Нашите цветя - тема 28

• 22 874
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
  • Карлово
Е добре де аз съм виждала снимки на огромни подобни жасмини .
Значи да не се притеснявам за орхидеята . Имат си корени пак просто изряязах сухите . Взела съм по ситни кори за тях . Дано да тръгнат след като махнах гъбите . Чудя се дали да не сложа в корените гъба за чинии за да държи повечче влага или ще сгреша ?
В никакъв случай. Най-много да загният корените. Просто гледай корените кога посребряват и саксиите олекват и тогава поливай. Повечето орхидеи загиват от прекалено поливане и "грижи".

# 541
  • София
А китайска роза би ли оцеляла зимата навън?

# 542
  • Пловдив
А китайска роза би ли оцеляла зимата навън?
Не, измръзва.

# 543
  • In transit
Освен, ако не е тази, която се води градинска. Има я в парковете и е малко по-различна от домашната - Градински хибискус. Тя е студоустойчива.

# 544
Малко лятно градинско настроение от изминалия уикенд.

# 545
  • Карлово
Кити,
Това бялото под маргаритките какво е?
Много обичам ситни бели цветя, но лятото нямам такива.

# 546
  • София
Прилича на равнец🤔 Кити ще каже.
Гипсофилата също е сладко лятно, ситно, оправя се чудесно на пек.

# 547
  • Карлово
Прилича на равнец🤔 Кити ще каже.
Гипсофилата също е сладко лятно, ситно, оправя се чудесно на пек.
Много нежна, но високостеблено растение.

# 548
  • София
Това на снимката като я увеличих, наистина прилича на равнец и по листата, но ако се загледаш е  полегнало напред и също никак не е ниско.
Иначе не знам колко се вижда на снимката, но моята не е мн висока, далията е около 60см, те са й до средата, а някои и по-ниски и цъфтят, малко по-нисичко е това(около 20см), също мн интересно

Алисумът, който трябваше да цъфти цяло лято май се предаде🤣

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 01:03 от Angel_Dust

# 549
Ами да, бял равнец си е. Беше се самонасял на едно място, а миналата есен го разделих и го насадих покрай бордюра, там има наклон, а бордюрът е съвсем нисък, та да пази в някаква степен почвата да не се срива. Той е жилав и много сухоустойчив, цъфти цяло лято. На снимката е излязъл малко по-привлекателен отколкото е в действителност, но аз си го харесвам и в оригинал.
Първоначално не разбрах, че бялото от снимката на Ейнджи е гипсофила. И аз имам многогодишна, но още не е цъфнала. Има едногодишни, те са различни, имам семена - догодина ще сея, тази година ги купих късно, мислех, че купувам многогодишно растение. Те би трябвало да станат като ефирни храстчета.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 13:55 от Кити Кет

# 550
  • София
Много трева е нарасла около тях и на снимката не си личат, не ги знам едно или многодишни, но са мн ефирни и нежни, но само някой пораснаха и цъфнаха от семенца са...
А белият равнец при мен има доста, но изпуснах да си набера в жегите изсъхва, ако захлади и пак нацъфти ще си събера малко, аз си го пия него на чай

# 551
Замислих се дали равнецът ми е съхнал през лятото, но си намерих тази снимка от миналата година - от 4 август - точно този преместих през есента до бордюра. Не помня да е изсъхвал преди есента, но там, където е, се полива заради останалите цветя.

# 552
  • Карлово
Иначе не знам колко се вижда на снимката, но моята не е мн висока, далията е около 60см, те са й до средата, а някои и по-ниски и цъфтят, малко по-нисичко е това(около 20см),
А-а-а наистина е нисичко, от семена ли ти е?

А този равнец не е билката, дето расте под път и над път нали?

# 553
Моят сигурно е точно такъв. Като направих цветна леха на това място, той си израсна там самичък и не съм го скубала. Тази година насях мащерка и жълт кантарион и като цъфнат, мога да си правя горски чай... Simple Smile

# 554
  • София
Белият равнец е билка и расте на мн места, но има едни плевели доста подобни, но са с др листа и стават по-високи. Многогодишен е. Аз и цветния го харесвам на картинки. При мен си е див, не го поливам, на слънце и съхне, но то вс съхне... Даже акациите им капят вече листата.

Другото също е дивак,  излиза ми като Heliotropium europaeum, едногодишно за мое съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт