Лятото пристъпва вече, а в коремчето ни рита мъничко човече! ❤👼 Септември, 2025

• 18 969
  • 445
  •   2
Отговори
# 345
И на мен ми се гади сутрин. Не сйм повръщане. Бързо разминава , но ми е едно "смотано" на стомаха.
Коремът може и да е заради магнезия.

# 346
Здравейте! Да ви питам правихте ли консултация с алерголог ? И ако да  - при кого? Трябва да правя и не знам къде да отида .
Благодаря предварително! 🙂

# 347
Аз правих, но избрах на случаен принцип. Като при мен идеята беше да направя тестуване за алергии към медикаменти заради упойката при секциото. Не съм избирала алерголог супер задълбочено, защото ми се струва, че там едва ли могат да объркат нещо кой знае колко - правят ти маркери върху кожата за всички медикаменти, използвани при анестезия, и ако някъде има реакция, просто я описват. А тези реакции са видими с просто око. Поне от моя опит е така, не знам вече ако има някакво по-специфично тестуване, тогава сигурно е добре да се проучи за по-опитен специалист. Аз моя го избрах от списъка на фонда ми за ДЗО, за да ми бъде покрит от застрахователя.

# 348
А някоя мама вече минала по този път, може ли да сподели какво се усеща при родилните контракции? Имахте ли “предвестници”, че раждането ще започне скоро?

# 349
Аз съм "планирана" за естествено раждане и досега не съм имала алергии,така че ме посъветваха да не се тествам/знам,че в общия случай се тестват момичетата за секцио,но ако на някой ще е от полза моето мнение, реших да споделя/. Доколкото ми обясни АГ, дори и да ми сложат епидурална/понеже аз и това не искам/, тя е на принципа на местните упойки,които се слагат при дентално лечение,така че щом с тях не съм имала проблеми,не било нужно да правя специални тестове.
За гаденето - гади ми се отвреме навреме, ама не съм повръщала. Дано не почна пак баш на финалната права.
В септемврийската ни група във фб иначе има вече бая мами, има и разкази как са тръгнали ражданията, дали са усетили нещо и т.н. Много е вълнуващо, и нашият ред почти дойде! 😊

# 350
Аз съм "планирана" за естествено раждане и досега не съм имала алергии,така че ме посъветваха да не се тествам/знам,че в общия случай се тестват момичетата за секцио,но ако на някой ще е от полза моето мнение, реших да споделя/. Доколкото ми обясни АГ, дори и да ми сложат епидурална/понеже аз и това не искам/, тя е на принципа на местните упойки,които се слагат при дентално лечение,така че щом с тях не съм имала проблеми,не било нужно да правя специални тестове.
За гаденето - гади ми се отвреме навреме, ама не съм повръщала. Дано не почна пак баш на финалната права.
В септемврийската ни група във фб иначе има вече бая мами, има и разкази как са тръгнали ражданията, дали са усетили нещо и т.н. Много е вълнуващо, и нашият ред почти дойде! 😊

Благодаря ти! А коя е групата във фейсбук?

# 351
Кат, групата се казва: Септемврийски бебета 2025г. - мами с термин септември 2025г.

# 352
Кат, групата се казва: Септемврийски бебета 2025г. - мами с термин септември 2025г.
Много благодаря!

# 353
Каквото и да става, когато и да се роди бебето термина не трябва да се мести. За това е ВТР - вероятен термин на раждане!! Има си изравняване после с болничните и не се губят никакви дни. Първата майчинство година е до дата ма термин, а втората вече е до РД.

Аз имам много Бракстън Х - като съм легнала, като съм станала, седнала, ако ходя повече, когато бебето започне да се движи повечко. Освен стягането на корема има “загуба на въздух”, трудно можете да си поемете докато трае. Обикновено е без болка, но си е дискомфортно. С баткото започнаха от рано (мисля, че 4-5м), а в последствие бяха придружени и с истински (които усещах в кръста някак си, не мога да го обясня). Сега чак към 7м, но на ехографа и записа на тоновете не ги отчита, което е хубаво, но си ходя често на прегледи. С първата бременност спряха от магнезия, сега въпреки, че пия повече неща си продължават. Най ми е неприятно да стане докато вървя, защото просто трябва да спра докато не отмине.

