Инсулинова резистентност - тема 4

• 26 058
  • 850
  •   1
Отговори
# 795
На мен ми бяха казали преди контролата да спра Метформин за 10 дни.
Най-вероятно е неточен резултата, но пък той не е бил много висок и за 6 месеца е възможно да се нормализира.
Я сутринта беше ли го пила?

Сутринта не, предишната вечер към 8, и на следващия ден пак към 8 ми взеха кръв.

# 796
Спада си инсулинът, независимо че не си била изрядна на 100 процента. Важното ти е това да са изключения просто, а основно да си както трябва.

# 797
Е, то за спадането и Глюкофажа оказва въздействие.
Закуска авокадо, извара и маслини как ви се струва?

# 798
Екстра, Мими.

Глюкофажа, ако е XR действа дълго.

# 799
Екстра, Мими.

Глюкофажа, ако е XR действа дълго.

Да, такъ е XR, но да разбирам че въпреки, че може да има някакво отклонение заради медикамента, най-вероятно просто си е спаднал, няма как да ми е примерно 20 и заради глюковажа да е станал 5 😀 Давам тъп пример, но просто се опитвам да се ориентирам, а вас ви чета активно и знам, че сте доста наясно.

# 800
Установих, че сиренето и кашкавала, уж белтъчини, но не ми се отразяват никак добре. Айде киселите млека понякога бухат с нишестета, ама те...

# 801
Не само на теб, Мими. От 2015 съм спряла напълно млечните. Само сметана в кафето.

Georgievap, имаш голямо подобрение, факт е. Дори и с Глюкофажа. Действай в същия дух, на следваща контрола не пий поне седмица и виж как ще е.

# 802
Georgievap, при всички положения падането на инсулина си е постижение...браво. Аз все още доста прегрешавам, я някоя бира, я диня /но това е единствения плод който ям/...много често и бобови не е добре, ама за вечеря пак съм нагласила яхния нахут със спанак. Ми то само месо и салати не се издържа. на обяд ще ям плескавица със салата от бяло и червено зеле. Flushed

# 803
Всеки си е различен, аз ако вечерям нахут със спанак, после през нощта ще се простудя от надничане в хладилника Joy
А съм се разглезила да не ми е така гладно и все да търся, искам си комфорта и стабилната енергия.

# 804
Ааа аз вечер мога и да не ям...обядът при мен е най обилното ядене!
Имаше един период не вечерях и бях свалила бая кг, но тогава още не мерех инсулина!

# 805
Мен това  няма да ме нахрани за дълго, макар че бива, ако държи сито до обяад. Нито пък яхнията със спанак и нахут. В тая яхния протеинът къде е? От нахута със сигурност ще е нищожно количество, пък колко ще се усвои да не говорим.

# 806
Мен това  няма да ме нахрани за дълго, макар че бива, ако държи сито до обяад. Нито пък яхнията със спанак и нахут. В тая яхния протеинът къде е? От нахута със сигурност ще е нищожно количество, пък колко ще се усвои да не говорим.
Ми какво да правя бе хора, аз манджи обичам... 😀
Давайте и вашите менюта да се ориентирам?
Отделно на едно ядене не мога да изям много, става ми тежко.

# 807
А, аз си готвя и "манджи", ама не такива вегетариански че не ме хранят Grinning
Супи и яхнии си правя, просто не с брашно, с фиде и тем подобни. И застройвам супите яко, все едно че тенджерата е поне двойно по-голяма. Даже и в момента имам супа топчета. С повече топчета отколкото е обичайно и със застойка дето малко я дели от това да стане на фрикасе Joy
С яхниите ми отне малко повече време да отвикна от цял живот топене на поне малко хляб в тях, но си хващам лъжицата и хич не ми е, вкусни са пък.

# 808
Аз хляб никога не съм топила, в нормалния си живот повече от филия хляб не съм яла на ядене. Ям си ги с лъжицата и не ми пука. Брашно е ясно, че не слагам...

# 809
Ами яж тогава, кой те спира да ядеш "манджи"? Но това от нахут и треволяк... Само като си представих само него за вечеря и ми пристърга стомахчето Joy
На едно ядене не знам на кое казваш много, че да ти стане тежко. И много какво? Нахут и други бобови са тежки, да. От тях ти се пълни стомахът а пък колко протеин си изяла не ща да питам. Аз отначало се наяждах със салатите и така казвах че не мога да си изям протеина. Щото нали всички знаем съветите за "жена на диета" дето иска да отслабва - салата на корем и с чиста съвест, а другото по малко. Ами не, не става така. Аз салати и зеленчуци си обичам и си ям, но гледам да не ми хартисва по-същественото заради тях. С времето си свикваш от кое колко да си слагаш че да ти е добре.
Пак ти казвам, не е добра настройка да мислиш какво "не може", има предостатъчно дето "може", по-лесно е за него да се мисли.

Общи условия

Активация на акаунт