязото ми се движи в норма около долната граница - 14-15, феритинът е ОК.

# 81
Ще може ли да споделите колко мг желязо приемате на ден като профилактична доза, без да е на лице анемия?
При мен беше в долна граница, изписаха ми 54 mg желязо на ден и във витамините за бременни има малко така че около 60 mg

# 82
Здравейте мами! Simple Smile Някоя от вас дали се е "борила" с вагинални инфекции по време на бременност (сега или в предходна бременност), и съответно как е протекла тази борба. В 23 г.с. сме с бебо

# 83
Здравейте , момичета. Искам да попитам тук в групата си спомням ,че имаше още една мама на която бяха казали за въпросната киста на хороидния плексус. Дали е изчезнала вече и следите ли я на всеки преглед при Аг?☀

# 84
lovely31, аз съм този случай. АГ-то ми каза за тези кисти на прегледа в 20та г.с. Последния ми преглед беше преди 2 седмици и докторката нищо не спомена за тях, а аз забравих да попитам, понеже тогава бях притеснена заради друг проблем (потенциален гестационен диабет). Сега на 18.06. съм на трета ФМ и ще видим там какво ще кажат за кистите (тогава по календар ще съм в 28ма г.с.). Моля се да са изчезнали, че доста се притеснявам и за това, наред с другите рискове, дето постоянно изскачат при мен.
При теб какво е положението,  изчезнаха/смалиха ли се кистите?

# 85
lovely31, аз съм този случай. АГ-то ми каза за тези кисти на прегледа в 20та г.с. Последния ми преглед беше преди 2 седмици и докторката нищо не спомена за тях, а аз забравих да попитам, понеже тогава бях притеснена заради друг проблем (потенциален гестационен диабет). Сега на 18.06. съм на трета ФМ и ще видим там какво ще кажат за кистите (тогава по календар ще съм в 28ма г.с.). Моля се да са изчезнали, че доста се притеснявам и за това, наред с другите рискове, дето постоянно изскачат при мен.
При теб какво е положението,  изчезнаха/смалиха ли се кистите?

При мен е само една и все още си седи (27г.с) на Втората фетална ми казаха ,че след 30/31г.с ще изчезнат. Нямам търпение и аз за този момент и поради тази причина запазихме за тогава третата фетална. Въпреки всички изследвания , притеснения си има винаги😏

# 86
Дами, привет! Какъв е каналният ред за обявяване (в писмен вид) на моята бременност пред работодател?
Той не е като да не знае, но от устна информация и подозирам, че се въртят шмекерии в компанията и накрая ще "изгърмя". Наскоро друга компания ни придоби и ужким ще имаме нов договор (който още не съм получила, но вече новата компания е факт като официален работодател). Предполагам, че ще има отново изпитателен срок, в който чисто и просто могат да ме изхвърлят като мръсно коте.

# 87
Занасяш болничен лист от АГ или личен лекар и пишеш в свободен текст, че сте бременна и искате входящ номер за входирането. Като цяло, ако решат да ви дават нещо да подписвате се консултирате с инспекция по труда, защото ако текущата компания прекратява дейност може и да закриват компанията, може и да нямате защита в зависимост как се прави, а те съответно трябва да искат разрешение от тях. Иначе си искате болничен и протаквате докато родите, поне така първата година си ви остава и си искате да сте на постоянен договор. Надявам се да не е такава ситуацията Wink

Дами, привет! Какъв е каналният ред за обявяване (в писмен вид) на моята бременност пред работодател?
Той не е като да не знае, но от устна информация и подозирам, че се въртят шмекерии в компанията и накрая ще "изгърмя". Наскоро друга компания ни придоби и ужким ще имаме нов договор (който още не съм получила, но вече новата компания е факт като официален работодател). Предполагам, че ще има отново изпитателен срок, в който чисто и просто могат да ме изхвърлят като мръсно коте.

# 88
А как така още не ви личи корема, мен това ме учудва, извинявам се за личния въпрос?
Иначе точно както Деси казва, с болничен лист от АГ и излезте в болничен, за по сигурно. Така и да закрият фирмата, поне първата година ще взимате майчинство, като изтече може да потърсите назначение при друг работодател и да излезете и втората година така, но дано не стигате до там.

# 89
В изпитателен срок могат да освобождават дори и в болничен да е жената,доколкото съм запозната. Аз също съм малко изненадана,че досега не си обявила, най-малкото да ти намерят заместник, но от друга страна не си пък и задължена. Аз пратих мейл на моя работодател с прикачен амбулаторен лист, удостоверяващ бременността. Не съм фен на взимането на болнични, ако не ми се налага, та затова с амбулаторен лист. На твое място бих си направила една консултация с адвокат по трудово право, за да ти отговори на всички въпроси и да ти каже как да действаш.

Общи условия

Активация на акаунт