Имам някакъв спомен, че ми правиха алергични тестове в болницата преди да вляза с баткото (но тогава влязох за спешно секцио), сега не сме го обсъждали още. Но аз имам няколко интервенции вече в болницата и предполагам имат в архива информация.

# 354
Аз започвам леко да се вълнувам, защото много скоро ще започне бебевалежа в групата ,макар ,че аз съм чак за около 20 септември Blush

# 355
Аз съм на последен преглед понеделник и би трябвало да имам дата за секцио до края на другата седмица в 39 гс., та вероятно ще е в август, 1 септември ще е късно 😂

Не бих казала, че имам контракции до момента. Обаче има моменти, в които дъх не мога да си поема, като се върти и рита вътре.

# 356
Здравейте, май аз “откривам сезона” с раждането на моето момче, роди се вчера в 37 седмица, но е голям младеж почти 4кг., беше изваден заради гестационен диабет по-рано и затова е и такъв голям. За щастие нищо му нямаше, беше временно на кислородна палатка първия ден и са му взети изследвания заради диабета. Днес се гледаме, храни си се, засуква, но аз още нямам нищо, даже си държи главата много добре.

# 357
Здравейте, май аз “откривам сезона” с раждането на моето момче, роди се вчера в 37 седмица, но е голям младеж почти 4кг., беше изваден заради гестационен диабет по-рано и затова е и такъв голям. За щастие нищо му нямаше, беше временно на кислородна палатка първия ден и са му взети изследвания заради диабета. Днес се гледаме, храни си се, засуква, но аз още нямам нищо, даже си държи главата много добре.

Йеее!!! 🌞🌞🌞
Честит да ви е мъжкия мъж! 💙🥰

# 358
Честито за рожбата, SimBo 🩵

Аз се бях засилила да търся отново вашето мнение, като една свръхтревожна бременна..
Колко често, от 36та нататък, ви викат за тонове и ултразвук? Предимно ме интересува нерискова бременност, защото предполагам, че в другите случаи на някакви притеснителни фактори, честотата е по-голяма. Може да се досетите, че ми се струва твърде рядко моето "викане за преглед" щом питам такива неща. Последният ми УЗ беше на 15.08, а следващият ще е на 29.08, което се пада 3 дни преди термин (01.09). И в допълнение да спомена - АГ излезе в отпуск точно за последните ми 2 седмици и съм пренасочена от него към друг. Днес имах час при новото АГ, като бях останала със спомена, че ще имам тонове и УЗ, но според нея нямало нужда толкова често. Плюс, че на нея й било записано само тонове 🤷‍♀️ реших да не споря, все пак моя спомен от разговора с лекаря ми срещу записаното в системата й...
Имах само тонове на практика, като нямам претенциите да съм учила 10 години за лекар, но дори акушерката спомена, че вероятно ще ме извикат за втори. Но не ме... та съм в тих ужас - без лекаря ми, с разминаване на информацията между акушерка и ново АГ, със следващ час за след седмица (пак казвам 3 дни преди термин). Не искам просто да се изтърся в болницата с поредния панически епизод, че нещо не е наред според мен и да омаловажа един вид компетенциите на новото АГ. Точно за това ми се ще да знам колко често ви проследяват на УЗ и тонове.

# 359
SimBo, честита радост! Да расте здрав и щастлив младежът, а на теб бързо възстановяване! 🙏🍀😊

scienza.yu, в 35 седмица съм в момента, бях на тонове в сряда, 20.08, следващите са другата сряда - 27.08, като ще имам и преглед на ехографа тогава. Онзи ден не ме гледа, защото последно ме гледаха на 14.08. Според моето АГ в тези седмици и ако всичко е нормално, на тонове се ходи всяка седмица.

Общи условия

Активация на акаунт