Медицинските работници, тяхното възнаграждение и условия на труд

• 16 759
  • 555
  •   3
Отговори
# 330
Димитровградската болница, Калинов.
А казусът какъв е,какво е съдебното решение?

# 331
Отишъл доста пиян и неадекватен нощна, започнало раждане, родилката умира.Сутринта още не бил изтрезнял. Прехвърля всичко на бившата си жена и болницата плаща вместо него, ама и болницата нямала пари, та общината дала на болницата.

# 332
Отишъл доста пиян и неадекватен нощна, започнало раждане, родилката умира.Сутринта още не бил изтрезнял. Прехвърля всичко на бившата си жена и болницата плаща вместо него, ама и болницата нямала пари, та общината дала на болницата.
Делото наказателно ли е или гражданско,Вие говорите само за пари,не се споменава наказателна отговорност.Или не сте запозната с всички факти,или ги спестявате умишлено.

# 333
Не помня, но каквото и да е било, лекаря нито плати нещо, нито му отнеха правата, преместиха го на линейките в Хасково.

# 334
Не помня, но каквото и да е било, лекаря нито плати нещо, нито му отнеха правата, преместиха го на линейките в Хасково.
Вижте сега,явно е имало дело,има съдебно решение и присъда.Тоест сама си противоречите,че няма осъден лекар.А за взетото съдебно решение отговорност носи съдебния състав.

# 335
омразата се лее, спирам да чета. Достатъчно ми е на живо.

# 336
Ама не се впрягайте за такива работи. На мен ако ми каже някой, че юристите са еди - какви си или че някой колега отишъл подпийнал на дело и го провалил, въобще няма да го приема лично.

# 337
Битуват едни клишета,и ето те се повтарят като мантра,което не е вярно Всеки застраховател ще ви каже колко скъпа е застраховката за лекарска отговорност и какви суми покрива.Ако нямаше осъдени лекари,би ли имало нужда от това И така е не само в България.Виж за фризьорите не съм сигурна колко е полицата проф отговорност 😂

# 338
  • Out of the Mix
Ама не се впрягайте за такива работи. На мен ако ми каже някой, че юристите са еди - какви си или че някой колега отишъл подпийнал на дело и го провалил, въобще няма да го приема лично.

Пороците и простотията ходят по хората.
Професията няма нищо общо.
Всичко е избор и какъв живот искаш да водиш, какво да правиш с него.

# 339
  • Другата България
Нелепо, и признак на абсолютна простащина е сравнението между работата на фризьорката и тази на акушер гинеколога. Но когато всичко се измерва единствено и само във финикийски знаци, и гледането в чуждата “паничка“, тоест - портфейл, е превърнато в приоритет, се стига до това, което четем в темата от въпросната потребителка.
Това е от години, не от вчера и днес.
Същата междувременно си признава, че дава редовно рушвети на лекари, защото иначе нямало да получи “качествено“ обслужване, и съветва онкоболни хора да правят същото.
Не отричам престъпната небрежност на места от определени лекари, дори и титулувани такива. Самата аз, тоест съпруга ми има горчив опит в тази насока.
Не отричам и незаинтересоваността ако не си “избереш екип“, или не внесеш определена такса в съответната болница, уж доброволна, но доброзорна.
Не отричам грешките, смъртта на пациенти поради такива лекарски грешки, независимо от причината.
Но отричам това всички медици да се слагат под общ знаменател и да ги хулим 24/7/365, само защото някога някъде някой някак е направил нещо в разрез с хипократовата клетва.

# 340
А защо непременно трябва да се сравнява една крайност в друга.
Всеки си знае себе си и нуждите,  ще има да взема да дам на фризьор да ме освежава за трицифрена сума.
При друга асоциация с фризьора, много лошо впечатление ми в правило по почивки в Турция, слизат богатите рускини от самолета и веднага на фризьор за 100евро да ги измие, преди вечеря сешоар пак не жали пари, 100 евро ги нямат за нищо.
Лигавят се цяла вечер с разни шотове да им сервират и накрая гледам как вади монета от 1 евро за бакшиш на сервитьора

По темата,  дразни ме и това, че искат да чекнат веднага направление от вратата, а се случва да няма качествен преглед или напълно претупан.
Трябва да има право пациента да оспори подобно отношение без много шум и конфликти, касата да уважи жалбата и анулира усвояването за да може, който лекар има желание и му се занимава да получи парите от издаденото направление

# 341
Пълни безумици , писани от некомпетентни хора! Ще губиш времето на лекар , учил 10 години , накрая да благоволиш или не да му дадеш “чекнатото направление” дето касата ще плати 46 лева, от които за лекаря , който е бил на изпит за доверието ти, ще останат едни 30-40%…Предрави си , че опашката от още 10 човека след теб направи същото , то тогава лекарят трябва на връщане от работа да прерови кошовете наоколо, понеже не е минал изпита от пациента и не е успял да получи парите от безценното направление - има-няма цели 20 лева!
Не мога да повярвам какво безумие чета в темата ! Общият знаменател и крайните обобщения са най-неуместни точно в тази тема!

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 15:03 от Divaso

# 342
Направлението е за изследвания или диагноза, или назначаване на лечение, или проследяване на състояние, или друго. Направлението не е за награда, че някой учил 10 год. и ходил на изпити, че да му се подаряват направления.
Прекалява се с изтъкването на учене и полагане на изпити, като че ли лекарите са единствените, които учат и полагат изпити. Хората с други професии не учат и не полагат изпити, не работят.
Налагате някакъв култ, идолопоклонничество, обожествяване.

# 343
Направлението служи , за да бъде извършена дейност , а не да бъде проверена тази дейност дали удовлетворява някого постфактум .

# 344
Абе не че има значение, ама разликата в изпитите между медицина и другите специалности е колкото между небето и земята.

Общи условия

Активация на акаунт