АНДАЛУСИЯ - тема 3

• 4 205
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Благодаря ще видя

# 46
Packlink съм ползвала за пратки до София, избирам най добрата оферта и не съм имала проблеми. Разпечатвам си етикета и го вземат от адрес до адрес. Предплатена услуга.

# 47
Имам в момента една мисъл по отношение на пазаруването. Ние сме само с ръчен багаж. В Испания има Зара....

Специално за Зара една приятелка се възползва от промоциите "онлайн" , демек поръчва през сайта .ES. Има някаква врътка за безплатна доставка до всеки магазин на веригата, независимо от държавата. Взима си нещата на испанска цена от БГ магазин (където цената е двойна) без дори да плаща за доставка. Връщането е по същия начин. Едва ли ще се занимавате, но дано е полезна информация, пък било то и в андалускийската тема Simple Smile

# 48
  • Бургас
Ехааа, голяма сила сте.

# 49
Въпрос към почиващите в момента в Андалусия или местните:
Пътуваме в петък до следващия петък.  Дават го от 20 до 26 градуса. Усещането за летни температури ли е или е прохладно?
Приготвила съм изцяло летни дрехи, та затова питам.

# 50
Здравейте,

Ще споделя как протече нашата програма, ако ще бъде в помощ на някого. Бяхме двама човека от 20.09 до 27.09. Всички нощувки в Малага.
20.09 - пристигане към 16 часа, настаняване и опознаване на района. От летището взехме C1 до центъра на града. Не сме купували билети, директно с дебитна карта става, чекира се на входа и изхода;
21.09 - ранен автобус на Alsa до Гранада с предварително закупени билети в приложението им. Пътуването е малко под 2 часа. Автобус 33 от автогарата в Гранада до центъра на града и разходка пеша до входа на Алхамбра. Билетите за Алхамбра задължително се купуват предварително. Там ни отне около 3 часа, след това хапване и обратно към центъра на Гранада, но този път не пеша, а с автобус 32 до Катедралата. Разглеждане на централните части и обратно с автобус 33 до автогарата и оттам с Alsa до Малага. Самоорганизирано;
22.09 - организирана екскурзия до Севиля с местен туроператор през сайта на booking. Беше платена със събрани кредити в портфейла и буквално ни излезе безплатна. Пътуването е по-дългичко, около 2 часа и половина + 30 минути почивка и в двете посоки. Свободното време в града беше 5 часа. Имахме предварително закупени билети за двореца Алказар, а за катедралата на място си взехме;
23.09 - организирана екскурзия до Ронда и Сетенил с местен туроператор през сайта на get your guide. Екскурзията включваше 2 часа с екскурзовод в Ронда + 2 часа свободно време. В Сетенил свободното време беше около час и половина. След Ронда автобусът ни спря някъде близо, но извън Сетенил и от мястото ни взе малко влакче, което ни закара в градчето, тъй като там няма как да влезе голям автобус. Общо екскурзията беше около 9 часа;
24.09 - влак с предварително закупени билети от приложението на renfe до El Chorro-Caminito Del Rey, оттам шатъл (2,50 Евро) до ресторанта El Kiosko (втората спирка), където има два пътя (1,5 км и 2,7 км) за достигане на централния вход на Каминито. Билетите за вход задължително се купуват предварително. Нашите бяха с екскурзовод, който ни прекара през трасето и ни разказваше разни интересни неща. Входът за Каминито е един, а изходът друг. Изходът е близо до жп гарата, около 400 метра и не е необходим шатъл след приключването. Хапване в хотел/ресторанта до жп гарата и пътуване обратно към Малага. Самоорганизирано;
25.09 - организирана екскурзия до Гибралтар с местен туроператор през сайта на booking. Беше платена със събрани кредити в портфейла. Пътуването е около 2 часа в посока. Автобусът спира в Испания, пешеходно се преминава границата, която е и летището на Гибралтар. Минава се с лична карта. Там има три варианта да се качите на скалата - пеша, с лифт или с организирани бусове от по 8 човека. Входът за резервата е 40 Евро, за лифта не разбрах съвсем, май освен входа от 40 Евро има и друга такса за самия лифт, а ние използвахме бусчетата, които са по 60 Евро на човек с включен вход. Шофьорът е и гид, докато кара, обяснява, както и спира на определени места като гледки, от където се вижда и Африка (стълбовете на Херкулес), посещение на пещерата Свети Михаил (включена в цената), някакви военни укрепления, при маймунките - само гидовете и оторизирани служители имат право да ги хранят. Дават им бонбонки и ги приканват да се качат в ръцете ти за снимка. Този тур е около 2 часа. След това има свободно време. Общо екскурзията беше около 11 часа;
26.09 - пътуване с влак до Беналмадена, взехме C1, вход и изход с дебитна карта. Разхождане из градчето, изкачване с лифта (х 20 Евро на човек отиване и връщане) до върха. По-късно около 2 часа плаж (14 Евро се плаща за два шезлонга + чадър) и обратно към Малага да стягаме багажа;
27.09 - ранен полет.

В дните, когато се връщахме по-навреме, се разхождахме из стария град на Малага. Около жп и автогарата има много търговски центрове за шопинг. Общо взето сме много доволни и много ни хареса цялото преживяване!

Ако някой има въпроси, съм насреща, докато ми е прясно. 😁

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 11:10 от Flamee

# 51
  • Бургас
Много благодаря за точната информация. Мен ме интересува Гибралтар. Тези бусчета веднага ли се виждат след влизането на територията или са е подножието на скалата. Как е там роуминга, защото нали са извън ЕС.

