Отговори
# 210
Мими, много избирателно ме четеш, а още по- избирателно тълкуваш думите ми. Бях писала, че не смятам да сравнявам Ферит с герои от други сериали, защото и в нашия има образ, носител на нещо различно, с когото мога да го сравня. Също така не съм писала, че Кая е идеален (нали се разбрахме още в началото, че в сериала ни има пълнокръвно изградени характери, които не могат да бъдат само добри или само лоши), а че в него има една почтеност и деликатност, която ми липсват при Ферит.
  Пърл е била момиче за една нощ на Кая (свободен мъж по онова време), а Ферит колко такива е имал, дори и когато е бил във връзка? Да ти припомням ли забивката му под душа на път към Пелин?
 Бившата любовница не е като бивша съпруга, съгласи се. Функциите на любовниците са точно такива... да забавляват, а след това да намират следващ покровител (в нашия случай беше братовчед на бившия). И пак ще напиша, че това беше еднократно и Кая си даде сметка, че е постъпил грешно.
  Самонараняването на Кая имаше много по- дълбок смисъл, отколкото просто да блъска и да руши. Точно така беше показана неговата уязвимост и ранимост. Едно дете, израснало с майка с биполярно разтройство, без баща, принудено да се превърне във възрастен прекалено рано, има пълното право да рухва понякога.
 Той искрено се влюби в Суна и с това планът му за отмъщение пропадна. Вярвам, че искаше дете, защото обичаше жената, от която искаше това дете.
 Аз с турските сериали приключих, така че ни "Далечен град", ни нещо друго бих започнала сега. Единствено бих погледнала нов проект на Афра и ако ми задържи вниманието, бих му дала шанс.
P.S. Изкушаваш ме да ти сравня един друг съпруг с Ферит, понеже ме обвиняваш в "измъкване". Гледала си "Човек на име Уве", нали (аз съм фен на книгата и на Бакман като цяло, но и филмът ще свърши работа за сравнението)?! Та... този кисел, чепат, темерутест сърдитко със собствените си ръце беше преправил всяка мебел в къщата, за да бъде достъпна за жена му, която е в инвалиден стол, но това, с което ме спечели и си направи място в сърцето ми е, че беше направил всичко по силите си тя да може да преподава отново. Човек, който няма нищо общо с Шекспир, беше издигнал в култ това - жена му да може да го преподава. А наш Ферит отряза набързо крилата на Сейран и й каза, че трябва да си стои вкъщи. Дори и да е поради, посочените от теб причини, т.е. заради Юсуф, не ти ли се струва дребнаво?
Повече няма да ти отговарям, защото спорът ни отново започва да придобива абсурдност. Аз нямам нищо против да си харесваш и да се възхищаваш на Ферит, просто моите търсения са в друга посока и показах в каква. Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 13:12 от Fi79

# 211
Амаааан, Зендая Head Band
Какво общо имат другите сериали с нашия, че и да сравняваме героините? Най-малкото, Алия е над 30-годишна, а Сейран беше на 19. В края на нашия сериал и нашата героиня направи някои изявления и действия, за да остане до мъжа си, нали? Не, че ми хареса такава, хеле пък скапания финал, но това е отделна тема. То и Ферит не е Джихан, ако ще сравняваме, но за това нищо не казвате. Нейсе... Хич не ми се спори тези дни, не съм в кондиция Stuck Out Tongue Winking Eye
Еве,адмирации за сценаристката на града.Понеже се спрегнаха правата на жените и как им било отказано право на труд,на образование и т.н. и изрази като "инкубатори",това ми дойде в повече.Адмирации за Гюнгер,че успя добре да развие и двата образа от кота нула до точката на кипене с всичките им качества и недостатъци,въпреки,че е мъж.Но ми се повръща от следващите сценаристки,особено от Бончето,която сведе и двата образа до меко казано полу идиоти.Жалко,че е жена.Май някой позабравя,че все пак тези образи заисят много от разбиранията и възприятията на сценаристите,които ни ги представят.И Аля и Джихан са абсолютно осъзнати хора,същото може да се каже и за Наре и младия Кая.И мисля,че възрастта не е от значение като гледам Садакат и Мине и в нашия случай Халис,Хаттуч,Орхан,Кязъм.

# 212
# 213
Мимито, просто не разбирам какво искаш да ни докажеш с постоянните пламенни сравнения с други турски сериали Rolling Eyes Алия и Джихан са напълно осъзнати личности, Сейран и Ферит не са, изобщо не спорим по този въпрос. Как постъпи навремето Ферит с бременната Пелин, как ще постъпи сега Джихан с Минето. Най-малкото е казал на Алия за бременността. А пък Алия си беше същата дива коза като Сейран поне в началото. Сега не я знам, но едва ли се е кротнала много. Например, Джихан не й даваше да работи. Наистина не разбирам какво сравняваме, но като сравняваме, нека не забравяме удобно. Спирам, че повече не ми се чете за Джейлян, Алия  фалан.

