Медицински университет - Тема 3

• 47 749
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Мисля, че не е така. Ето тук https://medfac.mu-sofia.com/documents/1707/TAKSI_2023-2024-bulg-stud_1xCX7WY.pdf Вижда се, че са различни таксите в зависимост от това, която година си приет.

# 616
Оценките от редовните в МУ СФ ще излязат ли по-рано или директно с класирането?

# 617
Оценките от редовните в МУ СФ ще излязат ли по-рано или директно с класирането?
Досега винаги са излизали резултатите и на следващия ден, след идентификацията на работите, излиза и класирането. Миналата година излезе с ден или два по-рано.

# 618
Каква задача от органична и неорганична химия се е паднала? Някой знае ли да е публикуван общият брой явили се кандидати, съответно и колко са желаещите за трите специалности?

# 619
Каква задача от органична и неорганична химия се е паднала? Някой знае ли да е публикуван общият брой явили се кандидати, съответно и колко са желаещите за трите специалности?
Доколкото разбрах се е паднала 16 НХ и 60 ОХ. Брой кандидати и т.н. ги казват след като излезе класирането, незнайно защо.

# 620
Сигурно ли е, че е 16? Тази 16. ми изглежда като тази, която се е паднала на предварителния, само една реакция е различна?

# 621
Това споделиха по КСК групите.

# 622
И какви са отзивите - трудни или лесни бяха редовните изпити? Сега е моментът за обективно мнение, а не като излязат оценките, според тях да се преценява Wink

Между другото, сега обърнах внимание какво пише в сайта на МУ-София за платеното обучение:
"Кандидатите трябва да са лица, положили успешно /различни от Слаб 2/  кандидат-студентски изпити по Биология и Химия в Медицински университет – София, за учебната 2025-2026 година."

Явно не е толкова недостъпен университета. Даже в Бургас имат по-висок минимален бал. Вярно, цифрата не е малка, но особено за софиянци, чиито деца си живеят при тях, не е толкова непостижима.
Не знам дали и предишните години е било така, сега ми направи впечатление.

Иначе вдигането на таксите според мен е свързано с амбицията на държавата да финансира сключващите договори. Щом във варненския МУ се предлага и на горните курсове да сключат договор, явно скоро и в другите МУ ще се въведе тази практика. С високите такси от една страна искат да мотивират повече студенти да се заинтересуват от договорите, от друга - да се възползват максимално от дотацията.

# 623
Във Варна изпитът е с генериран на момента тест от софтуер, което според мен е една чудесна крачка напред в прозрачността. Също така има ясно описано точкуване.
Виждайки обаче какво става в политиката и как “кодовете сме ги взели”, навярно винаги ще има шанс да заобиколиш системата с правилните хора.
В МУ София остава едно неприятно чувство на “тъмна индия” за критерии на оценяване, което явно е удобно на системата.
Аз от няколко дена търся това точкуване,но не намирам информация.Бихте ли споделили къде да потърся?

# 624
  • БУРГАС
На няколко места чух, как излизаха щастливи деца  казваха, че точно това което са им казали са е паднало.  А вчера в залата докато чакали дете е казало какво ще се падне и така е било, значи  тук информация изтича Sad

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 16:50 от anita_anita

# 625
  • София

Между другото, сега обърнах внимание какво пише в сайта на МУ-София за платеното обучение:
"Кандидатите трябва да са лица, положили успешно /различни от Слаб 2/  кандидат-студентски изпити по Биология и Химия в Медицински университет – София, за учебната 2025-2026 година."

Ми, то и за държавна поръчка това е условието. Може да кандидатства всеки, който е издържал изпитите, пък вече с какъв бал ще приемат е съвсем отделен въпрос.

# 626
Ако имам 4ка на предварителния в му плевен и 2ка на редовния отпадам ли от класирането

# 627
  • Варненска клюкарка
Излязоха таксите за платено обучение в МУ София:

Медицина – 19 458.26 лв.

Скрит текст:
Дентална медицина – 12 812.53 лв.

Фармация – 16 000 лв.

За три години почти двоен скок в таксата за медицина. Еха...
Еха, много на едро скача платеното, а за 4 г скокът без малко 3 пъти. За някои платеното за ц;елия период на обучение вероятно ще скочи и повече от 3 пъти  newsm09

# 628
На няколко места чух, как излизаха щастливи деца  казваха, че точно това което са им казали са е паднало.  А вчера в залата докато чакали дете е казало какво ще се падне и така е било, значи  тук информация изтича Sad
За МУ-София ли говорим ?

# 629
Според вас тази година ще се увеличи ли бала в МУ Варна за медицина жени? Чувам, че има много кандидатки за дентална медицина. А и дали ще има желаещи за прием медицина при условие договор? Пише, че скоро ще публикуват допълнително информация, но не разбирам дали те ще разпределят студентите по съответните болници в различните градове или ще има право на избор от студента, както и след завършването колко години ще важи това.

Общи условия

Активация на акаунт