Издутина на врата/тила отзад

• 673
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте от доста време имам тази подутина на врата. Започна сякаш като нещо съвсем мъничко, но нарастна. Не боли не сърби. Подвижно е спрямо околната тъкан, но е захванато за кожата. Какво може да е?

# 1
Посетете лекар за лично ваше успокоение.
Всичко може да е.

# 2
Майка ми имаше такова, точно на същото място. Някакво мастно образувание. Амбулаторно го изрязоха (мисля че беше и без шев, само го цепнаха), беше капсуловано. Някаква мастна тъкан.

# 3
На хирург ходихте ли? Може да е липом, атером,.... Тази звездичка преди това образувание ли е правена? Да не е реакция от боята?
  Нали сте чели, че мастилото се натрупва и в лимфните възли.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 13:01 от kristinia

# 4
Може да е някакъв липом. Следи се и ако нараства и започва да пречи и боли се оперира. Ако не нараства, просто преставате да му обръщате внимание.
Преди няколко месеца ми се получи точно същото и точно на същото място. Бях прекарала някакъв вирус и след това излезе.
Ходих на лекар, защото стана с размери 2-3 сантиметра и ми казаха липом, не пипай, не масажирай, аз бях започнала инстинктивно ръцете ми все там.
Спрях да го пипам, мазах го 2-3 пъти със спирт, един път с йодасепт, ей така защото защо не, просто ми хрумна.
Изчезна от самосебе си а около 3 месеца и сега го няма. Не е било липом,  не е и лимфен възел, но не разбра какво е.

# 5
На хирург ходихте ли? Може да липом, атером,.... Тази звездичка преди това образувание ли е правена. Да не е реакция от боята?
  Нали сте чели, че мастилото се натрупва и в лимфните възли.
Тази татуировка е правена още през гимназията. Сега съм на 35г.

# 6
  • София
Липом. Направете консултация с дерматолог или хирург.

# 7
Е, ама сега не казвайте, че не сте посетили лекар!
Вижте това си е за бой! Особено в тази област да има нещо, което расте ...

Вероятно е липом, но докато чакате незнайно какво той може да навлезе в съседните тъкани и от козметична процедура, която се прави в кабинета на лекаря да се наложи сериозна операция ...

Лекар възможно най-бързо!

# 8
Е, ама сега не казвайте, че не сте посетили лекар!
Вижте това си е за бой! Особено в тази област да има нещо, което расте ...

Вероятно е липом, но докато чакате незнайно какво той може да навлезе в съседните тъкани и от козметична процедура, която се прави в кабинета на лекаря да се наложи сериозна операция ...

Лекар възможно най-бързо!
Ще се прегледам в най-скоро време със сигурност! Несериозно е знам...
В четвъртък съм на лекар УНГ по друг повод, дали мога да го питам него и за това на врата ми? Или по скоро не му е в компетенцията 🤔

# 9
Питай и него, нищо че е УНГ. Може и някакви кръвни изследвания да ти пусне.
Ако е меко, прилича на липом.

Общи условия

Активация на акаунт