От кой матрак сте доволни? - Тема 11

• 6 204
  • 86
  •   1
Отговори
# 60
Четох, че покет пружините са по-нов вариант и не действат като предишните, които след известно ползване може да се усетят неприятно в някое ребро Simple Smile Иначе другите материали мисля, че ще се деформират по-бързо при тежък човек, и пак няма да има удобство.

# 61
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Не видях да се е разисквала темата за матраци, подходящи за по-пълни хора. Трябва да купя еднолицев матрак с покет пружини на майка ми, която отказва да се претегли, но според мен е поне 120 кг. Някой доволен ли е от матрак с такива характеристики, който да препоръча? Много разглеждах, но не на всички модели е описано за какви килограми се препоръчва и затова не мога да взема решение.
Повече с пружини не купувам.
Две се опитват да ни пробият гръдният кош.Sweat
Сложила съм одеала, като временно решение.
Ние търсим за спалня-165 на 190.
Имам позната, работила в тази сфера и ще я питам.
Ще споделя после насоки.

Пружини и аз не искам да чувам вече. 164/190 е нашата спалня.

# 62
Пружината , дори и покет , си е метал. Той винаги ще се опитва да пробие всичко над него . Аз ги комбинирам с изцяло мемори топ матрак, и за моите килограми (50) е идеално, защото дунапренените матраци ми идват твърди , а аз съм от любителите на мекото легло (за други е неприятно). Но за хора до около 60 -70 кг дава хубава мекота.За по -тежжки хора вече пружината  прекалено се вдлъбва и не е приятна , дори с топматракПри дунапрените - ако изберете мек дунапрен, усещането е приятно , но много бързо ще се сплеска . Ако е твърд, ще издържи доста, но си е твърдо. Най - добре е поне средно твърд матрак, и да балансирате с по-мек топер

# 63
  • Бургас
Аз имах проблем с болки в кръста и гърба. Сменихме няколко матрака, като всеки следващ беше по-твърд. Накрая си взехме  ортопедичен матрак с пяна, на който само горния слой 2-3см е мемори, останалото е друг вид пяна. Не са евтини, но определено си струва.
Какво да кажа - няма база за сравнение с анатомичните матраци. За няколко месеца изчезнаха всичките ми болки, сега спя супер комфортно. Аз се движа между 85 и 95кг.
Дори и нашите деца спят на такива матраци, никой не иска да спи на мек матрак.
Последния матрак, който купихме за сина ни, който е студент, е този model от JYSK:
https://jysk.bg/spalnya/matraci/matraci-s-pyana/matrak-ot-pyana- … illelv-mnogo-tvrd
Странна е цената му в БГ - в Белгия струва 110 евро, колкото беше тук на промоция:
https://jysk.be/nl/slaapkamer/matrassen/schuimmatrassen/schuimma … lillelv-zeer-hard

При този тип матраци тежестта се разпределя равномерно и не позволява част от тялото да потъва. Така през цялата нощ тялото си отпочива.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 11:31 от moni74

# 64
Здравейте!
Моля за мнение за матраци ЕДНОЛИЦЕВ МАТРАК FAVOURITE NOVA НА ТЕД и за ЕДНОЛИЦЕВ МАТРАК EXOTIC ОТ MATTRO.
Сходни описания. Вторият е с някаква бамбукова дамаска за абсорбиране на влагата през нощта. И с намаление 75%, което ми кара да си задам въпроса защо е толкова намален.
Ще минавам от спане на пружини с дюшек на матрак и търся да е сравнително мек.
В цялата къща сме с фаворити, единият е на 10+ години, но не бих казала, че е мек, средна твърдост е.
Матрак се тества, много е индивидуално усещането.

# 65
  • София
И на мен ми казаха твърд матрак и взех iSleep Infinity. Ами - няма свикване. Неудобен ми е и това си е. Събуждам се с болки във врата и раменете, като разбита съм. Ще го махам. Това за правилното спане и твърдия матрак е мит.Човек трябва да спи удобно.

# 66
  • Бургас
И на мен ми казаха твърд матрак и взех iSleep Infinity. Ами - няма свикване. Неудобен ми е и това си е. Събуждам се с болки във врата и раменете, като разбита съм. Ще го махам. Това за правилното спане и твърдия матрак е мит.Човек трябва да спи удобно.

Може би при всеки е различно. При нас цялото семейство спим само на твърди матраци, дори децата от малки си търсят такива.

# 67
Бихте ли купили матрак от олх. Попадна ми такъв, който съм пробвала и ми харесва, на ме притеснява, че калъфът с меморито е пран и се притеснявам от появата на мухъл. До колкото ми е известно Магнифлекс не трябва да се мокрят. Моят също не съм, ползван е изцяло с протектор.

