Лятото пристъпва вече, а в коремчето ни рита мъничко човече! ❤👼 Септември, 2025

• 18 914
  • 445
  •   1
Отговори
# 360
SimBo, честита рожба! Да сте много здрави с бебчо! 💙

scienza.yu, при мен и моите познати, които са били наскоро бременни и които не се водим с някакъв специфичен риск, АГ-тата ни започнаха да ни викат за тонове от 34та г.с., по веднъж седмично. На мен лично ми се струва доста голям диапазона, който са ти дали, това са си на практика цели две седмици. Ако се притесняваш, отиди и просто поискай да ти направят запис, кажи че си притеснена, ако трябва си измисли някаква причина (примерно, че усещаш движенията на бебето по-различни от обичайното, или нещо такова). Не би трябвало да ти откажат, аз се следя в Токуда и всеки запис се заплаща, така че за тях не би трябвало да е някакъв проблем. В държавните болници не знам как е, но предполагам, че и там можеш да поискаш да ти го направят платено извън здравната пътека… аз в тези късни седмици със сигурност бих отишла да пробвам, ако имам притеснения.

# 361
Аз също се следя на частно (във Вита), знам, че няма да ме върнат, но вероятно ще има въртене на очи, тъй като вече веднъж лежах в 35та там, а малко след това ходих в паника една ранна сутрин и в крайна сметка се оказа, че няма повод за притеснение. (И имаше коментари от сорта на - ти не беше ли вчера тук; а ти пак ли си тук).
Иначе диапазона на самите тонове ми е на седмица по веднъж, УЗ е на две седмици.
Може би аз в тревожността си очаквам нещо повече, а хората си ме третират като нормална бременност.
Давам си сметка, че съм хипохондрик, но въпреки осъзнаването, не винаги успявам да се владея. Май да ида на психолог, вместо на ултразвук 😅

# 362
Аз също се следя на частно (във Вита), знам, че няма да ме върнат, но вероятно ще има въртене на очи, тъй като вече веднъж лежах в 35та там, а малко след това ходих в паника една ранна сутрин и в крайна сметка се оказа, че няма повод за притеснение. (И имаше коментари от сорта на - ти не беше ли вчера тук; а ти пак ли си тук).
Иначе диапазона на самите тонове ми е на седмица по веднъж, УЗ е на две седмици.
Може би аз в тревожността си очаквам нещо повече, а хората си ме третират като нормална бременност.
Давам си сметка, че съм хипохондрик, но въпреки осъзнаването, не винаги успявам да се владея. Май да ида на психолог, вместо на ултразвук 😅

А има ли нещо ,което те притеснява? Разбирам те за хипохондрията ,но мен ме е страх от самото раждането и докато ми кажат ,че беба е добре 😅 Ако нещо те притеснява , сподели го с тях. В тези моменти човек колкото повече споделя , толкова по-добре се чувства.❤

# 363
При нормална бременност, практиката е тонове всяка седмица и ехограф на 2 седмици. Следете им движенията и всичко ще е наред!

# 364
SimBo, йей честито! Heart

scienza.yu, аз също се следя във Вита. В 35+2 г.с съм, според АГ вървя около 5 дни напред, бременността ми е безпроблемна. Ходя на тонове от 01.08 на всеки 10 дни.

# 365
Йеееейййй, бебенцеееее Blue Heart
Да расте здрав и много щастлив! Flowers Four Leaf Clover

Мен в 35 гс ме викат за последен преглед и тонове и после всяка седмица само на тонове. Така беше и предишните два пъти.

# 366
Честито бебенцее, какъв голям мъж Simple SmileBlue Heart
Аз се следя в Токуда и там при нискорискова бременност си е от 34 седмица всяка седмица на тонове, а на УЗ моята лекарка ми каза през 3 седмици - гледали са ме досега в 34-та и 37-ма, да видим дали ще стигнем до 40-та Simple Smile
Според мен нямаш повод за притеснение, ако си усещаш бебенцето и всичко с тоновете е наред, ако нещо извънредно те притесни, отиди си и поискай по-обстоен преглед, няма да те върнат, щом си плащаш.

# 367
SimBo, честит да е големия мъж! ❤

scienza.yu, ами аз ходих в 35 гс, сега в 37 г.с /точно през 14 дни/ и следващия ми преглед е 11 дни от предния. Водя се рискова, до толкова, че съм с гестационен диабет, но бебчо си върви само с 2 дни напред Simple Smile
Всеки път ме гледа на видеозон и тонове, дори на предния преглед искаше да направи преглед за разкритие, но каза че няма смисъл, защото не ми е скъсена матката достатъчно и няма смисъл да ме мъчи.
Както са казали и другите момичета, винаги можеш да идеш и да кажеш, че те притеснява нещо и ще ти пуснат тонове и преглед Simple Smile

# 368
SimBo, Честито бебенце! Нека расте здрав и силен мъж!

Аз имам нов филм в глава, висок пулс. В спокойно състояние ми е около 85-90, а понякога скача на 100, отделно някак се задъхвам повече в последната седмица. В 32 г.с. Вие имате ли такива наблюдения с вас?
По принцип кг. са ми в повече още от преди да забременея (+7 кг.) и сега с тези +11 кг. май нещата не са много ок и не знам този задух дали е от бебето, което притиска или от кг.?!?

# 369
SimBo, честито! Бъдете много здрави и щастливи цялото семейство!

Sun_and_moon_, пулс до към 90-100 е нормален при бременност, особено в края ѝ. Моят в началото беше 55-60, сега в покой е 85-90. Не усещам някакъв особен дискомфорт от това, единствено ми е осезаемо по-горещо постоянно. И също се задъхвам понякога от нищото дори лежейки, но минава. Споменавала съм го на двама АГ, казаха, че е очаквано.
Като ходя на прегледи пулса много-много не го гледат, следят кръвното повече. Там пък при мен е обратно на логиката - от 120/80 преди да забременея, сега стигнах до 105/65. Докторите са дзен - щом не е високо и щом не ми се вие свят от ниското, значи било ОК.

# 370
anonnotanon и моето кръвно е такова 100/60-70, което леко ме успокоява.
Притеснението ми е да не развия някоя преекламсия, че предишния ми док. така ме беше наплашил, понеже съм с наднормено тегло (83 кг.), без да имам белтък в урината и отоци …. Та затова съм толкова притеснена..

# 371
Имах няколко дни подобен проблем около 30-32 г.с., АГ каза, че високия пулс до 110 е окей и да не се притеснвам, но на мен ми ставаше зле и се оправях с айрян със сол. Явно губех приетата сол при потене 🤷♀

SimBo, Честито бебенце! Нека расте здрав и силен мъж!

Аз имам нов филм в глава, висок пулс. В спокойно състояние ми е около 85-90, а понякога скача на 100, отделно някак се задъхвам повече в последната седмица. В 32 г.с. Вие имате ли такива наблюдения с вас?
По принцип кг. са ми в повече още от преди да забременея (+7 кг.) и сега с тези +11 кг. май нещата не са много ок и не знам този задух дали е от бебето, което притиска или от кг.?!?

# 372
При мен през цялата бременност пулса ми е около 100, до 110 е ок. С предната бременност бях развила пулс до 150-160 в спокойно състояние и бях на хапчета, АГ ще препрати към кардиолог при нужда, за да се решат такива неща. Нормалното ми кръвно е 90/60 или 110/70 най-много, през бременността ми вървеше малко по-високо от нормалното ми, към 120/80, не е ставало дума за прееклампсия, нямала съм белтък в урината или други симптоми, следено е и за това все пак. По време на секциото ми беше нормално кръвното и веднага след това си стана моето ниско кръвно, даже сестрата в реанимацията се съгласи да ми откачи монитора чак като я уверихме, че на мен това ми е нормалното.

# 373
anonnotanon и моето кръвно е такова 100/60-70, което леко ме успокоява.
Притеснението ми е да не развия някоя преекламсия, че предишния ми док. така ме беше наплашил, понеже съм с наднормено тегло (83 кг.), без да имам белтък в урината и отоци …. Та затова съм толкова притеснена..

Споко, добре си. Simple Smile
И на мен килограмите са ми в повече. Забременях 93 кг., последно бях стигнала 107 кг. Close Сравнително висока съм, но недостатъчно, както се казваше в онзи виц (че на тези килограми трябва да съм към 2,70 м. - значи не съм дебела, ниска съм Grinning). До седмия месец ми се караха "не яж сладко, внимавай с въглехидратите" и т.н., докато на последните кръвни изследвания докторът ги гледа и каза, че захарта ми била учудващо ниска, но пак - щом не ми става лошо, е ОК. И вдигна ветото на въглехидратите.

Мисълта ми е, че да - има си медицински стандарт и неща, за които да се внимава, но и всеки организъм е различен. Щом изследванията са ти добре и лекарите са спокойни, свиркай си и не си търси за какво да се притесняваш. Flowers Hibiscus

# 374
Честито за рожбата, SimBo 🩵

Аз се бях засилила да търся отново вашето мнение, като една свръхтревожна бременна..
Колко често, от 36та нататък, ви викат за тонове и ултразвук? Предимно ме интересува нерискова бременност, защото предполагам, че в другите случаи на някакви притеснителни фактори, честотата е по-голяма. Може да се досетите, че ми се струва твърде рядко моето "викане за преглед" щом питам такива неща. Последният ми УЗ беше на 15.08, а следващият ще е на 29.08, което се пада 3 дни преди термин (01.09). И в допълнение да спомена - АГ излезе в отпуск точно за последните ми 2 седмици и съм пренасочена от него към друг. Днес имах час при новото АГ, като бях останала със спомена, че ще имам тонове и УЗ, но според нея нямало нужда толкова често. Плюс, че на нея й било записано само тонове 🤷♀ реших да не споря, все пак моя спомен от разговора с лекаря ми срещу записаното в системата й...
Имах само тонове на практика, като нямам претенциите да съм учила 10 години за лекар, но дори акушерката спомена, че вероятно ще ме извикат за втори. Но не ме... та съм в тих ужас - без лекаря ми, с разминаване на информацията между акушерка и ново АГ, със следващ час за след седмица (пак казвам 3 дни преди термин). Не искам просто да се изтърся в болницата с поредния панически епизод, че нещо не е наред според мен и да омаловажа един вид компетенциите на новото АГ. Точно за това ми се ще да знам колко често ви проследяват на УЗ и тонове.

Моята също беше 2 седмици отпуск, аз така и не стигнах до заместника, минах си само тоновете, защото беше още в края на 8м. Отложихме прегледа реално с 1 седмица, така бях и по-спокойна аз, като знам, че тя ме гледа, знаейки ми патологията.
След 36 г.с. с баткото бях на 2 седмици ехограф и всяка седмица тонове. След термин - всеки ден. Сега ме викат по-често, на практика съм през 4-5 дни я на тонове, я на преглед. Буквално си живея в болницата 🤣🤣
Имайте предвид, че много честото гледане на ехограф също не е препоръчително. Аз като лежах за задържане бях с кървене и ме погледнаха при приема и след това преди да ме изпишат. През цялото време исках да видя, че всичко е наред, но всички доктори казваха да съм спокойна и че честите видеозони и са също толкова вредни, колкото рентгенова снимка.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 07:28 от flow_rs

Общи условия

Активация на акаунт