Медицински университет - Тема 3

• 42 990
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
Наблюдавахме демонстрация на процедурата за провеждане на изпит в Медицински Университет - София и по-точно как не трябва да се прави, включително и процеса на оценяване на писмените работи.

Относно конкретен казус по химия, при който коректното решение води до получаване на сяра, не намирам за логично намаляването на оценката поради несъответствие с формални критерии за представяне на решението.

# 721
https://m.dnevnik.bg/zdrave/2025/07/01/4802251_toshko_iordanov_k … ko_vie_ne_iskate/

Не се мъчете да влизате в МУ. Тошко Йорданов ще вкарва лекари от чужбина да работят за 500 лв, щом ние не искаме. Оставям коментара на вас. И който е гласувал за отрепка като този.

# 722
Думи нямам, а той защо не работи за 500 лева. Мисля даже ще си внесем от чужбинско по-добри управляващи.
Дали той би се съгласил след този гърч в продължение на много години да му плащат 500 лева.

# 723
  • Пловдив
Че то така е навсякъде. В Англия да не лекуват англичани. В доста болници в чужбина има лекари, които не са от съответната страна. И не са завършили в съответната ттрана. И наши лекари отиват в чужбина. Пазарът на труда е отворен. Доста болници започнаха с "внос" на средни медицински кадри, логично е да "внесат" и лекари.

# 724
И като е отворен пазарът на труда, защо да не отидат "вносните" лекари да работят в Англия и Германия, а да дойдат в България за 500 лв.? Съвсем за балами ги взехте. И откъде точно ще ги "внасяме", като лекари не достигат в световен мащаб?

# 725
  • Пловдив
Сега, това за 500 лева го пропускам. Някак предпочитам да мисля със собствената си глава, не да повтарям кой какво е написал. То е ясно, че няма да са 500 лева.

# 726
Интересно ми е кой от ЕС ще дойде за лекар, като стандартът е по-висок навсякъде. На останалите дипломите не се признават. Със сигурност дори африкански лекари няма да дойдат да работят у нас за 500 лв. То след като всякаква сган от индийци до индианци завърши тук медицина, после се изнася от България, дори с признаваща се тук диплома.

# 727
  • Варненска клюкарка
https://m.dnevnik.bg/zdrave/2025/07/01/4802251_toshko_iordanov_k … ko_vie_ne_iskate/

Не се мъчете да влизате в МУ. Тошко Йорданов ще вкарва лекари от чужбина да работят за 500 лв, щом ние не искаме. Оставям коментара на вас. И който е гласувал за отрепка като този.
Те пък като се засилят чужденците за по 500 лв.
А на какъв извисен се правеше тоя смешник, защитник на бедни и онеправдани гости в тъпото им предаване по 7/8 с 400-500 лв заплати. Но като се гласува за комици, философи и историци, без грам научни знания. Горката България.

# 728
Сега, това за 500 лева го пропускам. Някак предпочитам да мисля със собствената си глава, не да повтарям кой какво е написал. То е ясно, че няма да са 500 лева.

https://www.facebook.com/share/v/16oKJXde2W/?mibextid=wwXIfr

Казва си го в прав текст тоя плужек.

# 729
  • Пловдив
Ееее, той е политик. Говори, за да се хареса на онази част от обществото, която смята, че лекарите са мафия в бели престилки, в сивата икономика. Лошото е, че 80% от обществото мисли точно това за тази професия......Че и в темата му се вързахте. 🫣

# 730
Това го говори не на обществото, а на самите лекари, ако обърна внимание ...

# 731
  • Пловдив
Нищо подобно. Лекарите винаги са имали доволно голямо лоби в парламента. Какво им размахва пръст, за Аскеер ли ще се състезава. 🤣

# 732
  • Варненска клюкарка
А, те пък са толкова кухи че ще се хванат как някакви илюзорни чужденци ще се почупят от бързанеи за такива заплати, при положение, че дефицитът на лекари на запад също е голям. Дори по някакво чудо да отпушат ситемата за украинци, което ще е в разрез с правилата на EС много ще има да почакат някой да им се хване за толкова. Тошко много ще ядоса лекарите, даже може да се наложи да се извинява, или да обяснява как друго е искал да каже.

# 733
Това за 500 лв ме остави без думи.
Аз не съм лекар,  но напуснах болницата през м.май.  Днес ми се обадиха да ме питат дали искам да се върна,  защото ще назначат мед.сестра от Киргизстан. Имало още две да работят в болницата.  Съмнявам се обаче заплатата да е под 500 лв.
Успех на децата ви, момичета!

# 734
Някой знае ли дали в СУ в профила на кандидата броя кандидати с равен или по-висок бал са само от редовна сесия или и от предварителните? Балът на дъщеря ми е 39,08? Мислите ли че ще влезе? Чудя се дали да я записваме утре в Стара Загора? Тя много държи на София…

Общи условия

Активация на акаунт