Червени яйчица ще боядисват БУРГАСКИТЕ слънца!

• 14 765
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Здравейте ! Да се включа и аз.  Райна, аз раждах  с епидурална упойка .Не съм се уговаряла с анестезиолог. Всичко мина много добре. Аз родих със секцио  и преди операцията се консултираш с анестезиолога коя упойка ще е по- добра за теб.Той ти обяснява предимствата и недостатъците и на двете.Желая ти успех. Peace

# 151
  • Burgas, Bulgaria
моя позната роди на скоро с епидурална но предварително си нае анестезиолог на койта е дала 150лв.
Ти ходиш при Гамишев до колкото помня-няма ли да се уговориш с него за раждането щото се предполага че ако го направиш той ще ти препоръча анестезиолог.Иначе не знам да ти кажа чесно как стоят нещата те тия лекари са навързани като .......  Mr. Green
Аз като го питах Иванов за цената на анестезиолога той ми каза че парите са и за него така че не знам до колко ще е откравен твоя лекар.

# 152
  • На морето!
Аз няма да се уговарям с Гамишев.Много искам да съм при него,но мисля да се пробвам без уговорка.
Ти колко ще платиш на твоя доки?А на Болницата?

# 153
  • Монреал
Mama21, не е страшно бебето да не яде първите 2-3 дена, тогава се чисти, а и стомахчето му е страшно малко и има нужда само от няколко капки коластра, а не от тези 60 мл АМ, които им дават в Родилното. Може майката, за която говориш, да е казала че ще кърми и затова да са оставяли само вода за бебето й.
Ако смяташ да кърмиш и ще раждаш със секцио, добре е да си вземеш помпа и да се опиташ да цедиш възможно най-скоро, за да се стимулират гърдите и да ти слезе по-бързо кърмата. Като те качат на горния етаж, може да ходиш да си кърмиш бебо, а още по-добре е да ги помолиш да го оставят при теб. Първите дни са най-важни за успешното кърмене, така че е добре да си решиш и да знаеш как да постъпиш.
Няма нужда да носиш нито шишета, нито АМ - в отделението си имат, дават на всички бебета АМ и вода на всеки 3 часа. И твоето бебе ще го хранят, докато сте разделени - такава е практиката. Не се притеснявай и леко раждане! Ако имаш въпроси относно кърменето, може да ми пишеш на лични или питай директно в клуб "Кърмене и захранване"

Мами, каква и кога е тази лекция в Джърси?

# 154
  • Бургас
Ако ще се уговаряш по- добре плати само на доктора, а не на болницата.Защото  във втория случай не всичките пари отиват за този който ще ти води раждането.

# 155
  • На морето!
Ако ще се уговаряш по- добре плати само на доктора, а не на болницата.Защото  във втория случай не всичките пари отиват за този който ще ти води раждането.
Да но нали по новия правилник ако искаш да те изражда доктор,който в момента не е на смяна трябва да си наемеш зала,която струва 300лв.За акушерка се плаща 100 или 150лв не помня.Та аз се замислих ако дам 300 за зала,300-500 на доки и 150 за епидурална у-ка то ще ми излезе по-ефтино да родя в Майчин дом във Варна  newsm78

# 156
  • Burgas, Bulgaria
Laurelin благодаря за отговора мен предимно като че ли ме е страх от кърменето незнам защо и кой ми е набил в главата че е доста неприятна процедура а ми се ще човечето да е кърмено понеже все си мисля че това изгражда страхотен имунитет като сама съм си личен пример-аз съм кърмена 20 дни -сестра ми 1г. и половина .Аз цял живот съм по болници а тя не е стъпвала .Може и да греша в сравнението си но така си мисля.

Ще си платя защото на сляпо не ми се ходи а и на всичките ми операции до сега не съм се оставяла на случайността-въпреки че и това не те застраховка.Уговорката е секциото да стане когато е на смяна .Пари на болницата няма да дам а само на доктора след като мине всичко.Дори да се наложи нещо по спешност той каза че ще се оправи и няма да има проблем.Сумата която  иска е доста сериозна така .че и за това ще се замисля.Естествено дай Боже да мине всичко без проблем ще му дам но може би не толкова щото са много.Много ме е яд но ме е страх иначе  Cry .

# 157
мама не се притеснявай няма да ти уморят детето от глад. докато не е при теб ще го хранят с АМ - шишета и мляко те си имат не е нужно да им носиш. гладно детето няма да го оставят. аз лично не исках да кърмя и на първата визитация казах и ми назначиха съответното АМ. друга майка обаче в мойта стая която щеше да кърми а нямаше кърма искаше АМ но те не й дадаха. искам да ти кажа че от това детето адски много се изнерви . само дето не го умориха от глад. постоянно майката му даваше да цока от цицата, ама тя като не пуска и детето не спираше да реве

# 158
Наистина ли им дават вода в болницата?!
Ами ако майката не иска?!
Все пак все пове4е майки се въздържат да поят децата си с вода в първите месеци.

# 159
  • у нас
Да, наистина дават вода със захар в болницата, като се роди бебето. Даже им се свиди да дават повече от норматива.

# 160
МАЙКА     Те вода, че дават - дават. Но ако не искаш - няма да даваш. Никой не може да те накара насила да си тъпчеш детето с вода, още по-малко ако то самото не иска.

А относно АМ в болницата. Искат или не те дават, поне докато аз бях там. На всички, които са родили с операция даваха, но само за дохранване го водят, ако не се лъжа около 60 мл. Независимо дали кърмиш или не, дали искаш да кърмиш или не. За това е по-добре да си искате млякото като ви дават, щото има такива гадове, на които ако им кажеш веднъж, че не искаш повече може хич да не ти дадат.

# 161
Аз на моя Томи предлагах, по настояване на майка ми. Криех бутилката от акушерките, 4е тук са против, ама и той не пиеше изобщо и спрях да го мъ4а.

# 162
  • у дома
Привет и от мен - вода със захар дават, защото по този начин се изчиства детето от физиологичната жълтеница, която повечето деца минават като се родят. Наталия също не искаше да пие, но трябваше  Confused
АМ на майките раждали секцио дават. Друг е въпроса, че ти тапосват бебето и ти с операцията се чудиш себе си ли да гледаш или детето да храниш  #Cussing out
На тези, който раждат нормално не дават нито мляко, нито обясняват как и кога детето да се сложи на гърда, за да стимулира млечните жлези. Затова, моя съвет мама21 е да си подготвена предварително за всичко!
Успех   bouquet

# 163
първите 2 дена в болницата дават глюкоза на мъниците - тя е за жълтеницата и е хубаво да се пие, макар и по малко - то колко ще изпие мъничето две три глъдки най-много. следващите дни минават на вода със захар, която след 2-3 месец трябва да си мине на чиста водичка. ако пък му се пие на детенцето вода защо да го лишаваме от удоволствието. моята се роди пролетта и отначало не пиеше много вода, но лятото в жегите изпиваше 200мл на ден, а е била на не повече от 3 месеца. аз не съм и давала насила, но тя си я искаше. то детето си показва винаги, когато има нужда от нещо и не е нужно да плаче, а ние да не даваме вода щото така ни хрумнало че не било добре за него

# 164
  • Бургас
Здравейте всички, как сте днес? Надявам се всички да сте добре и успешен и приятен ден Ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт