Нашите цветя - тема 28

• 20 984
  • 761
  •   1
Отговори
# 750
  • София
😂 Аз и при саксии така действам. 🤷‍♀️

# 751
Момичетааа препоръчайте ми тревна смеска за слънчево място, да не трябва да се полива много и лятото да не изсъхва. Решила съм да нахам райгаса че е ужасен и да сея нов.

# 752
  • София
Alisa, при мен вечнозелени са троскот, поветица и зайча сянка. Wink Наистина култура и сухоустойчива е невъзможна комбинация.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 19:18 от sofyia

# 753
Някои седуми са супер сухоустойчиви, но не стават да се ходи често върху тях. Наскоро видях един, почервенял от сушата и превзел всичко, като полянка. Имам в сандъчета, превзе ми ги масово, въобще не го поливам, колкото капне отгоре и пак е жив и се развива добре.

# 754
  • някъде другаде
Сега ли е време за засаждане на божур?

# 755
По принцип да,но аз и ноември съм садила и не е имало проблем.

# 756
На няколко места срещам информация, че подходящо време е между голяма и малка Богородица, което е август - септември (но мисля, че е поверие). Аз съм садила и двата пъти края на октомври - началото на ноември и божурите са едни от малките растения, които оцеляха от моите градинарски напъни. Така че моят съвет е за тогава, а и по сайтовете (включително от сайта, от който взех първото коренище) така съм чела - октомври - ноември.
Сега ли е време за засаждане на божур?

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 17:00 от anmasu

# 757
Как да спася това цвете ?

# 758
Донатела, снимките са зловещи Kissing Heart но не достатъчно фокусирани. Ако са малки мъхести бели буболечици, вероятно е памуклийка, много упорита гадина. Или е мухъл?

# 759
  • In transit
На мен ми прилича на памуклийка.

# 760

Имам молба към тези от вас, които имат опит с кактуси. Мога ли по някакъв начин да отделя това мъниче и го насадя отделно. И как точно става номера?

# 761
Отчупваш внимателно със завъртане, оставяш да засъхне ден-два и засаждаш съвсем плитко, по-скоро го поставяш върху пръстта. И не поливаш.

И заповядайте в НОВАТА ТЕМА https://www.bg-mamma.com/?topic=1799062.msg50107478#new

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 19:50 от Phloxx

Общи условия

Активация на акаунт