Инсулинова резистентност - тема 4

• 26 040
  • 850
  •   1
Отговори
# 780
Всякаква храна която ти е приемлива за обяд или за вечеря, става и за закуска. По това ги деля аз, а не според часовника.
Аз да кажем че рядко търся храна сутрин де, но нямам никакви скрупули да нахапя нещо останало от вечеря. Единствено се въздържам ако е нещо с чесън или друго миризливо, по разбираеми причини Grinning
Колбаси пък хайде няма нужда, ако са такива индустриални. Не се сещам с какво диетата ти ще стане по-добра ако ги вкараш тях, а напротив.

# 781
За мен пък е голямо улеснение това хранене. Че не се налага да купуваш 100 неща. И дори не е нужно да готвиш, в стандартния смисъл.

# 782
Закуска - да или не?
Сутрин обикновено не съм гладна. Не, че има някакъв ефект при  мен върху теглото да пропускам закуската.
Чудих се от здравословна гледна точка кое е по-правилно.

Относно колбасите - аз гледам да консумирам основно шунка и то предимно пилешка/пуешка. Също така си позволявам варено-пушено филе от качествен производител / до нас има цех/. И свинска пастърма.

Сега покрай откритието ми на този инсулинов индекс попаднах на информация, че телешкото месо всъщност провокира повече отделяне на инсулин от другите меса.

# 783
Като не си гладна, защо би яла насила? За нивата на инсулина е по-добре по-големи интервали без храна, що народ се мъчи да ги удължава дори и да му е трудно... А на теб щом ти е лесно без закуска, няма смисъл просто.
Но това не значи да води до недохранване, ей тая част много хора я пропускат. Просто се преразпределя храната за деня но нека си е нормално количество.

# 784
От дете не закусвам и си ми е много добре така.
В редките случаи, когато ям сравнително скоро след събуждане, примерно - някой черпи - целия ден ме гони глад и ям двойно повече.

# 785
Аз не мога да не закуся, имам тежък гастрит и ме боли стомаха. За това да измислям закуска ми е най трудно. И въобще менютата... 9 часа съм на работа, после вървя 5 км и то станало 9. Кога да готвя за другия ден, а вкъщи искат да ядат нормални ястия, не инсулинови! 😀

# 786
Пушиш ли, Мими?

# 787
Да, елктронни цигари.

# 788
За мен пък е голямо улеснение това хранене. Че не се налага да купуваш 100 неща. И дори не е нужно да готвиш, в стандартния смисъл.
И фризерът ми е най-добър приятел. Всичко влиза там, защото пазаруваме в големи количества на веднъж.
Онзи ден домашните решиха, че искат плодова салата и накупиха различни плодове, които няколко дни по-късно не са изядени и всичко започна да се разваля. Такова разхищение, а тия плодове не са никак евтини и 30% в кофата. После храненето с животински продукти било скъпо... Че е скъпо, скъпо е, но то евтина диета (в смисъл на начин на хранене) няма. С моята поне не изхвърлям нищо от това което купя заради неизядено на време. Да не говорим съотношението цена-хранителна стойност.

Аз не закусвам от детските си години и не съм била фен на мокрите манджи. Проблеми със стомаха - 0. И аз като natka, нямам никакви скрупули да закуся със снощната вечеря, ако има останала.

# 789
Да, но аз не мога да си представя да ям кюфте или варено пилешко на закуска. В 7-8 сутринта абсурд!
Отделно обичам манджи - винен кебап, леща, грах, боб, пиле със зеле....! Ей такива 😀

# 790
Въпрос на психологическа настройка. Ако имаш желание, можеш да я промениш, ако не, ще продължиш да се чудиш какво да закусиш и в един момент, има голяма вероятност да започнеш да залиташ в неправилна посока.

# 791
Никой никого нещо не кара, споделяме кой как понеже се пита, а пък вече за себе си кой как ще го нагласи си е негова работа. Важното е да се намери работещ вариант, другото и другите не са толкова важни.

Обаче ще си позволя да напиша нещо дето няма да прозвучи приятно... Няма и да се извиня за което.
Прегледайте последните 2-3 страници и вижте как след всяко питане отговорите се посрещат с "оо, не мога".
По-лесно е когато не се застава на контра преди да се опита нещо, фокусът бива да е върху това което можем, не което не можем.
Разбирете го, изобщо не е задължително като сте "на диета" да става всичко на въпреки и по неприятен начин. Търсете коловоз в който съпротивлението е по-малко. И прогресът е по-лесен, и от себе си ще сте по-доволни а така човек е по-щастлив.

# 792
И аз не обичам течни манджи. Нито супи, нито яхнии. Нямам проблеми със стомаха. Гастрит имах, когато пушех, преди 25+ години.

# 793
Момичета, здравейте.

Бях писала преди няколко месеца, че съм диагностицирана с ИР. Вчера ходих да пусна контролните изследвания и нещо много ме озадачи - инсулина от 12 на гладно е 5.67😳 да уточня, че през тези 6 месеца не съм била стрикна на 100%, имала съм моите залитания по въглехидрати, както и съм пропускала приеми на глюковаж, но като цяло съм се старала да дъм на ВМНВ. Другото което е, че не съм спирала медикамента преди изследването, което моя позната ми каза, че трябвало да направя, но ендото не ми уточни. Та въпроса ми е, възможно ли е този резултат да е грешен заради пиенето на медикамент?

Утре съм на контрола, но просто се чудя за себе си, дали съм успяла да го вларам в норма само за 6 месеца или е компрометирано изследването.

# 794
На мен ми бяха казали преди контролата да спра Метформин за 10 дни.
Най-вероятно е неточен резултата, но пък той не е бил много висок и за 6 месеца е възможно да се нормализира.
Я сутринта беше ли го пила?

Общи условия

Активация на акаунт