Инсулинова резистентност - тема 4

• 26 074
  • 850
  •   1
Отговори
# 810
Абе наяждам си се и 2-3 печени чушки и съм топ. Мъжа ми ще клъвне и прошуто към яхнийката. После вървя 5 км, връщам се, готвя и лягам докат не ми е пристъргало! 😀😀😀
Ей я плескавичката, с червена чушка вътре... 😆

# 811
Разбира се, че може да си готвиш. Всякакви зеленчуци с месо. Просто не ползваш ориз, картофи, бобови също, или много рядко.
Мен яйца, маслини, авокадо, много ме засищат.

# 812
Разбира се, че може да си готвиш. Всякакви зеленчуци с месо. Просто не ползваш ориз, картофи, бобови също, или много рядко.
Мен яйца, маслини, авокадо, много ме засищат.
Да, и мен, без проблем си изкарвам до обяд. Напълно ми стига.

# 813
Скрит текст:
Е, то за спадането и Глюкофажа оказва въздействие.
Закуска авокадо, извара и маслини как ви се струва?
Мен това  няма да ме нахрани за дълго, макар че бива, ако държи сито до обяад. Нито пък яхнията със спанак и нахут. В тая яхния протеинът къде е? От нахута със сигурност ще е нищожно количество, пък колко ще се усвои да не говорим.
Ми какво да правя бе хора, аз манджи обичам... 😀
Давайте и вашите менюта да се ориентирам?
Отделно на едно ядене не мога да изям много, става ми тежко.
Яж си манджите, но добавяй и протеините. Към тази яхния сложи 2 пилешки бутчета поне или две кюфтета като първо изяш месото и след това, ако ти остане, колкото ти остане, за яхнията.

Моята диета няма да ти хареса, аз манджи не ям, само месо и яйца основно.Smile

# 814
Абе казвайте менюта, да разнообразявам...! 😀
Две пилешки бутчета абсурд да изям с манджата...

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 14:19 от mimi.7299

# 815

Не знам дали четеш другата тема за НВВМ хранене, там май почти всички от тук пишат. Има идеи за похапване. Аз не пиша, но ги чвта активно и намирам идеи.

# 816

Не знам дали четеш другата тема за НВВМ хранене, там май почти всички от тук пишат. Има идеи за похапване. Аз не пиша, но ги чвта активно и намирам идеи.
Не я чета...

# 817
Същата съм!
Две пилешки бутчета са много като ядене.
Аз на обяд и на вечеря първо ям салата ,после манджа с препечена филия пълнозърнест хляб.
Аз без хляб не мога и ям до 3 филии на ден (не знам дали са много) ,сутрин ,обяд и вечер х1 на хранене.
А като изям една чиния салата и после една чиния манджа + 1 филия хляб направо преяждам.
И аз не мога без готвено и манджи.

# 818
Същата съм!
Аз на обяд и на вечеря първо ям салата ,после манджа с препечена филия пълнозърнест хляб.
Аз без хляб не мога и ям до 3 филии на ден (не знам дали са много) ,сутрин ,обяд и вечер х1 на хранене.
А като изям една чиния салата и после една чиния манджа + 1 филия хляб направо преяждам.
Тотална грешка. Първо се яде протеина, после тревата. И защото не ядете достатъчно пълноценна храна, а такава за добитък, за това не можеш без хляб.
Разбира се, ако искате да си запазите мускулната маса максимално и на стари години да не сте прегънати на две и с бастун, ако не и по-зле - моля. Остеопорозата и саркопенията не случайно са налазили повечето жени след една определена възраст. Салати и диети...

# 819
И каква е пълноценната храна, аз не мога сутрин, обед и вечер все месо! Втръсва ми. Хляб гледам да не ям!

# 820
Същата съм!
Тотална грешка. Първо се яде протеина, после тревата. И защото не ядете достатъчно пълноценна храна, а такава за добитък, за това не можеш без хляб.
Разбира се, ако искате да си запазите мускулната маса максимално и на стари години да не сте прегънати на две и с бастун, ако не и по-зле - моля. Остеопорозата и саркопенията не случайно са налазили повечето жени след една определена възраст. Салати и диети...
Много крайно изказване!
Ям разнообразна храна и доста протеин.
Салати ям ,не за да слабея ,а защото обичам. Не спазвам диета и никога през живота си не съм гладувала или подлагала на диети и изтезания.
Хляб обичам да ям ,защото ми е вкусен.
Както има хора ,които ядат месо и такива ,които не ядат ,така има и хора ,които обичат да ядат хляб.
Не правете генерални заключения ,защото не ме познавате и още по-малко пък от два -три коментара!
Ако искате да помогнете със съвет ,тонът Ви изобщо не е подходящ в случая!
И както аз не нападам и не "обиждам" никой ,така държа и другите да се държат по същият начин!
Благодаря за насоките!
Но явно и тази тема като повечето обичат да сочат с пръст и да се изказват крайно към хора ,които изобщо не познават!
Явно темата не е за мен ,защото грубото отношение ми идва в повече!
Останете си със здраве!

# 821
Виж и аз обичам да ям хляб. Само че фактите са, че хората и жените в частност не консумираме достатъчно белтъчини. И от постовете в темата от всички нови е видно. Резултатите от здравния статус на населението са също повече от красноречиви. Надали сме в тази тема защото всичко ни е тип-топ.
Тонът ми е такъв какъвто е. Ако сте толкова чувствителни, просто ми пропуснете поста. Нямам амбиция да се харесам на някого, просто си казвам нещата в прав текст.

mimi.7299, яйца, месо и млечни на който му понасят. Пак си яж зарзавата, но приоритизирай белтъчините първо.

# 822
С хляб няма да стане работата, Мавина. 3 филии объркват всичко. Казвам ти го от опит. От 16 години не ям хляб и хлебни изделия. Нито пица, нито дюнер, паста - веднъж на високосна.

# 823
Казвайте тогава идеи за протеин. И аз не съм убедена, че яденето само на месища е много здравословно!

# 824
Е, месища. Blush
Ти си настроена анти, не така.
Както някои си мислят, че ядем мас с лъжицата. Joy
Месо, риба, яйца, млечни - но и там е според как ти действат.
Ядене има колкото искаш.
Маслини, авокадо, масло, зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт