Нашите цветя - тема 28

• 22 871
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
Как го гледаш? И ние имаме. Цъфтя един път тази година. Много листа и ластари иначе.

# 526
И аз съм със същото питане, как го карате да цъфти? Моят расте само на листа 🙄

# 527
  • Стара Загора
Момичета,гледам го на източен прозорец, вътре в стаята,не го изкарвам навън,че много не обича жегата. Обича водата ,не му понася засушаване. Предните две години не цъфтя толкова. Това му е трета година вкъщи . Веднъж месечно го торя със светло син кристалон. Това е.

# 528
  • Gorni Bogrov
Здравейте прекрасни!
Имам проблем с една фуксия, беше нападната от белокрилка,която уж успях да премахна (пръсках с препарат),но от няколко дни започнаха да и оказват листата. Моля за помощ как да я спася.

На снимките се виждат на места желокрилки,но са умрели.

# 529
Малко красоти и от моята тераса.

Индришето ми беше почти заминало в цветния рай, но мъжа ми положи много усилия и то живна!

Салвията и ментата съм ги позиционирала заедно със саксиите в една по- голяма саксия и се чувстват чудесно. Ползвам ги редовно при готвене и за напитки разни.

# 530
  • оттам, откъдето започва България
Прекрасни красоти по терасите си показвате!❤️
Поради тази причина ще покажа част от моята скромна терасна градинка в скрит текст. (много си я обичам)
Няма как да не уточня, че цъфналите сакъзче и кралско мушкато не спират да се отблагодаряват, че са спасени от К.
Цъфналият кактус е пресят от първия голям, който показах в началото на месеца.
Скрит текст:

# 531
И аз имам жасмин, но май му дойде в повече слънцето,  леко му изпържи листата , та ще го преместя на сянка. На 3 години е ,  миналото лято имаше божествен цъфтеж, очаквам и това.

Сдобих се и с жълта дипладения 😍

# 532
И аз имам такъв жасмин . Дали не е грешка , че го сложих в градината на една арка ? Дали ще цъфне пак ?
На мен ми бяха подарили Денброниум и го държа на северен прозорец и избиха доста мънички , поливам го съвсем рядко .

И един много важен въпрос . Значи имам 3 орхидеи от доста време се каня да им сменя корите бяха едни бели ,стари и т.н . Извадих орхидеите ,почистих и вътре имаше нещо като гъба , махнах и него не знам дали не беше грешка , имаха и доста сухи корени , които изрязах и сега от вчера са във вода . Ще видя да им купя кори днес . Дали да им взема саксии за орхидеи или да ги сложа пак в транспортните ? Трябва хубаво да запълня корена с кори нали ? Те тясно или на широко обичат да са ? Може би и за това им падаше цвета и не можаха да цъфнат .

# 533
Този жасмин не е студоустойчив.Едва ли ще оцелее,камо ли да цъфне.
При условие,че си ги орязала корените на орхидеите не пречи да ги сложиш в същите саксии.Те ще си пуснат и външни корени.Има и тема за орхидеите.

# 534
  • Mostly in my mind
Да споделя каква красота видях ей сега

# 535
  • София
И един много важен въпрос . Значи имам 3 орхидеи от доста време се каня да им сменя корите бяха едни бели ,стари и т.н . Извадих орхидеите ,почистих и вътре имаше нещо като гъба , махнах и него не знам дали не беше грешка , имаха и доста сухи корени , които изрязах и сега от вчера са във вода . Ще видя да им купя кори днес . Дали да им взема саксии за орхидеи или да ги сложа пак в транспортните ? Трябва хубаво да запълня корена с кори нали ? Те тясно или на широко обичат да са ? Може би и за това им падаше цвета и не можаха да цъфнат .
Хубаво си направила,че махна гъбата.Вземи саксии за орхидеи(ако твоите са фаленопсис).Ако си изрязала много корени можеш да ги оставиш в транспортните саксийки(прозрачни) с нови кори.В природата корените им не са в земята и изискват светлина.Корите не се слагат много плътно,трябва да има място където корените да растат.

# 536
  • Стара Загора
И аз смятам , че жасмина няма да оцелее навън. Когато закупих моя от един магазин в Стара Загора, жената (в интерес на истината е много компетентна) ми поясни ,че не виреят добре навън. Не толкова заради жегите, а по- скоро поради липсата на въздушна влага при нашия климат.

# 537
Е добре де аз съм виждала снимки на огромни подобни жасмини .
Значи да не се притеснявам за орхидеята . Имат си корени пак просто изряязах сухите . Взела съм по ситни кори за тях . Дано да тръгнат след като махнах гъбите . Чудя се дали да не сложа в корените гъба за чинии за да държи повечче влага или ще сгреша ?
Ще опитам с жасмина все пак .
Имам 3 листенца от Хоя от 2 3 месеца във вода , пуснаха леко коренчета . Мога ли да ги сложа в саксия с почва или да не бързам ? Дали ще се получи ?

# 538
Моя жасмин при температура над 10 градуса е навън.

# 539
В случая става въпрос за Мадагаскарски жасмин,който не е студоустойчив и ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍ иска да засади в градината.
Съществуват около 200 вида, виреещи в тропическите и умерени топли райони на Европа, Азия, Австралия и Океания.Жасминът има вечнозелени и листопадни разновидности, храсти и лиани. Цветовете му могат да бъдат прости, тройни или перести, обикновено с размер около 2,5 cm в диаметър. Те са бели или жълти на цвят, а в редки случаи могат да бъдат червеникави, кремави или розови.
В градината имам Jasminum nudiflorum,цъфти януари-февруари.

Общи условия

Активация на акаунт