Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 177 126
  • 3 290
  •   5
Отговори
# 3 270
Всичко е до настройка. Ако решиш и имаш желание да отслабнеш, ще отслабнеш. Не си ли решен, обаче ако ще и 300 души да ти обясняват колко е хубаво да си “фит” - просто няма да стане.

Виолета в момента я тресат хормони, надали ѝ пука в какво тяло е, човек носи все пак в себе си. Другата Виолета ми е по-неприятна с високопарните си думи, че знае прекрасно как да помогне на хората да отслабнат. За съжаление, това е “новото модерно” - да си хранителен коуч и други модерни думички, които просто не значат нищо. Тя и Дери сега се рекламира, как да се храниш, ако си с ИР. Менюто е меко казано неприемливо за мен, но това няма значение за хората, които ще ѝ се доверят. Който иска ще потърси информацията, от която има нужда.

# 3 271
"Прекален светец и Богу не е драг"

Няма как (има, но не ми харесва 🤣) да отида на почивка и да не ям пържени калмари, дребна риба, тиквички, сладолед. Ден-два - после ми става гадно само при мисълта за такава храна - но си е част от разпускането и бягството от ежедневието. И никога не съм се лишавала от такива благини, които вкъщи не се готвят.
Колко дни в годината ми се събират с лоша храна - според колко пъти ходя на почивка - няколко дни в годината лоша храна. Или на някой празник ще ям истинска торта - и какво ще ми стане - нищо. Simple Smile
Защото не се храня така в цялото останало време. И не е дисциплина, не е воля, навик е, то и тялото ми се бунтува от лоша храна, с която не е свикнало.

# 3 272
О, да, така е, човек трябва да си доставя удоволствие, а част от удоволствието е да си хапнеш храни, които са ти вкусни, дават ти комфорт и стоплят душата. Не може постоянно да си "на режим", затова първо се изграждат навиците и после си позволяваш удоволствията. Когато приоритетно се храниш с добра храна, седмица на почивка и доставяне на удоволствие е не само препоръчително, а задължително.
Въпроса е да не е обратното, една седмица правилна храна и после седмици наред квото зърна и после кво станА, що станА.
Разбира се, че човек има нужда да разпусне, отивайки в чужбина да опита местни кухни, да натрупа впечатления, но то и затова му се казва удоволствие, а не постоянно тъпкане с оправданието - вкусно ми е, не мога да откажа, това ми е удоволствието, едно удоволствие имам и тн.
Но дори и тогава, когато човек разпуска, но има изградени навици и култура на хранене, подсъзнателно посяга към по чистата храна.

# 3 273
Аз пък не разбирам какъв е този зор да се гледа в чиниите/ пазарските кошници на другите? Пък после се обсъждат и разбира се- осъждат. 🙄
Нали вашите са перфектни, наслаждавайте им се.

Днес няма снимки. 😢

# 3 274
Има, от болницата и разходка из София с кученцата.

# 3 275
Ама давайте ги тези снимки, де! 🤗
Поне да сме по темата на темата.
Тук направо си изглеждат нормални parents to be.

# 3 276
  • На морето!
Абе не изглежда както на снимките Вили, но нищо няма да кажа нито за поведението й извън снимките, нито за фигурата. Все пак е бременна в 9ти месец, естествено че няма да е с крачетата и личицето, с които излезе от предаването. Не е Ок да подвежда последователите си, че държи фронта и е качила 1-2 кила от чоплене на семки, но вярвам, че Васил като се появи ще й помогне да свали натрупаните през последните месеци килца.
Ета скрийншот от рекламата на уникалните за България декори на Австралийска Коледа. Никой в България не бил правил, че и по света каза няма много такива декори- може да се възползвате.
Скрит текст:

# 3 277
Ета скрийншот от рекламата на уникалните за България декори на Австралийска Коледа. Никой в България не е правил, че и по света каза, такива декори- маже да се възползвате.
Скрит текст:

Промоция нещо няма ли?
Да се възползваме?