# 52
Flamee много полезна информация.
От разказа най ме вълнува Ронда Сетенил, с организирана екскурзия ще сме. Колко часа е пътуването до Ронда? Може ли линк към вашата, ако сте доволни.
Аз съм резервирала 3 нощувки Малага, 2 Севиля, 2 Гранада. Взех вече билети за Алхамбра, Алказар и катедралата в Севиля(за тях безплатни). Общо взето съм избистрила програмата, като вместо Ронда, може да направим еднодневна до Кордоба, но на място ще го решаваме. Нерха казват, че не е кой знае какво, но имам такава сантиментална стойност към това място , че няма да я пропусна.Simple Smile

# 53
Много благодаря за точната информация. Мен ме интересува Гибралтар. Тези бусчета веднага ли се виждат след влизането на територията или са е подножието на скалата. Как е там роуминга, защото нали са извън ЕС.
Ние понеже бяхме с организирана екскурзия, водачът мина да разпита кой как желае да се качва преди да пристигнем и да съдейства съответно, най-вече за бусовете, тъй като в същия този ден били акустирали два круиза и всичко било заето камо ли не. След преминаването на границата има вървене до центъра минимум 10 минути. Минава се през летищната писта, след това помня, че минахме покрай строежи на нови сгради и чак тогава се стига до площад Casemates от където започва централна улица на Гибралтар. До там ни съпроводи водачът и след това в близост ни заведе до мястото с бусовете, които вече бяха организирани от него и набързо ни разпределиха. Не съм сигурна при самостоятелно посещение как се случва, но мястото би трябвало да е същото, имаше доста бусове. Съвсем близо до площада беше, ще попитате някой да ви насочи.
За роуминга зависи от тарифите на оператора и подписания договор. В повечето случаи за зона Великобритания има договорени доста по-ниски тарифи от тези за другите страни извън ЕС. Трябва да се провери с оператора.

https://www.getyourguide.com/malaga-l402/ronda-and-setenil-tour- … vigationBack=true
The Invisible, Това е екскурзията до Ронда. Около час и половина е до там пътуването.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 13:29 от Flamee

# 54
  • Бургас
Може ли линк за екскурзията до Гибралтар от Букинг. Ще се запишем при вашият щом е проверен и точен. Аз бях решила да ползваме организирано от Get your.... Не съм се заглеждала, че има в Букинг. И точно се чудех къде да ги търсим.
И понеже каза, че сте пътували с дебитна карта, може ли както в Лондон, където и да се качваш или влизаш в метро докосваш картата и тя си отчита. Защото гледам и приложението и билетите, ама ако може така ще е по удобно.

# 55
Може ли линк за екскурзията до Гибралтар от Букинг. Ще се запишем при вашият щом е проверен и точен. Аз бях решила да ползваме организирано от Get your.... Не съм се заглеждала, че има в Букинг. И точно се чудех къде да ги търсим.
И понеже каза, че сте пътували с дебитна карта, може ли както в Лондон, където и да се качваш или влизаш в метро докосваш картата и тя си отчита. Защото гледам и приложението и билетите, ама ако може така ще е по удобно.
С дебитна карта пътувахме с влак C1 на по-близките дестинации (летище и Беналмадена), но ми направи впечатление, че като пътувахме до Каминито (около 1 час е пътят), същото имаше знака за дебитна/кредитна карта на входа, но за там аз бях купила билети предварително, за да не свършат. Задължително картата трябва да се чекира и на излизане, но не на всяка гара има пропусквателен пункт и може съвсем свободно да си излезеш като слезеш от влака, и да забравиш, но на тези гари има до стените машинки със знака за карта, където да се направи чекването на слизане. Метро не сме ползвали, не мога да потвърдя дали и там е така.
Не мога да намеря екскурзията в booking беше предложена като връзка към резервацията за хотел. Ако имате такава, вижте какво се предлага към нея. И booking, и get your guide са посредници и най-вероятно препращат към един и същ местен оператор. За нас това беше MSE (Malaga South Experiences).

# 56
  • Бургас
Благодаря за отговора. Ще потърся.

# 57

Информацията ми е от м. март 2025 г.
Ние бяхме самоорганизирано, група от 9 човека.
След влизане в Гибралтар има офис на фирма за разходка с бусчета. Бяхме с билети за всеки, а не с цена за буса.
Тръгнахме от границата дет' се вика. Шофьорът се оказа много добър гид. Разказа ни какво виждане по пътя, по който минаваме, също така ни откара на най-високата точка при маймуните, а след това до тунелите. Обясни ни как да стигнем до централната улица.
За съжаление не помня цена.
Не сме ползвали роуминг, с нас беше пребиваващ в Англия, та ползвахме неговия нет и то само да си намерим заведение за хранене с добър рейтинг.

# 58
  • Бургас
Както казват думата дума отваря, къде хапнахте, бихте ли го препоръчали. Засега с организирано ще ходим, ако не ни организират ще намерим бусчетата.
И да се оплача малко. Запазих и платих за фламенко шоу в Торемолинос u ми отговориха, че вече само в четвъртък ще правят шоу. На нас там ни е хотела и затова исках. След моята заявка веднага си коригираха на сайта. След 2 часа ми отговориха, че няма да има. Веднага им писах, че на са ми удобни датите и до минути върнаха парите.

# 59
  • София
Мен ме интересува Гибралтар. Тези бусчета веднага ли се виждат след влизането на територията или са е подножието на скалата.

Веднага след като се мине паспортната проверка, в самата сграда, на изхода, е рецепцията на фирмата, която продава билетите. Ние бяхме там през март тази година. Информацията, че се преминава пистата и там някъде ооло едно кръгово чакат - е стара. Вече има тунел под пистата и бусовете минават през него.

Общи условия

Активация на акаунт