Нашите цветя - тема 28

• 21 043
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Margarita N., чудесни маргаритки, отдавна ли ги гледаш? Моите високи маргаритки сях миналата година, те цъфтяха м.г., с единични цветове - тук там, но до късна есен. Тази година цъфтяха масово и буйно до скоро, вече започват да прецъфтяват, една от групичките вече прецъфтя и я изрязах ниско, другите режа периодично под нивото на цъфтялата китка. Въпросът ми е какво да очаквам нататък от тях - ще има ли нов цъфтеж тази година, ще цъфтят ли догодина отново? (виждат се на една от снимките).

А това са гладиолите ми от тази седмица. Садих ги на 3 пъти с интервал от 1-2 седмици, отделно от това различните сортове си имат отместване и така се получава да цъфтят по няколко за по-дълъг период.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 10:40 от Кити Кет

# 691
  • In transit
Маргарита, голяма красота! Heart Eyes
Кити, разкошни са. Гладиолите винаги ги свързвам с баба, тя отглеждаше много в градината и ме обзе една носталгия, като видях твоите. Heart Eyes

Май не съм ви показвала бегониите. Скрила съм ги в ъгъла на сянка тази година и са доволни. Simple Smile

# 692
Благодаря ви момичета, наистина са прекрасни... обаче ухаят ужасно 😁
Кити, маргаритките на снимките са около десетгодишни. Започват да цъфтят всяка година към края на юни и така до началото на август. После ги режа почти до дъно, но за мое учудване в средата на септември отново виждам цвят тук-там.
Тази година съм решила да отстранявам само прецъфтялото, може пък да продължат да образуват цветове цяло лято 😁😘
От същите занесох и пред работното ми място. На припек са обаче и за тях като гледам няма надежда, ще ги клъцна ниско.
Скрит текст:
Засадих и на една детска площадка,

но не успях и там да им се радвам дълго. Вече не са в този вид...

# 693
Маргарита, благодаря. Аз не очаквах да станат толкова високи и едно от местата на които ги насадих, предвид височината им,  е неподходящо, така че ще ги премествам през есента. Много са красиви докато цъфтят.

# 694
  • Варна
Без да са жълти, както са си тъмнозелени и падат, а се вижда, че пуска непрекъснато нови. Мисля да го наторя.
Страдащо растение не се тори - основно правило. Изчакай да се стабилизира и тогава. Иначе се случва да хвърлят листа, възможно е преполиването да си е казало думата. Щом пуска нови листа, ще се оправи.

# 695
  • София
Моята полукаскадна бегония не иска да "пада", а расте изправена.

Каскадна бегония

И циганчета

# 696
Без да са жълти, както са си тъмнозелени и падат, а се вижда, че пуска непрекъснато нови. Мисля да го наторя.
Страдащо растение не се тори - основно правило. Изчакай да се стабилизира и тогава. Иначе се случва да хвърлят листа, възможно е преполиването да си е казало думата. Щом пуска нови листа, ще се оправи.
Благодаря! Това не го знаех, засушен е вече, няма да го местим, то е едно доста голямо растение и се надявам да оцелее, но на есен ще трябва да го пресадя за да не стои така откакто е купен.

# 697

Момичета,това дефект на листото ли е или вредители?
Още нещо-имам един антуриум,който спря да се разлиства,цъфти,но сякаш и цветовете остават недоразвити.Имам и 2 минита ,но те растат като луди,гледам ги при еднакви условия.Каква може да е причината за такъв срив при първия?

# 698
  • Карлово
И аз питах за такъв кант на една, две орхидеи и ми отговориха, че са ОК.

# 699
За булбестите орхидеи са обичайни такива петна, живеят си с тях.
Антуриумът ми след много години непрекъснат цъфтеж така беше зациклил, пресадих го и се оправи. Предполагам, че беше изчерпал почвата. В саксията беше 90% корени.

# 700
Момичета, имам една бегония, която расте като обезумяла, листата са с големина колкото двете ми ръце. Така ли са по принцип, или съм и нацелила мястото?

# 701
  • In transit
Има и такива бегонии, с големи листа и кичести цветове.

# 702
  • Mostly in my mind
Как са вашите сакъзи и мушката?
Моите, милите, никакъв цвят нямат и някои листа пожълтяха. Не им е никак добре на адската жега от 43 градуса в Южна България.
Другата седмица ще ги оставя 4 дни без вода. Преди да тръгна ще ги полея обилно и каквото такова.

# 703
За булбестите орхидеи са обичайни такива петна, живеят си с тях.
Антуриумът ми след много години непрекъснат цъфтеж така беше зациклил, пресадих го и се оправи. Предполагам, че беше изчерпал почвата. В саксията беше 90% корени.
Ще опитам,страх ме е да не го уморя,защото веднъж след пресаждане така стана.
Ето го-расте самото стебло и самата основа,разклонява се,но няма развити листа  и цветове,все едни малки недоразвити остават.Двете големи стърчащи листа са от преди това...

# 704
Закъзите и мушкатата ми са добре цъфтят ти , почиват и пак напъпват . Е за листата е съвсем нормално , обираш и тях и прецъфтелите и после те си знаят работата . Астрида даже и той е напъпил . За антириума мисля , че първите 1 2 години е хубав после става един само на корени и се мъчи да цъфти . Не го харесвам , държа го заради майка ми . Тя го харесва . Бяхме го пресадили преди няколко месеца . Не го знам какво иска .

Общи условия

Активация на акаунт