# 3 278
  • У Диспансера ...♥♥♥
За мен всичко е в количеството. Лично аз не се лишавам от нищо, сега не ям пици, дюнери, бургери, но когато ми се хапне нещо сладичко си хапвам, ако ми се прияде баничка си хапвам, може на 3-4 месеца да е, но ми се е дояждало и си взимам. Когато съм на почивка също си хапвам каквото ми се яде, за една седмица на почивка и не бях качила нищо, но се движех и много.
Трябва да се намери златната среда и да не го приемаш като диета ами начин на живот.
Аз съм си открила златната среда за мен и се чувствам много добре.
Доста мои познати са си правили коледна фотосесия при нея, ами да ви кажа нищо особено не видях и нечувано.
Преди няколко дни я нареждаха под едно видео какво занимава хората с всяко нещо, не я следвали подчертаха пък им излизала. Видеото беше как идва куриер с камиона и сваля кашони, явно нещо за бебето. Ами много полезно видео 😄 Скоро и количката как сглобявали щяла да покаже.

# 3 279
Не в количеството, а в калориите.
Много хора хапват малко, но високо калорично. Затова се получава това "все дебел и все гладен". Трябва да знаеш, че чопване на парченце, гризкане на солетка, хапчица от това, лъжичка от онова ти изяжда калориите без да те засити и на финала си хем гладен, хем дебел, а уж не си ял нищо. Ял си, но грешното. Ако беше седнал да се нахраниш нормално, ако си беше хапнал след това плод или десерт, нямаше да е така. Но дълго време са ни набивали в главите, че за да отслабнеш, трябва да гладуваш. Не, не трябва, отслабва се с храна и контрол на това което ядеш, както и на калориите които поглъщаш. Едно пилешко филе на скара със салата е ориентировъчно около 300 - 350kcl, голяма, хубава порция, очи пълни, стомах пълен, едно шоколадче 40гр.е около 260kcl, а сега познайте кое ще ви засити и ще ви притъпи желанието за храна/десерт. Но дори и да хапнете десерт, той ще е съобразен и няма да му се нахвърлите, защото стомаха ще е пълен, а мозъка и психиката спокойни. Не яжте малко, яжте правилната храна.

# 3 280
Да, така е, обаче сигурно и количеството има значение. Аз бях качила, но не десетки килограми. Започнах повече да ходя, свалих. Не знам колко са били, защото нямам кантар, но не са били повече от 10 кг. Лятото си стояхме повече вкъщи, угаждахме си, всеки ден сладолед, качих, може би 2-3 кила, но пак започнахме с ангажиментите, може и малко да съм свалила.  20-30-40 и повече излишни килограми не е само от това, че си позволява някой шоколадче от 40 гр.

# 3 281
# 3 282
  • У Диспансера ...♥♥♥
Ами количеството е на много празни калории, изяждаш два кроасана и ей ти ги 1000 калории, а си пак гладен, а изяж една хапка колко калории са, нищожни. Аз говоря за количеството защото съм запозната с калориите на храните, имам някакъв опит натрупан и вече една храна с просто око мога да кажа колко калории има приблизително.
За хора с над 20 излишни кг си е направо в количеството проблема.

# 3 283
Никого няма да убеждавам в нищо. Всеки си има глава на раменете, да си я ползва. Аз няма да казвам, ще покажа когато му дойде времето. Голи приказки не вършат работа, знам го. Пп И не виждам защо да се мъча с една хапка от нещо, ако от друго мога да си хапна цяло парче. Надявам се схващате идеята. Никой не говори за тонове храна, а за нормални количества. То и от правилната храна, ако изядеш 1кг вместо 150гр е ясно накъде ще иде кантара.

# 3 284
Мисълта ми е, че при много излишни килограми обикновено се стига след дълъг период на ненормални количества храна. След това ясно, че организмът се прецаква, ясно, че като трябва да се свалят много килограми, трябва по-малко калории, но цялото нещо ми изглежда като години наред злоупотреба с храна и накрая все пак се налага да се плати сметката за това.

Общи условия

Активация на акаунт