Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 51 666
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • София
....
А иначе може и да се случват нещата. В статистиките гледах едно училище с много нисък приемен бал (24-то), в 10. клас са изпреварили 32'ро и подобни в резултатите.
А дали ?!
... в това училище или работят магьосници по Математика, или има "Божия ръка" в резултата (по футболен жаргон)
При ниските балове (политкоректно) в 7 клас през 2022 г.: 204-248 (или средно 26-42 т. на НВО7 БЕЛ/Мат), да утроят/удвоят резултата на НВО10-Мат 2025 при нищожния хорариум по Математика 2-3 ч./сед. в 8-10 клас и нелек материал (като и с малки изключения, тенденцията БЕЛ да е по-добър)?!.... хм, не вярвам в чудеса/магия.

# 526
  • в страната на чудесата
С малко помощ може би?

# 527
Възможно е, но в 10-ти клас не са ли външни квесторите?

# 528
  • в страната на чудесата
Възможно е, но в 10-ти клас не са ли външни квесторите?
Нямам представа
Ще питам как е било при нас

# 529
  • София
А защо се слага училище като 32ро като за сравнение? Не е ли някакво посредствено, може би идея над останалите посредствени гимназии?
За Архимед и ПЧМГ, видях къде ще им е сградата. Все още е на дупка, но щом казват, че ще е готова за септември 2026г. сигурно ще е така. Изумих се от таксата, както и от факта, че нямат собствена кухня. Имам две приятелки, чиито първи деца са в СС, но понеже живеят точно до Тех Парка и обмисляха за вторите деца Архимед. На отворените врати са разбрали за липсата на собствена кухня и са се отказали, та.. не е малко това.

# 530
  • Пловдив/София
Здравейте, има ли родители с деца в 4 клас в Българско школо? С какви впечатления сте от учителите и от прогресивния модел?

Толкова плюсове има училището и така го харесвам, но за съжаление резервите ми към прогресивния модел се потвърждават от няколко родители в други класове. От 4 обаче не познавам никого и все се надявам, че с добри учители минусите могат да се преглътнат.

# 531
Защото ми направи впечатление в статистиката, че училище с приемен бал 30 е по-висок среден резултат по математика от 32-ро, което в онзи момент е било с примен  бал около 350-370.
32-ро от тази година балът е над 400.
Въпросът по-горе беше дали се неглижира обучението по математика или децата толкова си могат. Просто споделих наблюдения върху данните, които зяпах цяла година заради моя кандидатстващ.
И заключението ми е, че се неглижира.
А защо се слага училище като 32ро като за сравнение? Не е ли някакво посредствено, може би идея над останалите посредствени гимназии?
За Архимед и ПЧМГ, видях къде ще им е сградата. Все още е на дупка, но щом казват, че ще е готова за септември 2026г. сигурно ще е така. Изумих се от таксата, както и от факта, че нямат собствена кухня. Имам две приятелки, чиито първи деца са в СС, но понеже живеят точно до Тех Парка и обмисляха за вторите деца Архимед. На отворените врати са разбрали за липсата на собствена кухня и са се отказали, та.. не е малко това.

# 532
  • София
Храната си е важна, ако децата са цял ден на училище. В краен случай ако кетърингът не става и може да не се плаща за него, може и с кутии с храна от вкъщи. Важно е да се храни детето.

# 533
  • София
Spensa, не го приемай като заяждане въпросът ми, наистина нямам идея за тези училища и ми стана интересно каква е разликата и защо се сравняват. Благодаря.

За яденето- много е важно наистина, при нас в 5ти клас и натам може да си носиш храна, но цената си остава същата, защото така е формирана таксата, поне може да си носиш. На Архимед са казали, че не може обяд да се носи, а само евентуално някакви закуски. Предвид факта, че ще работят с Фуристо е хубаво родителите да проверят дали децата ще хапват кухнята. Покрай мен децата няма шанс да го ядат, но пък са и много претенциозни.
За хората, които подценяват храната- вече имам опит и знам колко е важно да се хранят децата и как не става с компромиси. Звучи малко дребнаво, но се оказва много важно.

# 534
Разбира се, че храната е много важна! Едно гладно дете на 6 години, нали всички знаете колко е нервно и колко трудно може да му грабнеш вниманието. На моето дете, в детската градина, като започнеха да нервничат или да реват за всичко, госпожите им даваха хляб и солети и децата се успокояваха и започваха кротко да си играят.

# 535
  • София
Подкрепям Rainy за храненето. Нашето не яде всичко и в четвърти клас си караше някои дни в училище на по 1-2 филии хляб. След това си носеше от вкъщи, но после в новото училище не е разрешено да се внася  храна, освен плод. Хапва там нещо, колкото да не е без хич, как издържа цял ден тинейджър без да се нахрани добре, честно не знам.

# 536
Важна е храната и дългосрочно. После получават проблеми със стомасите и други благини.

# 537
  • София
Ние също обмисляме да се откажем от Архимед заради храната!
Имаме горчив опит със споменатия кетъринг и отделно съм виждал какво се налага да ядат...
Това е някаква подигравка с децата!

Да не говорим, че имаме познати, които също имаха проблеми с храненето в ПЧМГ!
И, да! Не дават да се обядва със собствена храна там....

P.S. Да не се храниш добре при целодневно натоварване, когато се развиваш и растеш, това не е човешко! Поредното доказателство, че на децата се гледа само като касички! А това да не направиш кухня в чисто нова сграда с деца от 6 години е покъртително...

# 538
Аз съм взимала храна от Фуристо, когато детето ми беше малко и не ги харесваше особено, а и от самата услуга не бях доволна. Иначе на теория звучаха много добре. Не знам при този родителски натиск, защо не обсъдят възможността да имат собствена кухня, все пак сграда не е доизградена и сигурно има възможност за промяна на проекта. Колкото и да е скъпо, ако хората се отказват от училището, заради храната, ми се струва, че е редно нещо да направят. Поне да сменят доставчика.

Томас Едисън имат тяхна кухня и избор, но пък имейлът, който изпращат е неграмотен и с неприятен тон. Малко несериозно ми се вижда.

Дотук СС са ми направили добро впечатление при предварителната комуникация, но пък там в много несигурно дали ще ни приемат.

# 539
Виждането е, че вие, ако се откажете, ще дойдат други клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт