АНДАЛУСИЯ - тема 3

• 5 862
  • 87
  •   2
Отговори
# 75
Вчера посетихме Гибралтар, използвахме платения тур с микробус, 60 евро на човек, на 5 места спира гидът, през цялото време разказва и обяснява. Според мен пеша е много трудно за един ден да се разгледа всичко, имам предвид обектите на парка, иначе само за разходка е възможно.

# 76
  • На морето!
На кои места спира микробуса? Пещерата, площадките, тунелите?

# 77
  • EU
Аз също съм ходила с бус на хълма в Гибралтар. Беше преди 2 години. Цената беше 45 или 50 евро, не помня. От центъра на града, имаше табела. Първо мислех, че сме се набутали с парите,  но след това приятелка ми разказва за тяхното пешеходно премеждие и се успокоих. Шофьорът спря на всички наблюдателни площадки на качване, разгледахме и послушахме в пешерата, най-отгоре на скалата той се реди на опашка, а ние имахме около 30-40 минути да  се качим най-горе. Също хранеше маймуните и ги поставяше върху нас, снимаше ни, разказваше по пътя на немски и английски.  В буса бяхме 7 или 8 човека. Помня, че ни сложи и гривни, за входа на парка и се чекирахме на 2 места. На връщане пак спираше на панорамни площадки и ни свали в центъра.  Останахме доволни. Колата я бяхме спряли на паркинг в един търговски център в Гибралтар.

# 78
  • София
Дано не пропусна някое от местата, на които спря микробусът при нас, но по спомени... спряхме тук:
Pillars of Hercules
St Michael's Cave (една от причините да искам да отида в Гибралтар)
Gibraltar Skywalk Glass Viewing Platform
The Great Siege Tunnels (с гледка към пистата)
и на мястото за хранене на маймуните.
Там нашият шофьор ми каза да си дам телефона, да си събера дланите напред и не знам какво точно каза на една маймуна, но тя се разположи върху тях и той направи няколко снимки. Simple Smile Това изобщо не влизаше в плановете ми, но пък си беше преживяване.

# 79
  • София
Може ли снимка на Стълбовете на Херкулес, ако имате?

# 80
  • София
Има в сайта + кратко видео, на което се вижда и площадката - https://www.rocktoursgibraltar.com/tourist-attractions/pillars-of-hercules

# 81
  • Бургас
Много благодаря за този "пресен" спомен. Вие как преценихте на какъв бус да се качите, защото по принцип вярвам в доброто в хората, ама може ние да сбъркаме. Не сме с много добър английски, ама направо миниатюрно.

# 82
От това, което видяхме бусовете са само на една фирма, ако мога така да ги определя, плащаш, слагат ти гривна с баркод, с която после влизаш в забележителностите и според броя на хората ви качват на микробусите.

# 83
  • Бургас
Благодаря, аз другата седмица тръгвам. Ще пиша после.

# 84
  • София
Още на излизане от сградата, в която се прави паспортната проверка, на самия изход е рецепцията на фирмата, която ползвахме ние. Там се продават билетите, а бусовете са бели, през Март тази година не бяха обозначени по някакъв специален начин. Чакат отпред. Щом бусът се напълни - тръгва.

# 85
Здравейте! До сега в Испания съм била в Барселона и Палма де Майорка. Първата не ме впечатли  (  дори и Саграда фамилия, която ми бе отдавнашна мечта), докато втората - е, тя завинаги ме заплени. Сега обаче е ред на Андалусия, за края на март и питам:
1. Аз лично като че ли съм се насочила с полет до  Малага и оттам до Гранада, Кордоба, Севиля, Кадис, Гибралтар, Ронда и  Малага отново. Това най- подходящия вариант ли е?
2. Как стои въпроса с наемането на кола? До сега имах един не особено добър опит в Италия през букинг ( имах някакви отстъпки ), но на място се оказа , че не признават застраховката , та  анулации , та незнам какво - въобще отне 3 часа време и нерви да се оправим.Та кола или обществен транспорт? Струва ли си да се ползва обществен транспорт от гледна точка на чистота , честота , време за пътуване.
3 Прочетох само тази тема и видях кои са най големите забележителности - да те са в плановете ми , но има ли нещо което си струва да се види? Интересувам се от история и природа и....... без  магазини.
И да знам, всеки има  бюджет и т.н но все пак да предложите читави хотели и заведения за хранене.
И последно за сега - това приключение Каминато колко време отнема? Постижимо ли е за как да го кажа - хора с наднормено тегло?

# 86
  • София
Ние летяхме от София до Малага и обратно. Това беше най-удобната опция за нас - като часове на полети и цени.
Кола наехме от https://www.malagacar.com/ и съм повече от доволна от компанията. Препоръчвана е от много потребители тук и от мои приятели, които също са ги ползвали. Специално бях казала на мъжа ми да не се нахвърля на голяма кола заради изгодните цени. Simple Smile И на трите места, които избрах за нощуване, имахме гаражи към апартаментите - подземни, с много тесни подходи и тегави за маневриране, с много боя от коли по стените.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 15:23 от Vivi

# 87
Аз съм с наднормено тегло и успях да извървя Ел Каминито дел Рей. Колкото за времето - добре е да си предвидите целия ден, защото преходът свършва в ранния следобед, но е доста уморителен и не се знае дали ще имате сили за нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт