Нашите цветя - тема 28

• 21 109
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Diorela точно по този начин постъпих , ето как изглежда:

Скрит текст:

Нещо не изглежда като моя джинджифил. Той много прилича на дребен бамбук.
Виж тук стеблата как изглеждат
https://www.bgfermer.bg/Article/7257081

И тук https://bulgaria.potencialex.cz/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D … D0%BF%D1%82%D0%B8

# 676
И аз имам 2 грутки джинджифил леко избили , стоят във вода . Дали става да ги засадя в градината ? Цъфти много красиво .

# 677
Не зная дали ще издържат навън, сложи ги в саксия. Моят не е цъфтял до сега,

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 10:47 от Diorela

# 678
Не зная дали ще издържат нажън, сложи ги в саксия. Моят не е цъфтял до сега,

Нека още малко да покълнат. Той не е ли от типа на Гулията ?

# 679
Слагай го, за какво да го чакаш.
Грудка е, но мисля, че не са родствени с гулията. По някое време надземната му част изчезва, заспива и доста късно напролет пак покълва.
Аз съм отчесвала и слагала само връхчетата с пъпки, може би това забавя развитието. Гледам, че сега, до голямото стебло отдолу избиват млади стебла.

# 680
  • София
Аз само веднъж съм гледала, беше ми прораснал в хладилника и го сложих в саксия, пусна листоци, като изсъхнаха си го изрових и изядохме... Третирах го като картоф😂

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 13:23 от Angel_Dust

# 681
Ще пробвам .

# 682
От мен един интересен гладиол и композиции от далии и домати.

# 683
Да покажа моите пораснали и нацъфтяли вече цветя.

# 684
КитиКет, Лилиум, разкошни цветя Purple Heart Simple Smile!
При мен най много цъфтят винките

кълновете от сладкия картоф Simple Smile

зокумите, които ми изпрати мин.година Sunflower Hug

къдравата папрат стана огромна

.

# 685
Кажете защо падат листата на фикус бенджамин и какво мога да направя?
Купен преди около 2 месеца беше наред. След това бяхме отпуска и му смених мястото за да може жена да го полива докато ни няма. Тя се беше престарала и със сигурност беше по-обилно поливан. Върнах го пак на старото му място и не го поливах известно време за да си е нормално влажен. Забелязах, че му падат листата. От тогава мина около месец, но продължават да падат. Без да са жълти, както са си тъмнозелени и падат, а се вижда, че пуска непрекъснато нови. Мисля да го наторя.

# 686
На мен ми подариха преди месец и умря. Не знам защо. Просто изсъхна.

# 687
Охх бугитоо прекрасно! 😍 Така ме е яд, че моето загина, след няколко годишно успешно гледане. 🥺
Олеандърчетата от Сънфлауър са ми страхотни, но попрецъфтяват и не знам как се почистват. На същите стъбла има и нови цветни пъпки и не мога да ги орежа. И двата са по метър и нещо вече.. 😍
Всъщност дойдох да си покажа гладиолите:

Садих ги април, бяха 15-тина луковици, не знаех цветове, нищо. Сложих на две места по 4 и другите подарих на приятелка. Много ми харесват.

# 688
  • In transit
Тези Бенджамини са доста капризни, според мен. Много години гледах един, който се скъсаше да расте и пуска листа. В един момент, като почнаха да падат тия листа, ей така от нищото. Оплешивя страшно много. Един приятел реши да го осинови и при него тръгна.
Преди няколко месеца ми подариха друг. Още с идването почна да страда. Смених му почвата, торя го и уж спря да оплешивява. Сега изкарва нови листа, но не в цветущо здраве. Поне стряха да му падат листата.

# 689
Прекрасни са ви цветята на всички Heart
Аз да се похваля с любимите ми маргаритки

Общи условия

Активация на акаунт