Лятото пристъпва вече, а в коремчето ни рита мъничко човече! ❤👼 Септември, 2025

• 19 073
  • 445
  •   1
Отговори
# 405
Честита рожба, Деси! Бъдете много здрави! Надявам се да сте добре и най-вече ти да се чувстваш, че всичко е наред 🫶 Бързо възстановяване!

# 406
Иначе и аз да споделя, вчера в 39+1 гс се роди и нашата дъщеричка 50 см и 3160 гр. Малка бузанка 🩷 по измерване вървеше 3400 понеделник и ми се струва супер мъничка, спрямо братчето и което беше с килограми повече. 🥹

Успех на всички дами 🍀

Оххх, че сладко! 🥰🥹💕
Честита госпожица! Бъдете здрави! 🌺🤩

# 407
Аз планувам раждане в Стара Загора, вече съм в 38+5, като на вчерашния преглед доктора го изкара 3,610 и направо му се запотиха очилата 😅
Пом принцип съм се ориентирала към раждане със следящия ми АГ, който работи в “Тракия”, надявам се да не се налагат някакви промени..

Иначе и аз от 2 дни имам доста силни, подобни на менструални болки ниско долу, а тези като “пощипвания” за секунди ги усещам по няколко пъти на ден от поне месец насам и лекарят казва, че няма нещо притеснително.
На този етап не усещам никакви контракции , дори Бракстън - хикс и малко се притеснявам как ще протече всичко и как ще разбера , че тръгва раждане, особено предвид това, че имам и доста изтечения още от 30-та седмица нататък …

Честито на всички с бебоци в ръце ☺ желая ви здраве и безброй споделени моменти на радост и гордост заедно  🥰

На останалите стискам палци всичко да мине по план ❤
Има ли някоя мама от СтЗ , планираща раждане там?

# 408
Естествено ли ще раждате?
Много се интересувам от условията да ползвате епидерялна упойка. Знам , че не е практика, но аз бих се възползвали.

# 409
Честита радост, Деси! 🌷 Живи и здрави цялото семейство, а на теб бързо възстановяване!

Аз ще раждам естествено и смятам без епидурална. Наскоро на една лекция акушерката разказваше за тази упойка и как бидейки съобразена с нашите кг, може да доведе до от краткосрочно до 2-3 седмици/според бебчето/ състояние на поспаливост и по-трудно засукване.
Аз иначе откакто съм забременяла се глася за естествено раждане без упойка, обсъдила съм го с доктора, бебето е главично и засега изглежда постижима задачата. Все пак нищо не ми е на всяка цена, така че ако много ме боли и не мога да се справя,или ако не дай си,Боже, се случи нещо непредвидено, лекарката знае,че ще помоля за упойка, или пък ще пристъпи към спешно секцио.

# 410
+1, обаче при мен вече май натежава това, че съм дребна /150 см, 50 кг преди да забременея, а сега 65 кг/ ииии АГ днес каза, че колкото по-близо до термин отивам, толкова ми намаляват шансовете за естествено 😕
Честита радост, Деси! 🌷 Живи и здрави цялото семейство, а на теб бързо възстановяване!

Аз ще раждам естествено и смятам без епидурална. Наскоро на една лекция акушерката разказваше за тази упойка и как бидейки съобразена с нашите кг, може да доведе до от краткосрочно до 2-3 седмици/според бебчето/ състояние на поспаливост и по-трудно засукване.
Аз иначе откакто съм забременяла се глася за естествено раждане без упойка, обсъдила съм го с доктора, бебето е главично и засега изглежда постижима задачата. Все пак нищо не ми е на всяка цена, така че ако много ме боли и не мога да се справя,или ако не дай си,Боже, се случи нещо непредвидено, лекарката знае,че ще помоля за упойка, или пък ще пристъпи към спешно секцио.

# 411
Тъкмо когато си мислех само моя човек ли ще си дочака термина през септември и той реши да ме изненада в последния ден на август.
Та снощи към 21 ч. (след изтощителни 18 часа от първата контракция), на бял свят дойде и моя малък голям мъж - 3940 гр, 53 см. 🥹
Успех на всички, на които това предстои! Бъдете смели (щото аз хич не бях) и слушайте какво ви говорят (щото аз и в това не бях много добра)! Здрави мами и здрави бебчета! 💓

# 412
Такъв е плана, но ако трябва да съм честна не съм се настроила много нито за единият вид раждане, нито за другият - казала съм си каквото е писано, ще стане.
Ние коментирахме епидуралната анестезия , като цялостно моят АГ каза, че ако искам трябва да отида да направя консултация с анестезиолог предварително, това, което ми каза честно е, че той няма против епидуралната и я подкрепя като метод на обезболяване , но да съм наясно, че анестезиолозите в болницата не са особено търпеливи и понякога,когато раждането трае по-дълго време (което си каза, че е напълно в реда на нещата), започват да се изнервят, че трябва да стоят с теб заряди катетъра и да дават зор и на лекарят, и на родилката, което било доста изнервящо в такъв момент. Посъветва ме да помисля.

