Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 99 092
  • 1 908
  •   1
Отговори
# 1 710
Евала.
Уникална разлика.

# 1 711
  • На морето!
Ани е чудна! Много красива и ярка!

# 1 712
  • някъде другаде
Ани изглежда много добре. Дано задържи тези килограми.

# 1 713
  • Пловдив
Чудна Ани!
Да ги задръжки не, ами да свали още и пожелавам.
На снимките изглежда така, сякаш е свалила половината от тегло си.

# 1 714
  • Пловдив
Да споделя едно наблюдение от днес. Жена около 50-те, непозната за мен, със спортно и стройно тяло, но ръцете над лактите при повдигане висят. Не силно, но видимо. Това от възрастта ли е според вас, или жената и тя е сваляла килограми? Защото аз се надявах със сваляне на килата - ако не са много десетки -  и стягане на мускулите на ръцете - трицепси и т.н., това да изчезва, а сега май ще се окаже, че не е точно така. Wink
Не че бие на очи, просто аз взех да ги заглеждам тези неща покрай моите ръце и темите тук.

# 1 715
Ами не е ясно тази жена колко е свалила. Не е ясно в каква възраст ги е свалила.
Не е ясно и какво е направила за да поддържа минимум поне ръцете си.
Много фактори.
Тия неща не изчезват. Тия неща се моделират.

# 1 716
  • Пловдив
Е, така, де, не вървеше лично нея да я питам, затова интересен ми е чуждият опит как става обикновено, не конкретно при нея как е било.
Там, където виси обичайно, големият мускул е трицепсът. Може би и другите на тази част на ръката трябва да се тренират, за да "запълнят" кожата донякъде.

# 1 717
Да, трицепсът е проблем, но не може да се тренира само него.
От другите мускули също зависи трицепса.
Работи се цялостно с ръцете.
Също така за кожата е важно колко протеин се приема и колко вода.
Въобще всичко е индивидуално. И си зависи от човека.

# 1 718
Аз, за щастие, нямам опит с излишна кожа🙏, която трябва да запълня, обаче работя за обем. 🏋️🥩🏋️

Но - тренирайте, ако имате сила и възможност, резултатите идват бавно, а постоянството в един момент ни се отплаща щедро.
Много е трудно в началото - докато си изградиш правилна техника, правилен режим на тренировка и почивка, на хранене - за да градиш мускулна маса, не да я рушиш.
И резултатите идват бавно, особено при жени, още повече - над 45-50 г., но - както каза Детето - и на 80 можеш да направиш мускули, ако тренираш адекватно.
Миниатюрен процент жени трупат по-лесно мускулна маса, за тия на стероиди - няма да говоря.
Казвам го, понеже тук разни момичета твърдят, че трупат бързо мускули, а то не е никак лесно - често се заблуждават жени (а и мъже), че първоначалното напомпване с вода от възпалението е мускул, не е, само такова усещане дава - че си се напомпал. Но отминава.
Мускули се правят с много труд и не стават за три месеца. 🙂

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 16:13 от Ензимъ

# 1 719
Аз с тренировките съм правила грешки в началото.
Тренирала съм ръце, но не и както трябва.
Но пак се е свило там при трицепса. И то много.  То това са 50 кила. Помня как висеше преди 8 години и го виждам сега. Макар че аз по не мога да си дам реална оценка. Това според околните.
Абе тренирам си с гирички, лицеви си правя, с ластици също, пък да се стяга там когато благоволи.
Абе снимка да бях направила, ама не се сещам за тия неща.

# 1 720
Да, трябвало е да се снимаш, докато си била в процес на отслабване и стягане, защото си го постигнала Сама, без да участваш в предавания.
🤗🙏👌
Аз имам лични треньори и все още си изграждам техника, добре, че ме наблюдават, да не се контузя, защото тренирам с тежести за долна част и на машини за горна.
Влече ме да работя и за долна на машини, но с тежестите се укрепва много по-добре цялото тяло, по-комплексно.

# 1 721
  • Пловдив
На мен въпросът ми беше забелязал ли е някой някаква тенденция към такова отпускане с годините при хора, които не са свалили десетки кила и да речем, видимо поддържат някаква форма. Не как се тренира, не друго. Ясно, че е различно при всички, ясно, че зависи от много работи, не това питам. Ясно, че можеш и на 80 да подобриш положението.
То не беше и силно отпускане, де, но си беше вдигнала ръката настрани и така ми се видя. Може и до ъгъл на гледане да е донякъде.
Не е важно, просто споделено впечатление.
Другото го знаем или има откъде да го научим. Wink

# 1 722
За мен все виси.
Макар че помня какво беше в началото.
И като питам близките или им кажа, че тренирам пък гледай как виси, те ми викат - мозъка ти виси Joy
Брат ми като се прибере вика, че егати и ръцете съм направила.
Е, не мога да се сравня с неговите камъни. Завид, завид.
Пипнеш, то не потъва пръста, то камък.

Магдена, не се ли тренира, всичко почва да виси  Stuck Out Tongue Winking Eye

Като се сетя едната ми баба не е имала наднормено тегло през живота си.
Може би като млада от ражданията е имала някакви кила, но е влизала в релси. Но говорим за някакви 10 кг. Все пак и работа и деца да гледа и на полето. И ще не ще влиза в рамките си.
Но вече на години като си стана, там където викаш си и висеше.
Ами тя просто не е правила нищо за тази част.
Иначе е правила гимнастика. От млада си имаше завещани някакви упражнения от майка си и не пропускаше 10-15 минути на ден. Нищо че е и другото и беше в движение. Така си беше научена от прабаба ми с определени упражнения.

# 1 723
Има отпускане и при хора с нормално тегло (които не са качвали много кг никога), но по-скоро към/след 70-годишна възраст ми се струва, че идва - съдейки по хора около мен. На 50 ми се струва малко рано, не знам. 🙂
Ама зависи от много неща - например от храненето до голяма степен. Аз съм убедена, че ако не се хранех с много протеини и добри мазнини, след почти 4 години Никакъв спорт - щях да се поотпусна, но няма никакви сериозни драми с висящи кожи. 🙂 Но съм млада, де, само на 50. 🤭
Аз просто споделям, защото съм си в един вид еуфория от първите... наченки🤭 на резултати от силовите тренировки, не за да давам акъл. 🤗🤗🤗

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 16:40 от Ензимъ

# 1 724
  • Варна
Да, отпуска се.
На близо 50 съм, тренирам от повече от 30 години и доскоро ръцете ми бяха гордост 😔
Но може и до кожа да е, а и имам сума ти вредни навици.

Общи условия

Активация на акаунт