Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 146 694
  • 2 645
  •   6
Отговори
# 2 640
  • Пловдив
Ама Богданска изглежда много добре. Не знам какви усилия и струва, но изглежда супер, с все едрия си скелет. Не като за нея си, а изобщо супер.

Скрит текст:
Само дето новият нос прави физиономията и изкуствена.

По-дребна и фина жена пак не може да си позволи да пълнее, ако не иска да и личи. Дебелеенето си личи не по размера, а по окръглянето.

______

Точно така, пропорциите имат голямо значение. Аз съм от необлагодетелстваните, тип ябълка.
До безкрайност не може да се дебелее и да изглежда добре, но част от жените при начално затлъстяване запазват пропорции на талия, ханш, корем и пр. Измежду тях се избират типичните плъс сайз модели.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 21:11 от Магдена

# 2 641
...Богданска изглежда така на 1300 калории, което не е особено добре дългосрочно, тренира много. А се е отпуснала, нали… В това няма нищо лошо, изобщо, всеки си има пропорции.
....

Само да уточня, че е прозвучало грешно май. Богданска си вреди неимоверно на 1300 ккал. Може спокойно да яде 1800 без да пълнее, просто не трябва да се страхува от храната. На 1300 е недохранена, това се отразява на здравето. След накакво време на зверски дефицит или ще се натъпче или по-лошо. На 49 кг преди да започна изобщо да тренирам ядях по 1600 ккал без да дебеля или отслабвам. С движение 10к крачки, бавен ход, че разхождам възрастен куч. Висока съм 160.
За да се отслабва трябва да се яде, това е моето мнение и го повтарям на много отслабващи покрай мен.

За невъзможността да се тренира не знам какво да кажа, в последните няколко години отвсякъде изскача информация какво ще следва за нетрениращите хора на средна възраст. 70 кг тежести в тему са 120 € с някакви купони може да стъпят на 45€. 45 минути до час всеки може да приоритизира за дейност за собственото здраве вкъщи. И не изморява, дори напротив.

# 2 642
Jolinar, точно така. Това исках и аз да напиша, просто тя иска да е така и го прави.

# 2 643
Само ще вметна, че силови не е нужно да се правят всеки ден. Дори два пъти седмично - пак е нещо, и то не малко, ако човек няма време, но има желание. Simple Smile
 Мускулите не растат по време на тренировката, а по време на почивката след нея. Simple Smile

П.П. Не вдигайте големи тежести, преди да усвоите техниката на всяко упражнение. Техниката се усвоява с малки или Без никакви тежести.

* * *
Марияна на плаж Атлиман, Китен

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 23:54 от Ензим

# 2 644
Аз много вярвам в силовите тренировки с големи тежести, но съм с тотална хистеректомия и ме притеснява смъкването и последващо изпускане на урина. Някой да е наясно с този проблем?

# 2 645
  • София
Аз не мога да дам добър съвет как да се вмести всичко в ежедневието, при мен се получи някакси от само себе си като реших, че това ми е най-важното и си планирам деня около тренировката и готвенето. Много е досадно и напрягащо, няма да ви лъжа. На почивката ни си отпуснах съзнанието да не мисля за това и си почина и мозъка ми, освен тялото.
Не съм добър съветник обаче, защото работя от вкъщи. Тренирам във фитнеса сутрин от 8 до 9 и после се прибирам и започвам работа. Напоследък се засичам с две момичета, които също са от 8 и после едната си отива към офиса, а другата работи медицински педикюр - тоест тренировките са окей и за хора, които не са хоум офис. Но за готвенето ми е важно това, че съм у нас. Не толкова, че готвя всеки ден (защото понякога имам толкова работа, че не ставам от бюрото), ами че мога за 5 минути да нарежа салата или диня, това много помага.
Но си е факт, непрекъснато мисля за това и не е лесно, особено сега на 50 като мозъка ми започва да ми сервира перимено мозъчна мъгла, забравяне и разсейване. Постоянно си пиша и записвам, имам хиляда файла, таблички, календари и апликации за график за тренировки, идеи за готвене, списъци за пазар, поети калории, мерене и прочие.
Та мисълта ми е - възможно е, но е много трудно (за мен!) и си изисква много мозъчен капацитет - пак да кажа, за мен поне, сигурна съм, че има хора, за които не е толкова сложно. За мен е трудно, но абсолютно си заслужава и затова реших да споделя, та ако има някой като мен, който сега започва, да знае, че не е сам.

Общи условия

Активация на акаунт