Нашите цветя - тема 28

• 21 215
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Унищожавала съм текома, като съм вадила всички корени, до най-малкия.

# 661
То ще е убойство ако взема да ги вадя. Те са най - малко стотина. Ще гледам да доунищожа основното за да умре корена и от там всичко останало. Има и още едно цвете на което също съм хвърлила око - цъфти едно розово е около 50 60 см високо. Адски много се въди градината.

# 662
  • Карлово
Ние се борихме с бръшлян като покривахме с нещо, например ламарина, за да го лишим от светлина. За година го преборихме.

# 663
Мъжът ми доста копа из градината докато я изчисти такомата. Успешно беше, но няколко години отне.

# 664
Прибрах това сладурче, оставено от някой до една пейка на земята и ми стана мъчно, та го приютих. Знаете ли какво е, никога не съм виждала подобно, има ли някакъв цвят и ако знаете каква светлина и почва обича, ще съм много благодарна Simple Smile

# 665
Може би това?

# 666
Тънки паяжинки и жълтеещи петна по роза акари ли е? Паяжинките се много малки и има и фини черни точици, всичко от долната страна на листата.
Отделно има и нормални зелени въшки по пъпките. Нужен ми е ориентир за да намеря препарат. Благодаря.

# 667
Най-вероятно са акари. Те се забелязват по паяжинката, миниатюрни са. Листата стоят като набоцкани с игла.

# 668
Прибрах това сладурче, оставено от някой до една пейка на земята и ми стана мъчно, та го приютих. Знаете ли какво е, никога не съм виждала подобно, има ли някакъв цвят и ако знаете каква светлина и почва обича, ще съм много благодарна Simple Smile
Прилича ми на аптения вариегата ,непретенциозно за отглеждане - обича слънце и поливане, успешно отглеждах аптения на южна тераса няколко години.
засадих кълнове от сладък картоф и се развиват прекрасно Simple Smile!

# 669
Моят сладък картоф явно е бил друг сорт😉:

На шега засадих покълнало израстъче, а то излезе тази зелена красота. За съжаление само с това си останах, реколта нямаше😀
Пробвала съм с куркума - само първа реколта имах, след това - нищо.
Тъпо и упорито продължавам с експериментите- тази година с джинджифил😏

# 670
Ooo и бръшлян имам за унищожаване,но не му е дошъл реда.

# 671
Имам джинджифил от няколко години, избиват едни дълги стебла, явно грудките нарастват. Но нищо друго.
Сложи пъпка с връхче. Като я отчеснеш, остави я да позавехне. Не я слагай дълбоко.

# 672
Тънки паяжинки и жълтеещи петна по роза акари ли е? Паяжинките се много малки и има и фини черни точици, всичко от долната страна на листата.
Отделно има и нормални зелени въшки по пъпките. Нужен ми е ориентир за да намеря препарат. Благодаря.
Снимка и в агроаптеката. За въшки и подобни използвам

# 673
Diorela точно по този начин постъпих , ето как изглежда:

# 674
  • София
Аз си взех от лидл астри и мини хризантеми, май вс се захвана и за сега са добре, е през астрите малко премина първата нощ нещо и ги поначупили, но си цъфтят, ако има още може да си взема още малко.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 12:47 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт