Лятото пристъпва вече, а в коремчето ни рита мъничко човече! ❤👼 Септември, 2025

• 18 684
  • 445
  •   1
Отговори
# 420
Разбира се Smile

Ние сме в Мусагеница, …

Аз съм в Изток, до КАТ, децата ми учат в 8-мо, така че може да пием кафе в района 😊

Момичета, искат-неискат, от днес всички са в 9-я месец Joy

# 421
Дамите, които са взели със себе си помпа за кърмене и биби в багажа - как ги съхранихте стерилизирани? Взех пликове за замразяване с цип от ДМ, но не знам доколко е удачно да ги пъхна време и дали не е по-добрият вариант таткото да ги донесе след като родя, прясно стерилизирани?

# 422
Аз също бях взела пликове с цип, но от Лидл. В един момент осъзнах, че след първата употреба на помпата нямам условия да я мия или стерилизирам, освен ако не се моля периодично на жените от неонатологията да ми я стерилизират. В крайна сметка, използвах помпата за стимулация, замивах я с вода, но не съм давала кърмата на бебето. Биби се отказах да нося, но те му бяха дали една, която поставяха в леглото без кутийка, та цялото старание със стерилизацията заминава на кино.

Дамите, които са взели със себе си помпа за кърмене и биби в багажа - как ги съхранихте стерилизирани? Взех пликове за замразяване с цип от ДМ, но не знам доколко е удачно да ги пъхна време и дали не е по-добрият вариант таткото да ги донесе след като родя, прясно стерилизирани?

# 423
Момичета, всички ли купихте помпа за кърма? Аз не съм и мисля да звънна на мъжа ми да ми купи, ако имам нужда. Задължително/на 100%/ ли ми трябва помпа в родилното и по принцип след това?

# 424
Зависи колко стоите и къде раждате.
В Селена престоях 48 часа и не ми е трябвало, но то зависи и детето дали супер, дали имате кърма

# 425
Аз си имам помпа, но не в взех. Слагам бебето преди да му дам другото мляко, но още май нямам. Малката дърпа (та ползвам бебето за стимулация), но не ми изглежда да излиза нещо. Утре се надявам да ни изпишат и ще пробвам вкъщи на спокойствие.

# 426
Има болници, в които майката и детето са разделени и в този случай помпа ще свърши чудеста рабата, за да не падат хормоните, отговорни за кърменето. В моя случай бебетата бяха постоянно при нас, но моето гризеше зърната като шише и си ползвах помпата. Съквартирантката ми нямаше такъв казус и си държеше през целия престой бебето на гърда и не и трябваше помпа. Ръчна малка върши чудесна работа за болницата. Вкъщи използвам електрическа.

Момичета, всички ли купихте помпа за кърма? Аз не съм и мисля да звънна на мъжа ми да ми купи, ако имам нужда. Задължително/на 100%/ ли ми трябва помпа в родилното и по принцип след това?

# 427
Здравейте! Някоя дали е приемала бисептол по време на бременност?

# 428
Момичета, някоя от вас има ли проблем с намирането на общопрактикуващ лекар/педиатър в София? Обикалям и звъня от месеци и все ми отказват, включително са ми казвали "само ако си приятелка на мой приятел".
    Здравей! Аз се свързах с д-р Терзиева. Тя е ОПЛ и педиатър, кабинета ѝ е в МЦ FiHealth в Студентски град. На братовчедка ми детенцето е там и са доволни. 🙂

# 429
    Здравейте! Някоя дали е приемала бисептол по време на бременност?

Не, и надявам се и вие да не го използвате и силно се надявам да не е изписан и от лекар. Сулфаметоксазол (Бисептол) е категория C в рисковите категории по време на бременност. Има достатъчно други алтернативи на антибиотици, които са безопасни по време на бременност…

https://www.drugs.com/pregnancy/sulfamethoxazole.html Ето малко клинични проучвания.

# 430
    Момичета, някоя от вас има ли проблем с намирането на общопрактикуващ лекар/педиатър в София? Обикалям и звъня от месеци и все ми отказват, включително са ми казвали "само ако си приятелка на мой приятел".
      Здравей! Аз се свързах с д-р Терзиева. Тя е ОПЛ и педиатър, кабинета ѝ е в МЦ FiHealth в Студентски град. На братовчедка ми детенцето е там и са доволни. 🙂

Привет! Д-р Терзиева записва ли новородени бебенца, ако не е така чрез познат? Има ли смисъл да се разкарвам до кабинета й и да я питам лично? Знаеш ли нещо за това как практикува? Следи ли си нещата, ваксините, отговаря ли по тел/вайбър, ако има някакво спешно състояние/правя уточнение, че нямам предвид да се търси лекарят по всяко време за щяло и нещяло/? Благодаря предварително! Simple Smile

# 431
      Здравейте момичета, аз искам да питам има ли някоя от Вас, при която да се е наложило индуцирано раждане със система ?
      По принцип терминът ми спрямо последната менструация беше за 10.09, на феталните още в началото го промениха за 03.09., но днес на прегледа няма абсолютно никакви индикации за започващо раждане , дори шийката ми е високо разположена и нямам и мм разкритие.
      Моят лекар се притеснява, че с напредване на времето бебето доста нараства и естественото раждане ще е трудно, за момента плацентата е в добро състояние, тоновете са стабилни, но неговото предложение е ако при следващия преглед няма индикации за родилен процес да ми пуснат система, което доста ме притеснява.

Не съм спирала с движенията през абсолютно цялата бременност,до 38 г.с. работих,  дори сега всяка вечер съм на разходка по час-час и половина с кучето и абсолютно нищо….при някого случвало ли се е да тръгне нормално раждане въпреки високо разположената шийка?

# 432

Привет! Д-р Терзиева записва ли новородени бебенца, ако не е така чрез познат? Има ли смисъл да се разкарвам до кабинета й и да я питам лично? Знаеш ли нещо за това как практикува? Следи ли си нещата, ваксините, отговаря ли по тел/вайбър, ако има някакво спешно състояние/правя уточнение, че нямам предвид да се търси лекарят по всяко време за щяло и нещяло/? Благодаря предварително! Simple Smile

Ако искаш ми пиши на лично, за да ти дам телефон на сестрата. Много е отзивчива и отговаря на всички въпроси, така няма да се налага и да ходиш до там, ако не ви вземат.

# 433
        Winnie.the.pooh, благодаря! Моето продължително търсене се увенча с успех. Дори бях прибегнала до РЗОК, където за съжаление ме пратиха за зелен хайвер, но намерих общопрактикуващ лекар, който се съгласи. Насявам се да не размисли след месец.

Как се чувствате, дами? Аз от няколко дни насам изпитвам болки и пукане в таза през цялата нощ (усещам ги като ставам по малка нужда, което е 4-5 пъти на вечер). АГ каза, че било нормално, но ми е изключително некомфортно вече.

# 434
        katerinnaka, при мен е сходна ситуацията, термина ми е 11.09. и в неделя нямах грам индикации за раждане и никакво разкритие, плацентата за пръв път я определиха 3 степен… сега в неделя съм на преглед, ще видим какво ще каже АГ. Иначе и при мен това е притеснението, дребна съм и няма да мога да родя естествено, ако не тръгне скоро…
        Като цяло от познати и приятели разбрах, че не е задължително да имаш контракции, за да тръгне раждане, така че Божа работа 🤷♀

Radi3 супер некомфортно се чувствам, будя се и аз по 2-3 пъти и дремвам през деня, но ми е доста тежко вече и нямам търпение да излиза. Не лъжат хич като казват, че последния месец е най-тежко…

Общи условия

Активация на акаунт