Много се интересувам от условията да ползвате епидерялна упойка. Знам , че не е практика, но аз бих се възползвали.

# 413
scienza.yu,честита радост! Нека малкият расте здрав и щастлив и да има вълшебно детство! Бързо възстановяване на теб!
Честит септември на всички бъдещи майчета! Моят термин е след 2 седмици,  молила съм се през бременността да "влезем" в септември с моето бебенце и ето, заветният месец вече е тук! Леко да минава при всички, на които ни предстои, и скоро да гушкаме здрави бебенца! 😊

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 13:31 от PumpkinPraline

# 414
И моят термин е за 15.09, но аз от седмица вече съм ужасно нетърпелива, а реално си има време. Днес влизам в 38г.с., а до момента не съм имала болезнени контракции, нито някакви минимални наченки на предстоящо раждане, освен може би болка ниско в кръста, нерегулярна. Има ли някоя друга мама без никакви “симптоми” на предстоящото събитие? Joy

# 415
Честита рожба, Деси! И честито на всички останали! Heartpulse

Ние сме в Мусагеница, но вече минахме и през лични лекари в Манастирски ливади, така че не пречи да видя и при д-р Емилова. Благодаря за предложението!

Не знам в кой квартал си, но мога споделя, че аз ще я запиша при д-р Зорница Емилова в 29 ДКЦ, там е и баткото и таткото се премести лятото. Така, че може да си запишете час при нея и да видите дали ще се харесате взаимно. Тя е млад лекар, ако няма часове по график има договор с МЦ Гален, където има и дежурен педиатър.

Иначе и аз да споделя, вчера в 39+1 гс се роди и нашата дъщеричка 50 см и 3160 гр. Малка бузанка 🩷 по измерване вървеше 3400 понеделник и ми се струва супер мъничка, спрямо братчето и което беше с килограми повече. 🥹

Успех на всички дами 🍀

Момичета, някоя от вас има ли проблем с намирането на общопрактикуващ лекар/педиатър в София? Обикалям и звъня от месеци и все ми отказват, включително са ми казвали "само ако си приятелка на мой приятел".

# 416
Здравейте мамиии и бъдещи мами! 🌞
Аз сега влизам в 37 г.с, нямам родилни контракции, но бебето е на,, стартова позиция,, и искат да ме прегледат за разкритие. Вас кога са ви преглеждали?
Също така за момента уж ще раждам естествено, но тъй като ме е страх започнах да се замислям 🫣..

# 417

Ние сме в Мусагеница, …

Аз съм в Изток, до КАТ, децата ми учат в 8-мо, така че може да пием кафе в района 😊

Момичета, искат-неискат, от днес всички са в 9-я месец Joy

# 418
Здравейте мамиии и бъдещи мами! 🌞
Аз сега влизам в 37 г.с, нямам родилни контракции, но бебето е на,, стартова позиция,, и искат да ме прегледат за разкритие. Вас кога са ви преглеждали?
Също така за момента уж ще раждам естествено, но тъй като ме е страх започнах да се замислям 🫣..

Мен АГ започна да ме гледа за разкритие веднъж седмично от 36 г.с., досега съм гледана два пъти. Неприятен е прегледът, но не е болезнен. Доверила съм се изцяло, така че не съм го правила на въпрос защо така процедира при положение, че при мен и двата пъти разкритие нямаше.

# 419
Такъв е плана, но ако трябва да съм честна не съм се настроила много нито за единият вид раждане, нито за другият - казала съм си каквото е писано, ще стане.
Ние коментирахме епидуралната анестезия , като цялостно моят АГ каза, че ако искам трябва да отида да направя консултация с анестезиолог предварително, това, което ми каза честно е, че той няма против епидуралната и я подкрепя като метод на обезболяване , но да съм наясно, че анестезиолозите в болницата не са особено търпеливи и понякога,когато раждането трае по-дълго време (което си каза, че е напълно в реда на нещата), започват да се изнервят, че трябва да стоят с теб заряди катетъра и да дават зор и на лекарят, и на родилката, което било доста изнервящо в такъв момент. Посъветва ме да помисля.

При кое раждане слагат катетър? Не би следвало при естественото да има.

Общи условия

Активация на акаунт