# 214
Цитат
Не смятам,че работата на Сейран с Ефе щеше да е нейния правилен избор да се "измъкне" от нежелания брак и нежелана бременност и стъпалото към ученето и.
Сега... аз доколкото си спомням, ученето и работата с Ефе нямаха обща допирна точка. Тя искаше да се занимава с нещо, не просто да седи на оня диван и да заплита и разплита домашните интриги. А и се появи кауза за ученето на момичета и тя я хареа. Но въпросът според мен, не е в това, дали един избор е правилен или неправилен от моя или Феритова гледна точка, а в правото на избор на Сейран, което не се губи в брака. Един умен, съвременен мъж не би си присвоил правото да решава от името на жена си въпроси, като учене, работа, интереси и т.н. Освен... ако не е чапкънин и съди за евентуалното поведение на жена си ... по себе си. Smile
ПП Еве, не се е кротнала Алия. Последно подпали вратата на тамошния конак, като я изгониха без детето й и обеща при следващ такъв случай да подпали целия конак. Joy

# 215
Не мога да ви изчета , че съм на работа, ама и аз се чудя какво общо има Ялъто с другите сериали?
Има май, днес рейтингът на града е паднал и четох, че се дължи на поредната бременна любовница!
Писна ми вече от града и от величаенето на актьори, които не са част от темата! Пък за преразказите на дизита от преди 10-15 години да не говорим? Какво толкова има за сравняване?
 Като Афра и Мерт няма в никое друго дизи.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 13:31 от BELL-

# 216
Един профил писа сега, че днес Мерт снима за Димес на някакъв плаж.

# 217
по въпроса за инкубатора - жените никога не гледат на себе си така, но за Ифакат и някои мъже е така.

# 218
Цитат
Не смятам,че работата на Сейран с Ефе щеше да е нейния правилен избор да се "измъкне" от нежелания брак и нежелана бременност и стъпалото към ученето и.
Сега... аз доколкото си спомням, ученето и работата с Ефе нямаха обща допирна точка. Тя искаше да се занимава с нещо, не просто да седи на оня диван и да заплита и разплита домашните интриги. А и се появи кауза за ученето на момичета и тя я хареа. Но въпросът според мен, не е в това, дали един избор е правилен или неправилен от моя или Феритова гледна точка, а в правото на избор на Сейран, което не се губи в брака. Един умен, съвременен мъж не би си присвоил правото да решава от името на жена си въпроси, като учене, работа, интереси и т.н. Освен... ако не е чапкънин и съди за евентуалното поведение на жена си ... по себе си. Smile
ПП Еве, не се е кротнала Алия. Последно подпали вратата на тамошния конак, като я изгониха без детето й и обеща при следващ такъв случай да подпали целия конак. Joy

Кате Hands Clap

# 219
по въпроса за инкубатора - жените никога не гледат на себе си така, но за Ифакат и някои мъже е така.
Hands Plus1 Точно, Ани!

# 220
Като сме на тема сравнения, ще си позволя да коментирам две сцени изиграни от един актьор в два различни сериала.
Афра - първата сцена е раждане, сериалът е Дъщерите на г-жа Фазилет. Да кажа не съм гледала сериала,но тази сцена конкретно ми излиза постоянно навсякъде. Раждане, драма, след това взеха бебето от ръцете на майката. Страхотна игра. Афра пресъздаде болката на героинята през процеса на раждането, след това първата среща с рожбата и накрая загубата, отнемането на детето.
Втора сцена - пак раждане, пак уж драма, сериал Златно момче. Да ви кажа все още не мога да преглътна тази сцена. Може би след всичко издържано през трети сезон това вече ми преля всичко. Поредният осквернен момент.
Сравнението между двете ми е Афра. И в двете сцени страхотна игра. В едната е заложено на драматичното и тъжното изиграване, дълбочината на чувствата и емоциите. Да се види болката. В другата сцена е заложено на хумора, комедията. Афра и тук изигра всичко брилянтно,не се мина границата между забавното и да се превърне в пародия. Въпреки, че на този етап сериалът вече беше пародия. И пак изпъкна с играта си и професионализма на фона на другите крякащи кокошки, които не спряха да викат.
Разликата за мен е сценария, режисьора и всички други, които са свързани със заснемането на сцената и инструктирането как да се изиграе сцената. Пълен провал. Това ми показа на мен реално колко е важно всичко съвкупно до преди да се стигне до актьора и да му се каже изиграй това.
Опитах се да намеря снимки,за да съпоставя и визуално двете сцени,но от Фазилет не открих.
Афрам в нашия сериал за жалост бяха пропилян талант.

# 221
Цитат
Един умен, съвременен мъж не би си присвоил правото да решава от името на жена си въпроси, като учене, работа, интереси и т.н. Освен... ако не е чапкънин и съди за евентуалното поведение на жена си ... по себе си. Smile

Аз искам да задам един въпрос,на който наистина искам отговор
Какво даде Сейран на Ферит,та изискваше от него толкова много?
Какво направи Сейран спрямо съпруг,семейсво,деца,дом,че да е по-добра и по-харесвана от Ферит?
Имам предвид-как изглежда Сейран в очите на семейството,когато се разбра,че тя не иска деца от Ферит?
Правилно е,че един мъж не би трябвало да си присвоява правото да решава от името на жена си,но защо тази жена решава единствено и само от свое име и за своите си претенции...та чак до началото на трети сезон?Тя какво-вдовица,или разведена е?
Дано да ме разберете правилно,защото ми омръзна да чета нападки колко Ферит е некачествен чапкън като мъж и човек
Хайде,нека да сравним кой искаше повече да спрат със скандалите и да се разберат като хората?
Кой на два-три пъти се опитваше да спре непрекъснато отиващата си съпруга?Кой я връщаше обратно?
И кога тя се връщаше?
Когато решаваше,че мъжът и е постъпил правилно,или когато беше застрашена да бъде омъжена за поредния психопат...

p.s
Поправям се,не искам отговор
Аз имам вече своя

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 15:17 от VAL*

# 222
Обстановката в темата е Hodri Meydan от два дни 😀
Провокации и предизкателства 😀

# 223
Вал, споделям мнението ти. Все Феро виновен за всичко, ама не е баш така.😉

# 224
Обстановката в темата е Hodri Meydan от два дни 😀
Провокации и предизкателства 😀