Медицински университет - Тема 3

• 47 782
  • 735
  •   2
Отговори
# 570
Във Варна изпитът е с генериран на момента тест от софтуер, което според мен е една чудесна крачка напред в прозрачността. Също така има ясно описано точкуване.
Виждайки обаче какво става в политиката и как “кодовете сме ги взели”, навярно винаги ще има шанс да заобиколиш системата с правилните хора.
В МУ София остава едно неприятно чувство на “тъмна индия” за критерии на оценяване, което явно е удобно на системата.
Напълно съгласна съм за МУ София. Тъмна Индия , от тегленето, към критериите, до оценяването. Резултатите също,
В Му Варна и другата крайност -пълна прозрачност.

# 571
Ами кандидатствайте някъде другаде, където според вас е честно и справедливо! Човек ще си рече, че МУ-София е или единственият МУ в страната, или някой насила ви кара да кандидатствате там ...

# 572
Ами кандидатствайте някъде другаде, където според вас е честно и справедливо! Човек ще си рече, че МУ-София е или единственият МУ в страната, или някой насила ви кара да кандидатствате там ...
Ние сме си кандидатствали, споко преди години. Тези размисли са от опит, но не попречиха да ни приемат.

# 573

Хах, вашият “коментар” добре онагледява, това което имах предвид по-горе. Благодаря, че “валидирате” мнението ми Simple Smile.

# 574
А, моля. Когато човек е мнителен, каквото и да прочете, все ще му "валидира" мнението.

# 575
Някой да има информация, кога ще излязат резултатите по химия в Софийски университет?

# 576
А, моля. Когато човек е мнителен, каквото и да прочете, все ще му "валидира" мнението.

Да, и когато човек витае в облаците все ще смята, че всичко що хвърчи се яде.

# 577
  • София
Някой да има информация, кога ще излязат резултатите по химия в Софийски университет?
Вероятно ще ги качат заедно с резултатите по биология. Миналия път на предварителната сесия излязоха на 24 април и за двата изпита, а те бяха съответно на 6 и 13 април. Тоест и сега ги чакаме на 11 ден след втория изпит, т.е. към 2-3 юли. Дано е и по-рано, но опитът това показва.

# 578
Възниква въпросът за методологията на оценяване при предварителен изпит по химия в МУ София, предвид конкретния резултат: тест без грешки, три напълно решени задачи и частично решение на четвърта задача, което води до оценка 3.60. Съществуват основания за детайлен анализ на критериите за оценка, тъй като постигнатият резултат предполага задълбочено разбиране на материала. Като специалист с математическо образование, подчертавам важността на гъвкавостта в подходите към решаване на задачите и достигането до коректен отговор, принцип, който вероятно намира приложение и в химията.

# 579
  • BG
Вероятно ще ги качат заедно с резултатите по биология. Миналия път на предварителната сесия излязоха на 24 април и за двата изпита, а те бяха съответно на 6 и 13 април. Тоест и сега ги чакаме на 11 ден след втория изпит, т.е. към 2-3 юли. Дано е и по-рано, но опитът това показва.
Резултатите от изпита по химия излязоха на 16.04., по биология - на 24.04.

# 580
Като специалист с математическо образование, подчертавам важността на гъвкавостта в подходите към решаване на задачите и достигането до коректен отговор, принцип, който вероятно намира приложение и в химията.
Намира приложение, ама на тия от комисиите не им изнася. Затова са направили така че всеки университет да има собствени правила за разписване на задачите и да печелят луди пари като учители, които са “вътре” в системата и знаят точно как да преподават материала, буква по буква за съответния университет.

Между другото, това е и причината толкова години да не е приет единен изпит за прием по подобие на Германия и Италия. Такова кранче с пари може ли да се секне…

# 581
Тука стана някаква страшна конспирация, обаче. Малцина посветени в дебрите на тайнствените изпити в МУ, за които знаят шепа учители и още толкова деца, успяват да се преборят със системата.

Дъщеря ми е завършила обикновена провинциална езикова гимназия, ходеща на уроци при обикновени провинциални учители. Всъщност, учителката по биология преподаваше в София. Ама тя изкара по-висока оценка по химия и благодарение на нея успя да бъде приета, та не знам това как да го тълкувам. Grinning
Колегите, с които дъщеря ми общува, от по-близките ѝ групи са най-обикновени младежи от най-разнообразни по-малки и големи градчета, че и села.

Не казвам, че няма някой друг парашутист, но твърдя, че не е това масовия случай и всеки, който се напъне достатъчно сериозно и има истински интерес, може да се справи с изпитите.

# 582
Здравейте,имам въпрос към по-запознатите , относно изпитните формати за кандидатстване. Подготвяте се за изпит например във Варна, как се подготвяте за такъв и в Бургас, Плевен, Стара Загора,Пловдив?Или учите само за един МУ?

# 583
  • Пловдив
След като сте снизходителни към парашутистите, какъв е проблемът с приема под условие. И там ще има някой друг парашутист, който ще заобиколи правилата, чудо голямо. За София учебниците с доста по-олекотено съдържание от тези за Пловдив. Предполагам, трябва да ги научиш всички. Щом се оценява буквата и запетайката.

# 584
На мен приетите под условие по никакъв начин не ми пречат. Само се надявам да го направят по достатъчно адекватен за тези които ще го изберат начин.

ili77, различни са форматите и затова е малко рисково да се пробва детето в повече от един университет, айде да кажем два. Иначе само се разпилява.
Това е тъпо и аз не го харесвам, но такива са реалностите.

Общи условия

Активация на акаунт