АНДАЛУСИЯ - тема 3

• 7 577
  • 111
  •   1
Отговори
# 105
tky, забрави да стигнеш от Малага до Барселона и манастир да разглеждаш за един ден! Разстоянието е над 700 км. Влаковете пътуват по около 6 часа, защото се прави връзка в  Мадрид, а с кола е още по-бавно. Надали и със самолет ще се получат нещата предвид времето на летищата, трансферите и тн.

# 106
  • Mediterraneo
И за мен е абсурдна идеята за посещение на манастира от Малага.
С английски ще се оправите, на места трудно, но като цяло да.
Почивки се сливат обикновено, правят се т.нар. puentе. Първи май е национален празник. Относно атракциите проверете на сайтовете им дали работят, но обикновено почиват само на 25 декември и 1 януари повечето. Времето ще е топло почти сигурно, май месец отдавна ходим по тениски, а в Андалусия вярвам ще е още по- топло.

# 107
Благодаря ...явно или с вътрешен полет Барселона -Малага или най вероятно при друго посещение...

# 108
  • Пловдив
С вътрешен полет е най-добрият вариант, ако наистина много държите, но е невъзможно за един ден. Евентуално сутрешен полет до Барселона, разглеждане на манастира, нощувка и обратен полет до Малага.
Аз също съм правила "еквилибристики"  и съм пътувала с часове, за да видя нещо, което ми е било мечта. Та ако наистина много го искате, вариант има, макар и не за ден.

# 109
Здравейте,
Засилили сме се семейно да почиваме на море в Малага, евентуално ориентировъчно между средата и края на август. Тъй като в Испания никога не сме били, може ли да споделите много ли е горещо в този период, че съм в компания от мрънкащи дечурлига? Как са плажовете, кои си заслужават, храната? Приемам и препоръки за хотели, къщи или вили за настаняване, най-добре в близост до плажа! Въобще всякаква основна информация би била много полезна за мен! Благодаря!

# 110
  • Mediterraneo
Не съм била, но вярвам, че ще е убийствено горещо по това време. Изобщо август на море в Испания не бих си го причинила никъде. Като знам при нас какво е август...

# 111
Тази година по стечение на обстоятелствата ми се случи да съм два пъти в района през лятото. Веднъж в началото на юли и пак в началото на септември за седмица. Първият път беше екскурзионно и не сме ходили на плаж. Обикаляхме близките градове съответно там беше около 38 градуса. В Малага си беше по-прохладно около 32 макс като вечер се разхлаждаше винаги и си имаше вятър. Честно да си призная жегата там ми понася повече въпреки влагата. Живея в много горещ град и 40 градусовата суха жега много повече мори последните години. Направи ми впечатление, че само определени дни имаше влага и се усещаше по-топло. Останалите бяха много прохладни. Предната година във Валенсия целия ни престой беше страшно влажен и повече не ми понесе. Предполагам това са особености на морския климат.
Скрит текст:
В началото на септември решихме да се върнем с децата и да направим морска почивка с обиколка на детските забавления в района. Още във влака се заговорих със симпатични англичани и стана въпрос, че идваме за втори път. Жената коментира, че сега времето е много по-хубаво и хладно. И наистина имаше сериозна разлика. Много по-прохладно и даже някои вечери направо си ми беше студено. Така че определено препоръчвам посещение по възможност началото на септември или края на август. Относно потока от хора не усетих голяма разлика с началото на лятото, макар да беше уж вече училищно време за повечето чужденци. Но имайте предвид, че водата си е студена. Ако основната ви цел е плажуване - разгледайте градовете в близост до Малага- Торемолинос, Беналмадена и Фуенхирола. Те са ваканционни градчета. Има безброй плажове, които преливат един в друг и също така безкрайна плажна алея. Много удобен транспорт има с влака и постоянно може да се движите напред назад. Беналмадена е сякаш най-харесвана. На място също ми допадна най-много. Но се отказах от нощуване там, защото е много стръмна и с две деца и детска количка не беше много удобно. Торемолинос е предпочитам повече от младите хора, които обичат плажните заведения, а Фуенхирола е с по-градско усещане. Ние отседнахме там, защото намерих много изгоден апартамент на първа линия и съвсем близо до спирка на влака,  което беше голям плюс за нас. Не бих го препоръчала, защото се оказа доста малък, но пък локацията му наистина беше топ. Страхотни гледки от терасите и просто слизахме, пресичахме улицата и бяхме на плажа. Има страшно много свободни зони, а платените са дори по-евтини от нашите плажове. Може да се поровиш да прочетеш отзиви за конкретен плаж или най-добре на място да се разходите и изберете такъв, който ви харесва.
Понеже много се рових докато намеря място за настаняване. Оглеждах включително и районите в Малага близо до плажа, но там нощувките са по-скъпи. Във Soho имаше много симпатични апартаменти, както и от Malagueta надолу, но там не ми допадна, че пешеходно се отдалечавахме от центъра и нямаше особено удобен превоз с транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт