АНДАЛУСИЯ - тема 3

• 4 231
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
За Алказар все още не са пуснали, но с безплатните билети ще имате по-малко от час, за да разгледате.
За Катедралата видях,  че са налични за ноември /без 9 ноември- вероятно има събитие някакво/.
В понеделник на место може да отидете до къщатата на Пилат след 15 ч. - не се резервират предварително. Понеделник следобед е безплатно и в Двореца на Дуеняс с онлайн резервация за 1 евро. Болницата Hospital los Venerables също е със свободен вход в понеделник следобед с безплатна резервация онлайн, но нас не ни впечатли.
И едно безплатно местенце за фламенко - La Carbonerí. Непретенциозно, автентично място/да не кажа   дупка/, в което се събират непрофесионални танцьори. През определени интервали са шоутата. До левия вход има сепаре, което е най-доброто място за гледане. Като свърши едното шоу заемате сепарето и изчаквате 15-20  минути за следващото. Тапасите там не струват, но настроението в бара компенсира. След представлението в закритата част на бара, ние излязохме в градината да си допием коктейлите и в това време се събраха китаристи и направиха страхотно шоу, като се надсвирваха и импровизираха.

# 31
Avia, сърдечно благодаря за полезната информация ❤️

# 32
  • София
Два пъти съм била в La Carboneria, по различен начин бяха разпределени местата и мястото на танцуващите.
Първият път беше страхотно, вторият - по-скоро не ставаха изпълнителите. Интересно е.
Понякога на Пласа Еспаня стават страхотни фламенко представления.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 23:24 от Lana

# 33
The Invisible, заповядай Sunglasses

Скрит текст:
  https://www.getyourguide.com/malaga-l402/from-malaga-ronda-seten … =activity_details

Виждам, че сега е малко по-скъпа. Мисля, че платихме 25€ на човек в началото на юли. Ама, както каза екскурзоводката сега не е сезон Joy
Първоначално бях набелязала друга, ко докато се наканя се изчерпаха местата. Поглеждай конкретния сайт, че правят редовно намаления на някои екскурзии. В крайна сметка съм много доволна. Еслурьоводката беше голяма симпатяга. Разходи ни набързо из Ронда и после имахме сводобно време. Имай предвид, че по програма Сетенил се минава първо, но при нас смениха порвдността заради жегата. Това го бях челамиз отзивите на другите ескурзии също, че се случва. В началото не ми хареса, но всъщност се оказа по-добрия вариант. Сутринта имаше повече сянка в Сетенил имако бяхме там късния следобед щеше да енчисто слънце. В Ронда така или иначе са над 4ч и все си е слънце и жега. Лошото е, че с напредване на деня идват повече туристи. За съжаление бяхме много изморени от жегата и след тура просто се шляехме из града, търсейки сянка. Искаше ми се да видя водната мина, както и пътеките под моста. Има разни места, но се стигат с кола. Много ми харесаха и двете места. Надявам се някой ден да имам възможностда се върнем там за повече време и да пренощуваме, защото това си е допълнително преживяване. Като за първи прочит ескурзията си беше добре. Возят те като куфар, не мислиш за графици, влакове, автобуси. Така или иначе транспортът до там е по-сложен, ако си без кола.

За стачките не знам. Следи си основните сайтове. Нашият влак закъсня поради технически причини. Понеже съм с приложението на Ренфе докато чакахме и си цъках в него видях закъснението. После ми пратиха и нотификация. Леко ме изпържиха, че точно предните дни имаха проблем по трасето от Мадрид до Севиля и пак имаше закъсали хора. Точно си представях ситуацията, ако бяхме решили да ходим в Севиля вместо Малага, както имаше вариант.
За Алхамбра според мен сутрин е най-добре да отидете щом имате няколко дни в града. Ние нямахме особен избор понеже пътувахме от Малага. Бях взела час за 13:30ч идеята да пристигнем около бях и да разгледаме някоя от другите части, но закъснението ни развали плановете. Колко спазваха часовете не мога да кажа. Редихме се чинно на опашка. Сканират ти само личната карта. Пуснахме се пешанот гарата до там. Мисля, че за под час стигнахме. По-удобно е да влезете не през централния вход, а другия на Puerta de la Justicia. Тя е близо до Palacios Nazaríes

# 34
Bling-a-ling много благодаря ❤️ Супер  полезна информация
Ние ще сме края на ноември, жеги няма да има, дано само не вали
Все още обмислям вместо Рода, да отидем в Кордоба, но за ден с пътуването ще е голяма утрепия.
Последния ден ще пътуваме от Гранада за летището направо, та затова питам за стачки. Добре че полетът ни е в късния следобед.

# 35
  • София
Invisible, не разбрах как точно ви е програмата, но ако имате време (макар че при 2 нощувки в Севиля, не знам как ще стане) може от Севиля да отидете в Кордоба, оттам в Гранада. Това става в рамките на деня. Но не и ако жертвате ден в Севиля, според мен.

# 36
  • Бургас
Аз доколкото разбрах иска да замени Ронда, по време на нощувките в Малага, с Кордоба.
Ние пътувахме за ден Малага-Кордоба-Малага с влак, по час на посока и съвсем не ни беше утрепия. Билети за Мескита купих на място, обиколка на града направихме с туристическите автобуси (с един билет два маршрута), имахме време даже и за детска площадка. Бяхме обаче в понеделник, когато е затворен за посещение Алказар, където не знам колко време щяхме да загубим.

# 37
да, точно така  малага- кордоба-малага
ако намеря евтини билети за влак ок
но ако е с автобус, мисля че е 3 часа
кое повече си струва кордоба или ронда/сетенил?

# 38
  • Бургас
кое повече си струва кордоба или ронда/сетенил?
Бях пред същата дилема и избрах Кордоба. Пътуването дотам можех да организирам сама, докато за Ронда/Сетенил вариантът беше организирана екскурзия. Подходих и леко егоистично спрямо останалите, защото съм завършила испанска филология и историята взе превес над другите красоти Simple Smile

# 39
Ние си купихме онлайн автобусни билети за Ронда. Пристигане към 11,30 ч и в 16,30  обратно за Малага.
Надявам се да ни стигне времето.

# 40
  • Бургас
Присъединявам се към вас. Ще пътувам в края на ноември. Гледам, че доста неща вече ще са извън сезона. Само в Малага ще спим и всичко ще е еднодневно.

# 41
Кода AUTUMN15 дава 15% отстъпка при наем на кола от wiberrentacar.com през октомври и ноември.

# 42
  • Бургас
Имам в момента една мисъл по отношение на пазаруването. Ние сме само с ръчен багаж. В Испания има Зара, Десигуал и други марки, които предполагам цените са по евтини отколкото в България. И в миг на опиянение понапазарувам. Мога ли да си изпратя покупките с някоя фирма за доставка на онлайн пазаруване. Това съм го правила в Германия с Габиели. Сложих всичко в един кашон и го пуснах по куриер Хермес до техния офис в Триер и после в техния офис в Бургас си го взех. Същото го направих в Англия, но там ползвах GGBG , като те като пристигнат в България изпращат по Еконт до офис или адрес. Така мога да изпратя и нещо повече от 100 мл. Тези двете фирми нямат офиси в Испания. Търсих и други, но нещо не се справих. Благодарна съм, ако някоя щура глава като мен е открила нещо.

# 43
UPS имат доставки от Испания до България, не знам дали Ви устройва. И щом ще ловите промоции - минете и през Primor. Две поредни години се връщаме с по около 10 парфюма на промоция.

# 44
  • Mediterraneo
В Druni цените на парфюмите са по- добри Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт