Пърл е била момиче за една нощ на Кая (свободен мъж по онова време), а Ферит колко такива е имал, дори и когато е бил във връзка? Да ти припомням ли забивката му под душа на път към Пелин?
Бившата любовница не е като бивша съпруга, съгласи се. Функциите на любовниците са точно такива... да забавляват, а след това да намират следващ покровител (в нашия случай беше братовчед на бившия). И пак ще напиша, че това беше еднократно и Кая си даде сметка, че е постъпил грешно.
Самонараняването на Кая имаше много по- дълбок смисъл, отколкото просто да блъска и да руши. Точно така беше показана неговата уязвимост и ранимост. Едно дете, израснало с майка с биполярно разтройство, без баща, принудено да се превърне във възрастен прекалено рано, има пълното право да рухва понякога.
Той искрено се влюби в Суна и с това планът му за отмъщение пропадна. Вярвам, че искаше дете, защото обичаше жената, от която искаше това дете.
Аз с турските сериали приключих, така че ни "Далечен град", ни нещо друго бих започнала сега. Единствено бих погледнала нов проект на Афра и ако ми задържи вниманието, бих му дала шанс.
P.S. Изкушаваш ме да ти сравня един друг съпруг с Ферит, понеже ме обвиняваш в "измъкване". Гледала си "Човек на име Уве", нали (аз съм фен на книгата и на Бакман като цяло, но и филмът ще свърши работа за сравнението)?! Та... този кисел, чепат, темерутест сърдитко със собствените си ръце беше преправил всяка мебел в къщата, за да бъде достъпна за жена му, която е в инвалиден стол, но това, с което ме спечели и си направи място в сърцето ми е, че беше направил всичко по силите си тя да може да преподава отново. Човек, който няма нищо общо с Шекспир, беше издигнал в култ това - жена му да може да го преподава. А наш Ферит отряза набързо крилата на Сейран и й каза, че трябва да си стои вкъщи. Дори и да е поради, посочените от теб причини, т.е. заради Юсуф, не ти ли се струва дребнаво?
Повече няма да ти отговарям, защото спорът ни отново започва да придобива абсурдност. Аз нямам нищо против да си харесваш и да се възхищаваш на Ферит, просто моите търсения са в друга посока и показах в каква.

Алия и Джихан са напълно осъзнати личности, Сейран и Ферит не са, изобщо не спорим по този въпрос. Как постъпи навремето Ферит с бременната Пелин, как ще постъпи сега Джихан с Минето. Най-малкото е казал на Алия за бременността. А пък Алия си беше същата дива коза като Сейран поне в началото. Сега не я знам, но едва ли се е кротнала много. Например, Джихан не й даваше да работи. Наистина не разбирам какво сравняваме, но като сравняваме, нека не забравяме удобно. Спирам, че повече не ми се чете за Джейлян, Алия фалан. 
Точно, Ани!