# 68
Бихте ли купили матрак от олх. Попадна ми такъв, който съм пробвала и ми харесва, на ме притеснява, че калъфът с меморито е пран и се притеснявам от появата на мухъл. До колкото ми е известно Магнифлекс не трябва да се мокрят. Моят също не съм, ползван е изцяло с протектор.

Определено не бих и то не от хигиенна гледна точка. Важно е как е експлоатиран. Нашият матрак се ползваше като батут от децата, много мъка е видял 🤣 което го амортизира яко. Отделно, ако не се ползва с хубава рамка също се деформира.

# 69
Здравейте,преди не се интересувах от матраците. Сега спя на Тед,спал съм и на Парадайс . Сега почнах да се интересувам. Спя още временно на стария тед пружинен матрак и с тед стандарт подматрачна рамка от бук,която е здрава. Поръчахме Парадайс Целл актив,който сега е на земята в неговата си опаковка(леко открехната) и чакаме от маймебел Велинград- чамова приста 120х190 с подматрачна рамка. Матрака- Парадайс Целл Актив среден към мек е с 6 см. мемори пяна и леко запарва,24 сантиметра е ,но е удобен. Четох,че пише,че след 3 до 6 месеца ,матраците омекват с 10% до 15%~ . Доволен съм,но може да се закупи топ матрак с охлаждаща мемори пяна,хем матрака да стане по-висок. Доволен съм доста. Бавят се маймебел. Има нов производител:SLEEPMODE СОФИЯ,а на няколко години е:WESLEEP КРИЧИМ. Май ще видя в sleepmode за топ матрак с кул мемори.

# 70
  • оттам, откъдето започва България
Искате да кажете, че на нов матрак ще слагате топ матрак?

# 71
Искате да кажете, че на нов матрак ще слагате топ матрак?

Някой матраци - се предлагат фабрично с топ матрак отгоре сложен. МЕМОРИ ПЯНАТА ЗАПАРВА,трябва ГЕЛ МЕМОРИ ПЯНА. Не знам дали ще слагам топ матрак сега ,ако има бюджет- да,ако ли не- ще остане за догодина лятото,че няма да се трае да запарва мемори пяната,трябва гел мемори пяна.

ИМА ПО-СКЪП МАТРАК,КОЙТО ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ Е НА ПРОМОЦИЯ- 28 САНТИМЕТРА PARADISE BELLEVUE. PARADISE BELLEVUE Е С ГЕЛ МЕМОРИ ПЯНА И НЕ СЕ НАЛАГА ДА СЛАГАТЕ ТОП МАТРАК,НООО Е ОКОЛО 1033,20 И АКО ВЗЕМЕТЕ 5% НАМАЛЕНИЕ ОЩЕ ОТ МАТТРО МАГАЗИНА,ЗАЩОТО ИМАХА РОЖДЕН ДЕН- 981.54.

Нищо не бих си купил от ЮСК... Бях да си купя чадър и дръжката му бързо се строши,както и ИКЕа не бих си купил...SleepMode предлагат изработката на матрак по желание.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 19:11 от fearlessss8

# 72
  • Варна
Моля, дайте съвет какъв матрак да си взема. Имам болки в кръста и предпочитам твърд матрак. Наскоро си взехме на Тед - Куул Силвър сенс, двулицев. Посред нощ се будя - под мен сякаш има печка. Цялата топлина от тялото ми сякаш се връща към мен и това е проблем. Не мога да спя на това нещо. С мемори пяна е, точно каква не мога да кажа.
Ще бъда благодарна за насоки.

# 73
Търсете с охлаждащ гел. В тези на JYSK съм ги виждал, но трябва да има  и при други производители.
Също така, като съвет, идете в магазин на МАТТРО. Там има таблет, на който са пуснали няколко въпроса като анкета, след отговарянето им има опции кой матрак е подходящ  за Вас. Едва ли е най-точното, но поне насоки да имате, а след това от няколкото избора може да пробвате кой ще ви е най-удобен

# 74
Моля, дайте съвет какъв матрак да си взема. Имам болки в кръста и предпочитам твърд матрак. Наскоро си взехме на Тед - Куул Силвър сенс, двулицев. Посред нощ се будя - под мен сякаш има печка. Цялата топлина от тялото ми сякаш се връща към мен и това е проблем. Не мога да спя на това нещо. С мемори пяна е, точно каква не мога да кажа.
Ще бъда благодарна за насоки.

SleepMode имат топ матрак с куул гел мемори пяна. Нали и аз усещам затопляне от 4см мемори пяната.

Общи условия

Активация на акаунт