Медицинските работници, тяхното възнаграждение и условия на труд

• 16 722
  • 555
  •   1
Отговори
# 420
  • Другата България
Изненадана съм, че все още има хора, които се “връзват“ на въпросната.
Трол, и провокатор.

Във Видин и Лом закриват цели отделения, защото няма персонал.
В Монтана обявите са ежемесечни, Враца са една идея по-добре.
И това е само на прима виста, в дивия Северозапад.
Останалото сте го казали.

# 421
Говори с директор, за там не мога да кажа нищо. Предполагам, си има негови хора, които изкарват сметките такива, каквито му се ще на него. Та не мога да ти помогна в това.
Дефицит на счетоводители не знам дали има, не съм в тая сфера. За медицинския персонал знам, за него и казвам.

# 422
За какво да лъжат? Май мед. работници лъжат, да да вземат повече. Даже родителите предлагат възнаграждение, ако някой ги вреди някъде.
Обявите са само от моя град и от последните 3-4дни .Аз работя на едно от посочените места ,имам колеги в останалите мед.заведения и потвърждавам,че обявите отговарят на действителните нужди и са съвсем сериозни,не са фалшиви или фиктивни.
https://www.jobs.bg/job/7960653

https://www.jobs.bg/job/7987643

https://www.jobs.bg/job/7962355
https://www.jobs.bg/job/7995378

https://www.jobs.bg/job/7982254

# 423
Абсолютни глупости пише Буболина.
Работа има Навсякъде за целия китайски народ по две.
Даже можеш да избираш, дали искаш нощни, дали само редовни, по частните и заплатите се договарят индивидуално. Така че, такъв избор никога не е имало.
За София пиша.

# 424
За мед.сестри и лекари места има. В моя областен град веднага те вземат. Виж за учители вярно няма, за 1 място по 30 кандидати има, там връзки трябват.

# 425
Отнякъде трябва да се започне за решаване на кадровия проблем при сестрите и едно от нещата е повишаване на заплатите, защото са смешни. Ако скоро не се промени това, не за 20 лв ами безплатно ще си ги сменяте абокатите, ама сами. Страшно е не толкова за вас, по-скоро за децата.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 19:16 от vasi-lena

# 426
Отношението към пациентите и поведението са различни в различните болници. Както се казва, рибата се вмирисва от главата. Няма ли контрол от ръководството на болницата/отделението, нещата се разхлабват и се допускат своеволия.
Затова мисля, че и едните са прави, и другите, за написаното. Съществуват места от едната до другата крайност. Както много мили и съпричастни към пациентите и вършещи работата си, така и мързеливи, не правещи нищо, с грубо отношение към пациентите и чакащи пари за най-малките неща, които са им задължение.

# 427
Пак до контрол опират нещата - тия безобразия се вършат защото се допускат, на някого над тях не му пука как си вършат работата или не си я вършат и как си допълват доходите. Този някой не ще да е от тези с малките заплати и явно на него това му е важното.

# 428
На страната на медицинските работници съм била и искам да бъда. Професиите са трудни, отговорни.
Но какво ми се случи вчера. Майка ми е с много тежка форма на деменция, не знае коя е и не може нищо да прави, това от около 5-6 месеца, преди това горе-долу. Решихме да извадим телк, отидох при психиатър и го чаках 4 месеца да подготвя документи. Вчера ги нося и оттам ми казват, че с това, което е написал докторът, никакъв процент няма да дадат. Ама хора, лекар е преглеждал мама, той е дал епикриза, аз мога само да занеса документите, а и да плащам. Не ми се мисли и говори, все пак заведоха документите, чакам.

# 429
  • Другата България
А личния лекар не издава ли документ след специалиста?
Питам, защото в момента и ММ подготвя своите за поредно явяване, при него е сложно - етапни епикризи от невролог, ортопед и уролог, но накрая с всички отива при ОПЛ и той подготвя нещо като становище, което изпраща по електронен път до ТЕЛК, а и му дава на него, за да го приложи към папката за подаване, заедно с останалите бумаги.

# 430
  • София /Абсурдистан
Леле от кога го искат това пък сега?! Аз си подготвям документи за продължаване на телк и не знам за такова нещо.

# 431
  • Другата България
Лейди, аз мисля, че винаги е било така.
Вероятно не се изразявам правилно, но понеже ММ е с много диагнози, всички етапни както казах носи при нея, и тя ги описва в ....документ, не знам как се казва, но това отива директно по електронен път в ТЕЛК.
И му дава и хартиен носител, то на вратата ѝ си пише и колко струва издаването на такъв документ.
И той е за продължаване, това ще му е пореден ТЕЛК, най-смешното /за мен/ е искането всеки път на етапна епикриза от ортопед и рентгенови снимки на сменените му тазобедрени стави.

Едит - питах го, каза, че е направление за ТЕЛК.
Не знам дали е така, сега съм го оставила сам да се занимава.

# 432
Аз за първи път опрях до телк. Лл ми даде направление за психиатър. Отидох при един, той посети и прегледа майка ми, организира изследване от клиничен психолог и ми даде епикриза, двата документа представих в ркме, телк. Не са ми търсили нищо друго, само казаха, че много постно е обяснил състоянието и да не чакам нищо. А тя милата няма мозък да и каже да ходи, да говори, да се храни, нищо.

# 433
  • Другата България
Личния е трябвало да ти обясни, аз не знам дали ако е само една епикриза се издава такова направление, но според мен да.
Разбирам те прекрасно и си представям какво ти е, виж тук във форума има тема за ТЕЛК, има много запознати хора и отговарят, ти вече си подала тъй или иначе, но след като излезе решението и ако е под 50% /тоест, нищо/, можеш да обжалваш пред НЕЛК. Но си проучи нещата преди това.

# 434
Кажете ги точно тия места, децата нямат претенции нито за заплата, нито за град, нито за отделение. Издръжката им е осигурена от родителите, искат единствено да започнат работа.
https://sveta-anna.eu/ над 80 незаети работни места за всякакви средни медицински длъжности. Търсят се сестри, болногледачи, санитари, лаборанти, рентгенови лаборанти, акушерки, рехабилитатори и т.н. Поради липса на мед. сестри вече са обединени по 2 отделения в едно, които се обслужвят от 2 сестри и 1 санитарка.

Общи условия

Активация на акаунт